eğer böyle bir durum olursa.. yani olduğunda ben genelde.. daha çıkmaza sokmak için çabalıyorum çünkü en sonunda bütün çıkmazların içinde kendine bir yol açmak için cesareti kendinde bulacaksındır.. En korktuğun anda en güçlü olduğun andasın demektir maalesef çıkmazlar bizi korkutur ve inancımızı zayıflatır ama bir noktaya geldiğinde artık yol açman gerekir yolu sen açman gerektiğine inandığında cesaretin gelir ve yeni bir yol açarsın.. kimseye sığınmam bu bağlamda
Allah'a sığınırım. Çünkü bilirim ki o benim için en güzelini düşünür. Beni yaratan O ise ve beni benden çok iyi bilen de O'dur. Sığınmak güzel ona... Çünkü aşkların en büyüğü ondadır. Bir şeyi severken veya sevgi aşılarken O'nu düşünmek yetiyor. Bunun için dua gereklidir. Duayı olsun illa diyerek değil o bilsin diye etmek bile yeterlidir. Toprağa can verip ve o toprakta kırk yıl çürük kalan bir tohuma ve çekirdeğe can veren kendisidir. Bunu bilmek bile insana yeterlidir. O'ndan başkasına sığınan ise kendi içinde çıkmaz durumlardan kurtulamaz. Başkasını aramaya çalışan da kendini bulamaz.
Hayat şu sıralar içinden çıkılmaz halde benim için. Sığınmak bana göre değil pes etsem gönül razı değil o da bana yakışmaz.
Ne olur ise olsun her yeni doğan gün yeni umutlar yeni fırsatlar. Yeni güne yeşerebilecek umutlarıma tutunuyorum aslında. Mücadele etmek lugatımda var.
Kendime, geceye, şarkılara, kitaplarıma, sigarama, biraz alkole.. İçinden çıkılmaz hâl aldığında her şey, içime gömülüyorum.. Ben konuşmayı severim normalde ama bazen o kadar tükenmiş hissediyorum ki ölümüne susabiliyorum.. Kendimle kalmak bana iyi geliyor, düşünmek, kendimi dinlemek.. Biliyorum ki her şeyin bir sonu oluyor, her gecenin sabahında güneş yeniden doğuyor.. Keyifli geceler..
Yine iç sesimle başbaşa kalırım. Rabbime sığınırım. Çözülmesi zor ya da imkansız ne varsa belkide oluruna bırakmak en iyisi. Çünkü kurdukça her şey daha çıkmazlaşıyor..
Ben genelde birilerine sığınmayı seven bir insan değilim. Çünkü kim olursa olsun gardını düşürdüğünü gördüğü anda saldıracağını düşünüyorum. O yüzden yine en iyi dostum kendim olduğunu düşünüyorum. Ben, kulaklığım ve arkada çalan müziğim.. Bunlar benim kendime özel sığınağım.
Yeme o boku, sığındığın yarın sövdüğü olursa perişan olursun. Herşeyimi her daim güvenirim dediğin kişi (asla aileden değil) yamuk yapma ihtimali 0 olan kişi, işte ondan şaşma!
Çok güzel bir soru bu ya. Telefon oyunlarına, filmlere, kitaplara sığıırım bunlar benim kafamı dağıtan şeyler. Aslında o kadar uzun yazasım var ki 😄 şimdi boş ver.