Kırılmaktan, incinmekten, üzmekten, üzülmekten korkuyorum. Hayatı korkarak yaşadığım için daha doğrusu yaşamıyorum bakıyorum sadece. Bir adım atmak istesem en ince detayına kadar düşünüp hata yapmaktan korkuyorum. Ne yapacağım ben böyle?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılNe gerek var? Zaten kisa bir ömure sahibiz veya soyle deyim uzun ama zmn cabuk geciyor farkina bile varmiyoruz. Biz kirildik incindik uzulduk ama gece agladik sabah gozumuzun sis olusuna bahane bulduk cok uyuduk diye. Insaniz tabiki uzulmek zorundayiz. Etrafina duvarlar örerek yasarsan ne kadar mutlu olabilirsin ki? Yere dustuysen kalkarsin bu kadar dert etmeye gerek yok. Hem yasadigin her sey senin icin tecrube olur, hayati gercek anlamda yasamak istiyorsan bu kadar koruma kendini, gerektiginde yere düs, bazen uzul, bazen agla, sonra arkana bak ve de ki gucluyum be, her seferinde kalktim ayaga kimse beni yikamaz de. Insani duygular bunlar baskalarini anlamaya da yardimci olur kendin ayni seyleri yasarsan.
17 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim haklısın sanırım. Bende korkarak yaşamak istemiyorum. Sevmek sevilmek istiyorum ama 27 yaşındayım hiç sevgilim olmadı. Çünkü hep korktum, hep uzak durdum erkeklerden. Ne kırmak ne kırılmak istemedim. Doğru nedir yanlış nedir diye düşünmekten hiçbir şey yapamadım ne doğru ne yanlış
- +1 yıl
Akisina birakacaksin. Her iliskide kirilma darilma uzulme olur onemli olan sorunlari halledebilmek. Yasin gectikce daha secici olacaksin o yuzden artik biriyle tanisip sans vermen lazim. Konusmadan sana uygun kisiyi bulamazsin. Mutlaka kavga edeceksiniz mutlaka ama oturup konusursaniz kafalar biraz uyuyosa iki tarafta seviyorsa cozum mutlaka bulunur. Hem dogru yanlis diye bir sey yok ki. Herkesin kendi dogrusu yanlisi var ve her iliskinin kendi rengi var. Sen begendigin birine sans ver ask isleri kumar gibi ne olacagi belli olmaz. Deneme yanilma isleri belki ilk seferde bulursun hayatinin askini. Hem hata yaptikca kirilip kirildikca ogreniyosun bir iliskinin nasil olmasi gerektigini
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim zaman ayırdığın için. Sözlerin yüreğime su serpti. Sanırım düşünmeyi ve izlemeyi bırakıp yaşamaya başlamalıyım. Yoksa kedilerle dolu bir evde yalnız bir kadın olarak öleceğim. 😇
- +1 yıl
Rica ederiim ne demek. Umarim cok mutlu olursun senin sevdigin seni cok seven birini bulursun🙏🏼 🌸
Soran+1 yılUmarım 😇 Rabb'im sana da her daim mutlu olmayı nasip etsin inşallah 😇
- +1 yıl
Amiin tesekkurlerr 🌸
- +1 yıl
@Yâvheheeya Yorumlara söyle bir göz gezdirdikten sonra düşündüm ki bu hayata karşı bayağı tecrübe sahibisin ve aynı zamanda bu tecrübeye sahip olabilmek için çok ezilmişsin...
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKorkularının üzerine git korkularından değil korkuların senden korksun.
Ve sanırım siz daha önce hiç kırılmamışsıniz032 Yorumla
Soran+1 yılHayır çok kırılgan bir insanım. Çok kez kırıldım 🙈
- +1 yıl
O halde artık kırılmayın sizi kırmalarına müsade etmeyin
Soran+1 yılBu da kendimi dışarı kapatıp hayattan soyutlanmak demek oluyor😁
- +1 yıl
Kendinizi hayattan soyutlamadan da sizi kırmalarına engel olabilirsiniz öyle değil mi.
