Hayatımda birşeyler eksik diyen mutsuz insanlara...
Avusturya'lı Nick Vujicic şimdi otuz yaşında ve bir yaşam gurusu. Dünya'nın dört bir yanında "moral" konferansları veriyor. Yüzlerce insan bu konferanslara katılmak için akın ediyor. Doğuştan böyle... Ne kolları ne bacakları var sadece iki parmağı olan sağ ayağı var. Hayata böyle bir dezavantajla başlamış ama bunu avantaja çevirmeyi başarmış. Şimdi herşeye sahip ama mutsuz insanlar onu dinlemeye gidiyor.
Tüylerim diken diken oldu yazarken. Halimize binlerce şükürler olsun. Sahip olduklarımızın farkında mıyız? Hayır! Farkındalık nasip olsun inşallah.
Sorum şu arkadaşlar; Bizim Nick Vujicic'ten neyimiz eksik?
Avusturya'lı Nick Vujicic' in kolları ve bacakları eksik. Peki sizin nereniz eksik?
Bende takip ediyorum. Birçok böyle şeyleri takip ederim ki ve sağlıklı halime şükür ederim. İnsanlar çok nankör bu konuda. Sabrın erdemini bilmez. Aceleci, hazırcı, dengesi olmayan insanlar olduk sağlıklı olmamıza rağmen. Bu durumda nice insanları izledim ki bende pozitif ve sabırlı hayat yaşıyorum. Yaşadığım olumsuz durumları bile sineye çekmeye başlarım. Bu sayede genç yaşlarımda olgunlaştım. Öyle herkes gibi ergenlik çağı yaşamadım desem yeridir. Hayatımda her şey bu yüzden güzeldir. İnsanlar korona da eve girdi ve hemen sıkıntı, stres ve ayrılıklar geldi. Sabretmeyen insanoğlunun başına ne gelse haktır. Bilinç artık insanın düşüncesini bile aşmış ki nefsine vuruyor.
Maalesef bir çoğumuz şükür duygusu yoksunluğu var.. Hepimizin istekleri, beklentileri, zevkleri var.. Bazen şımarık hal ve tavırlara giriyoruz.. Dünyadaki en önemli ve paha biçilemez şeyin sağlık olduğunu her seferinde atlıyoruz, görmezden geliyoruz.. Bildiğimiz halde bilmiyor gibi yapıyoruz.. Bizim esas sorunumuz, elimizdekilerin kıymetini elimizdeyken bilmiyor oluşumuz.. Ne zaman kaybediyoruz işte o zaman anlıyoruz ne kadar kıymetli olduğunu.. Tabi ki hayatın içerisinde problemler var ve hep olacak, canımız da sıkılacak vesaire.. Bunlara rağmen yaşayabiliyor olmak bana göre esas marifettir.. Tüm olumsuzluklara rağmen var olabilmek.. Keyifli günler..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Maalesef çoğu kişi be dahil olmak üzere farkında değiliz. Böyle insanları görünce anlıyoruz sahip olduğumuz şeylerin aslında en büyük şansımız, mutluluk kaynağımız olduğunu. Aslında ne kadar gereksiz şeylerle üzüyoruz kendimizi. Gerçekten bazen sanki mutsuz olmak için bahane arıyoruz.
Farkındalığımıza vesile olan sorun için çok teşekkürler @lotus-patra ibret ve ilham verici bir hikaye. Daha çok şükretmek için beni gayrete getirdin sağol, varol...💕 Neyim eksik dersem, sanırım eş ruhum eksik...🦄🍀❤️
Iste ben bu yuzden bu kadar pozitifim ve sukredebiliyorum. Kendimi uzmek yerine cok sukur diyebiliyorum cunku kolum bacagim gozum kulagim var ve saglikliyim cok sukur ailemde de herkes cok saglikli🙏🏼 Diger ufak tefek sorunlar ask mesk gibi konulari tinlamiyorum bile. Surekli aglamak yerine insan elindekilere tutunup keske yerine iyi ki diyebilse daha mutlu olur. Bardagin bos tarafina bakip ah etmek yerine dolu tarafina bakip sukurler olsun demek cok kiymetli 🌸
Bu tür NLP dersi veren insanları samimi bulmuyorum. O tarz kitaplar da hayattan uzak, 7 altın kural, 8 öğüt, 3 erdem, 871 söz, şunu unutma vs.. Gerçeklerden ve hayattan uzak tavırlar midemi bulandırıyor..
Adam ne kadar şık giyinmiş.. bizim burada bi parmağı eksik olan dilencilik yapıyor hemen üstü başını saymıyorum bile.. insanın beyni zekası eksik olmasın yüreği eksik olmasın... demekki kol bacak olmadan da insanların saygısını kazanmak mümkün..
Azim, inanç ve kararlılık.. Tüm olumsuzluklara rağmen. İşte bunu yeni nesle anlatmak gerek. Çünkü en küçük zorlukta, şikayet, agresif tavırlar ve ülkeden kaçma..