Hangi davranışlar saygınızı kaybetmenize sebep oluyor?Ben odaklı yaşayan ve bildiğini okuyan bencil egolu laf dinlemeyen insanlardan uzak durup saygı yoksunu olmamaya çalışıyorum. Başkalarının hayatına burun sokan, onların hayatı ile ilgi ahkam kesenlerden uzak durmaya çalışarak saygımı kaybetmrmeye çalışıyorum. Çünkü saygı benim için önemli..
Dostoyevski " İnsanlara olan saygımı korumak için onlardan uzak durmaya çalışıyorum." derken ne kadarda da haklıymış...
Güncellemeler
+1 yıl
9. Ekim.2021
İnsanlara olan saygınızı korumak için ne yapıyorsunuz?
Aslında fazla muhatap olmamaya çalışıyorum. Onun dışında her insana karşı üslubum ve hitabım yerindedir. Sınırı aşmadıkları sürece de bunu bozmam. Ama her insan saygıyı hak ediyor mu diyorsak tabi ki etmiyorlar. Beni etkilemediği, bana zarar vermediği sürece ilk başta kimseye saygısız bir şekilde yaklaşmam ama onun dışında hak edene de haddini bildiririm.
Dostoyevski kesinlikle haklı. Aptal yerine konmak, aklımla alay edilmesi saygımın bitmesine sebeb olur.. Dobra insanları seviyorum ben, alttan alttan insanı yiyen sinsileri, milletin aklıyla alay edenleri sevmiyorum.. O kişilere hadlerini bildirdikten sonra tamamen uzaklaşıyorum, siliyorum, engelliyorum. Beni kendimle kavga ettirmeye çalışanlara saygı duymuyorum. Çirkin davranışları da kendime yakıştıramadığım için kaçarak uzaklaşıyorum onlardan.. Saygı hakedene verilir çünkü, haketmeyene göstereceğim saygı benim kendime ihanetim olur. Aslında kendime olan saygımı korumak için yapıyorum bunları
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Egolu olmaları saygısız olmaları sevgisiz paracı malcı olmaları kötü niyetli hırslı empati yoksunu Servet avcısı ikiyüzlü sahtekar yalancı oyuncu düzenbaz çıkarcı bilgisiz kültürsüz bencil duygusuz olmaları değer vermeyi bilmemeleri hep bana demeleri ve öğrenmeye açık olmayıp kendi dediklerinde diretmeleri. O yüzden herkesten uzaklaştım. YA tanımadığım kişilerle arkadaş olmaya çalışıyorum ki onlardan da kazık yiyorum ya da çevremdeki 2-3 insanla 3-6 ayda bir falan görüşüyorum bu saydıklarıma daha az maruz kalmak için.
kendime olan saygımı çiğnememeye çalışıyorum çünkü bazı insanlar gerçekten enginlere sığmam taşarım moduna sokmak için diretiyorlar ama bende aşmamaya çalışıyorum işte zor olsa da
Ben de en çok bunu yapabiliyorum sanırım. Görmezsem yaptıklarını ve söylediklerini o denli koruyabilirim o saygıyı. Yoksa mümkünü yok susamam. Kırarım kalplerini. Uzaklarda daha mutluyum, daha saygılı ve iyiyim. Yakınımızda bu modellerden varsa saygının bittiği yer dediğimiz yere varmış oluyoruz. Ağzımızı açıp gözümüzü yumuyoruz. Sonrası enkaz. Toplanmayan bir hal alıyor. Az insan çok huzurda bu duruma örnek adeta.
Kendini doğru ifade etmek karşı tarafın ne kadar yaklaşabileceğini belirler. Uzak durmaya gerek yok. Anlık değişen insana karşısındaki mesafe ayarını yapamaz. Kendi özünle görünen halin arasındaki mesafeyi de kendin ayarlamalısın. Onu Dostoyevski demiş önemli olan senin ne dediğin...
Yaşına başına, duruşuna, şahsiyetine yakışmayan tavır ya da üslup takınırsa saygı felan kalmaz bende. Saygıya önem veren bir insanım kolay kolay saygısızlık yapmam.