Soran+1 yılÖyle mi? 🤔
- +1 yıl
Öyle tabii ki.
Sizinle dalga geçmek isteyene istediği gibi yanıt verdiğiniz anda olaylar gelişir.
Soran+1 yılİnsanların niyetlerini anlamakta da çok iyi değilim. Benimle dalga geçen birinin iyi niyetli bir şaka yaptığını düşünüyor da olabilirim. 😁
- +1 yıl
Sizinle dalga geçen birisi iyi niyetli değildir öncelikle bunu bilin.
Akabinde akıcı ve hızlı konuşma hazır cevap Verme yetinizi geliştirin.
Sizi kırmaktan çekinmeyen insanları kırmaktan çekinmeyin.
Üzmekten utanmayan insanlar üzün hayat çoğu şeyi kafaya takacak kadar kötü değil.
Mutlu yaşamak istiyorsanız zehirli insanları hayatınızdan çıkarın...
Soran+1 yılBen bu dediklerinizi yapamıyorum işte. Kimseyi kırmak, üzmek istemiyorum. Belki fazla iyi niyetli düşünüyorum. Kimseyi tersleyemiyorum. Birinden rahatsız olursam kaçıyorum, görmezden geliyorum ama tersleyip mesafe koyamıyorum. Gibi gibi...
- +1 yıl
Yaşadığımız hayatta insanın başından mutlak birkaç şey geçebilir bunun bilincinde olunuz.
Ayrıca insanlar sizin baktığınız pencereden farklı bakınca o kadar masum değil...
Biraz daha farklı pencereden bakınız bu iyi niyetiniz kötü değil tabii ki anlayışlı fedakar insanların yanında oldukça fakat anlayışsız merhametsiz bir insanla karşılaştığın da bu iyi niyetin senin için kötü bir durum.
- +1 yıl
Bu dediklerimi yapamaman bi eksiklik değil yalnızca sağlam bir darbe almadığını gösterir zamanla ki inşallah olmaz sevdiğin birinden bir darbe aldığında öğreneceksin insanlara güvenmemeyi inanmamayı kırmak isteyeni kırmayı üzmek isteyeni üzmeyi çok güzel öğreneceksin bu en güzeli önemsememeyi öğreneceksin.
Soran+1 yılKimseye güvenmiyorum zaten. Ama ne olursa olsun insanları kırmak isteyeceğimi sanmıyorum ben. Ben masumiyetimi kaybetmekte istemiyorum. Bütün kötülüklere, bütün pisliklere rağmen iyi kalabilmek istiyorum. Ne zihnim ne kalbim ne de ruhum kirlenmesin istiyorum
- +1 yıl
Şu devirde dediğin gibi masum olarak kalmayı başardı isen gerçekten tebrik ederim kardeşim bravo.
Bilmeni isterim ben sen gibiydim 😊
İnsanları inanır severdim saygı duyardım
Taki o güne kadar sonrasında insanlara karşı ne sevgim kaldı ne saygım istisnai olanlar var tabii ki fakat geri kalanı benim için yalnızca boş bir şişe
Soran+1 yılKeşke böyle olmasa...
- +1 yıl
Olmaması için çok uğraştım iyi niyetimi kaybetmemek için fakat insanlar da o iyi niyeti öldürmek için ellerinden geleni yaptılar.
Şimdi aileme karşı gülünç dışarıya karşı korkunç biriyim duruşu ciddi dalga geçmek isteyen insanı bozan kırmak isteyeni kıran birisi oldum. Ve emin ol şimdi daha çok huzurluyum.
Soran+1 yılBence insan nasıl biri olmak istediğine kendi karar vermeli. İyi kalmak istiyorsa iyi kalabilmeli, çevrenin kendisini dönüştürmesine fırsat vermemeli. Nasıl olmak istiyorsa öyle olmalı. Masum kalmak istiyorsa, masum kalmalı, insanlara kulak asmamalı. Benim en büyük korkum masumiyetimi kaybetmek. İnsanların beni kırması bana onları kırma hakkını vermez. Herkes kendinden sorumludur bu hayatta
- +1 yıl
Güzel söylediniz.
