Dostoyevski diyor ya; Kimse, seni sen olduğun için sevmeyecek, herkes seni; seni sevmenin onlara ne kadar yakışacağını düsündüğü için, yani kendileri için sevecek. Ve bu da demek oluyor ki insan böyle yaparak yine kendini sevecek. Sen hiç sevilmemiş olacaksın hikayenin sonunda."
Beni ben olduğum için seven sadece ailem ve ailem gördüğüm kişilerdir. Geri kalanların bir çıkarı olabilir. İnsanlar, babamın evladı mı da seveceğim der.
Gerçek anlamda seven insanlar tamamen ben olduğum için seviyor evet.. Çünkü beni gerçekten seven insanlar en kötü hallerime de dayanırlar, nazımı çekerler gerekirse.. Sevmeyen insan da bahane arar kendince kaçmak için.. Ben iyi biri olduğumu iddia etmiyorum zaten.. Genellikle ne oluyor biliyor musunuz.. Sizi en baştan siz olduğunuz için seven ve hayran olan insanlar sonrasında sizi değiştirmeye uğraşıyor ya da birden bire sizden şikayet etmeye başlıyorlar.. Oysa ki siz hep aynıydınız, farklılaşan onların duyguları.. O sebeple demem o ki, hayatıma insan alma konusunda çok cinsim evet.. Her haline bakıyorum insanların ve her halimi görmelerini sağlıyorum eğer hayatımda tutmak niyetindeysem.. En azından kimseye oynamıyorum, neysem oyum.. Keyifli geceler..
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
biri eğer sana aşık olursa..Iste o zaman seni sever sebepsizce sever ve çıkarları olmadan. Kendin gibi olursun özgürce. Gülüşün, bakışın herşeyin onda özel olur. Kendi kimliğini sever senin. Arkadaşlık ilişkilerinde insan anlayabildiği birini istiyor kendini. Aşk mantık içermediği için kişinin kendi halinde kalarak sevilebildiği tek duygu biçimi.
Bu sozlere cok katilmiyorum.. Ama saygi duyarim dusuncesine.. Insanlari olduklari gibi sevmek dunyanin en guzel duygusudur.. Benimde sevdiklerim var ve cok sukur benide Anneleri oldugum icin seven Kizlarim var Ben oldugum icin Seven birkac dostum var..
Dostoyevskinin bu düsüncesini benimsemiyorum. Çünkü dostoyevskinin hayatının nasıl sonlandığını biliyorum. Ayrıca bu kadar pessimist olmak da saçma bana kalırsa.