Velakin bir önceki görüşte belirttiğim gibi istisnai durumlar haricinde insanlara karşı sert bir duruşum var tabii ki burada ki amaç kimseyi kırmak üzmek değil.
Amaç yapılanın cevabını vermek.
Her insan masumdur her insanın içinde barındırdığı cümleleri söylememiş olduğu kelimeleri vardır.
Velakin bu masumiyet zaman zaman yerini ciddiyete bırakmalı.
Konuşmanıza cümle tarzınıza bakılırsa eğitimli kitap okuyan birine benziyorsunuz. Sizin gibi insanlar aslında sıp diye birinin niyetini anlayabilir.
Soran+1 yılEvet kitapları çok severim, çok okurum. Ama yine de anlamakta güçlük çekiyorum. Çoğu insan hakkında kurduğum ilk cümle "iyi birine benziyor" dur. İki güler yüze, iki güzel söze kanarım. Başka türlüsü olmuyor. Yine de eskisi kadar saf değilim. Baya ilerleme kat ettim.😇
- +1 yıl
Kitap okumanıza sevindim bunu zaten anlamıştım 😊
Saf değil de masumane diyelim. İlerleme kaydetmeniz güzel bişey.
Yeni tanıştığıniz insanlar doğal olarak samimiyet kurmak için güler yüz seçici göz alıcı hitaplar ile cümle kurmaya çalışırlar ki bu bariz çok açıktır.
Bazıları da rolüne çok iyi bürünür çünkü menfaati vardır. - +1 yıl
Yalnız anlaşıldık, Songül ünsal okumanızı tavsiye ederim güzel bir kitaptır.
Soran+1 yılBelki de bakmayı bilmiyorumdur. Ya da insanların niyetini ayırt edebilmek için gönül gözünü ihtiyaç vardır ve benimkiler kapalıdır. Kim bilir? 😇
Teşekkür ederim tavsiye için bakacağım. 😇- +1 yıl
Kim bilir belki de öyledir.
Yalnız şunu unutmayın ''sahici bir sarsıntı sahte bir dengeden iyidir.''
Siz bu zamana kadar etrafınıza kaleler inşa ederek el bebek gül bebek büyümüşsünuz eksik kalan tek şey kimin niyetinin nasıl olduğunu anlayamamaniz onu da öğrenirsiniz.
Her insanda bulunan gönül gözü kör değil açıktır yalnızca baktığınız pencereyi değiştirin hepsi bu.
Gelişime öğrenmeye aç kalın doymayin sürekli yeni şeyler öğrenin.
Soran+1 yılEl bebek gül bebek demeyelim de dışardaki hayattan soyutladım kendimi. Diyebilirim ki; kendime ait bir odanın içinde büyüdüm. Kendi dünyamda dışarı kapalı büyüdüm. Dış dünyadan bihaberdim yani. Kendimle başbaşaydım her daim. Bilgiye, öğrenmeye açım zaten. En büyük isteğimde öğrendiklerimi öğrenebilmek..
- +1 yıl
Sizin şu an istediğiniz hayatı ben yıllar önce yaşarken büyüdüğünüz hayatı ise şu an ben yaşıyorum diyebilirim. Dengeler tersine dönmüş 😊
Nerede yaşıyorsunuz nasıl yaşıyorsunuz bilmiyorum velakin kendinize güzellikler yapın karşınızda ki bir insanın nasıl bir olduğunu öğrenmek istiyorsanız psikoloji kitapları okuyun Beden dilini öğrenin geliştirici kitaplar emin olun en güzel yardımcınız olacaktır. Denendi ve uygulandı... Ve bilgi gerçekten insan her saniye yeni şeyler öğreniyor ve bu durdurulamaz bir açlık.
Soran+1 yılTavsiyelerinize uyacağım teşekkür ederim 😇 aslında en huzurlusu yalnızlık ama işte hayat yalnız kalmana izin vermiyor
- +1 yıl
Rica ederim efendim.
Yalnızlık konusunda tek deneyimim var oda yalnızlık paylaşılmaz bir güzelliktir.
Örneğin cuma akşamı geldiğinde eve gider malzemelerimi kitapları alıp İstanbul dışında bulunan ormanları gider demir atarım koskoca iki gün bana ait olur semaver çayı demler kitap okur müzik dinlerim. Mantar toplamakta olan insanlar olur yanıma gelirler fındık çay ikram eder tanışırız.
Bazen de iki giresunlu bir araya gelince muhabbet koyulaşır 😎
Dün de o günlerden biriydi güzel geçmişti orman havası sessizlik huzur verici şeyler.
Soran+1 yılNe güzel...😇
- +1 yıl
Doğal hayatı seviyorsanız tavsiye ederim fevkalade hissediyor insan 😊
Soran+1 yılSeverim. 😇
- +1 yıl
O halde şehir dışında ki hayata merhaba diyin başlangıcınız böyle olsun ne dersiniz 😊
Soran+1 yılŞehirde yaşadığımı kim söyledi 😂
- +1 yıl
Bak sen peki nerede yaşıyorsunuz. 😂
+1 yılgüzelim bebek iken düşüp kalkmadan emekleme aşamasindan yürüme aşamasına geçtin mi? bu da öyle hata yapmazsan hiçbir şeyi kavrayamazsın. ders alamazsin
025 Yorumla
Soran+1 yılAma ben hata yapmaktan çok aşırı korkuyorum. 🙄
- +1 yıl
çiçeğim korkma
hata yapmazsan ders çikaramazsın ve korkarsan yalnızca hayati seyredersin
Soran+1 yılBen hayatı seyretmekten yoruldum. Yaşamak istiyorum. Ama korkuyorum 😁😁
- +1 yıl
Güzelim burada hata yapiyosun işte korktuğun müddetçe hayati seyretmeye devam edersin
denizi biliyorsan dalgalarini da bileceksin
kendini akilli hissediyorsan korkma
Soran+1 yılHak veriyorum sana sonuna kadar ama uygulamak mesele... Yani 27 yılım korkarak geçti. Bir günde bütün korkularımdan arınamam sanıyorum🌀
- +1 yıl
evet papatyam zaman ile olur eğep kişisel korkularinsa onlar zaman ile aşabilirsin lakin tıppi ise o ayrı
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😇
- +1 yıl
ricalar 👍
Soran+1 yıl😇
- +1 yıl
muhabbet koptu diye mi o emojiyi koydun?
Soran+1 yılKonuşma bitti diye 😇
- +1 yıl
onu anladim zaten :)
bitmemiş bak :P
Soran+1 yılBitmiş gibi görünüyordu 😁
- +1 yıl
görünüşe aldanmamak lazım di mi :P
napiyosun?
Soran+1 yılKitap okuyorum, arada da KS bakıyorum yorum var mı diye. Ama telefonu tamamen bırakıp kitabıma odaklanmak istiyorum aslında. 😂 Sen ne yapıyorsun
- +1 yıl
Ben de Kitap okuyoqum, Üniversite hazirlaniyorum Tyt'ye Geziyorum takiliyorum, genelde kütüphanedeyim
Soran+1 yılNe güzel 😇
- +1 yıl
evet okuyup bu ülkeden uzayacağım
Soran+1 yılEn güzelini yaparsın. Bu ülkede yaşamak zor...
- +1 yıl
öyle tabi ben bu ülkenin içerisindeki insanlarin bu mantalitenin içerisinde yaşamaya layik değilim
gidicem
Soran+1 yılHayırlısı 😇
- +1 yıl
Seninde muhabbetine doyum olmuyor :P
Soran+1 yılBiran önce kitabıma adapte olmak istiyorum ondan sanırım 😂
- +1 yıl
Kitap okuyacak zamanı buldun ha
surada iki Kelam edelim dedik
Soran+1 yılBenim bütün bir günüm kitap okumakla geçiyor zaten 😇
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Korktuğun şeyleri yaparak yenebilitsin
04 Yorumla
Soran+1 yılDüşünmeyi ve hayatı izlemeyi bırakıp adım atmalıyım yani, yaşamalıyım? 🤔
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 😇
Korkularının üzerine giderek aşabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılYani adım atmalıyım?
+1 yılÜzerine git⚡
28 Yorumla- +1 yıl
Merhaba
- +1 yıl
Buyrun?
- +1 yıl
Dm ye kaplı idi profilin bi kaç özel şey soracaktım dünkü beğendiğin yorumumla ilgili
- +1 yıl
Hatırlamıyorum yorumun neydi?
- +1 yıl
Mesaj atacağım oradan söyle
- +1 yıl
Tamam
Soran+1 yılHer şeyi çok ince ayrıntısına kadar düşünüyorum. Düşünmeyi bırakıp adım mı atmalıyım?
- +1 yıl
Evet kuzum elinden geldiğince adım at.
+1 yılKorkularının üstüne git anca atlatırsın
07 Yorumla
Soran+1 yılYani adım atmalıyım?
- +1 yıl
O adım atma atmama olayı sana kalmış adım atacağın insanı yeri mekanı zamanı iyi tanı gerisi sana kalmış
Soran+1 yılTanımıyorum ki o kişiyi. Tanışsam mı diye düşünüyorum. Ablası evlenirseniz mutlu olurum bir tanışın falan dedi bana. 😁
- +1 yıl
O zaman ablasını aracı et o tanıştırsın
Soran+1 yılNumaralarımız var birbirimizde. İş arıyorum o da yardımcı olmak için mesaj atmıştı. Dün yine mesaj attı konuştuk biraz ama hep işten güçten. Mesele tanışmak değil, konuşmalı mıyım sorusuna cevap bulmak. Kafamdaki sorulara bir cevap verebilsem tanışmak, konuşmak kolay diye düşünüyorum 😁
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😇
+1 yılDik dur korkma senin gibi yendim
02 Yorumla
Soran+1 yılKaygılarım endişelerim var hep
- +1 yıl
Yaz istersen dinlerim sen gibiydim
+1 yılBu korku değil ki
014 Yorumla
Soran+1 yılNe peki?
- +1 yıl
Galiba bu Fazla Düşünmek
Soran+1 yılEvet çok fazla düşünüyorum. Biri var, konuşup tanışmamız isteniyor aileler tarafından. Ama ben şunu bile düşünüyorum: konuşursam ve anlaşamazsak hayır dediğim zaman üzülürse, kırılırsa? Umut vermiş yarı yolda bırakmış gibi mi olurum? Ya da diyelim konuştuk olmadı bir başka baharda başkasıyla konuşurken ona bundan bahsetmem gerekir mi? Falan filan 🙈 Ama her konuda her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum ve sonra hiçbir şey yapmıyorum 🙈
- +1 yıl
Off bu kadar Narin ve Düşünceli olmak zorunda mısın? SAL gitsin ya
- +1 yıl
Cata Pat ol
Soran+1 yılYani düşünmeyi bırakıp konuşmalı mıyım? 😁
- +1 yıl
Sonunu düşünen Kahraman olamaz
- +1 yıl
Böyle her seyi kafaya takarsan ölürsün
Soran+1 yılÖlmek dediğin kurtulmakla aynı şey değil mi zaten? Ölmekten daha güzel ne olabilir şu hayatta?😇
- +1 yıl
O konuda katılıyorum sana ama ben senin gibi öyle her seyi düşünmem
- +1 yıl
Sınıftan İki kız ile oturuyorduk. Birisine dedim ki sen sınıfın en güzel kızısın. Diğeri üzülür mü diye düşünmedim bile
Soran+1 yılBen olsam düşünürdüm😂
- +1 yıl
İşte neden düşünüyorsun? boş ver
Soran+1 yılBoşvermeyi deneyeceğim 😇
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri