Allah herkese istedikleri kadar kazanç istedikleri kadar para versin. Herkesin gözü paraya o kadar doysun ki hayattaki tek mutluluğun para olunca sağlanacağı algısını yıksınlar. Parayla mutluluk gelmiyor. Belki hayatımızdaki bir çok sorunu onunla gideriyoruzdur ama çoğu şeyi o olsa bile yerine koyamıyoruz.
Doğduğumdan beri zengin biri olarak cevaplıyım. İlk başlarda fakir olup sonradan zengin olsaydım belki belli bir süre mutluluk sağlardı " zengin oldum " düşüncesiyle ama o düşünceye alışınca başka şeyler lazım olurdu mutlu olmak için. Belki ben parayı kullanmayı bilmediğim için böyledir. Ama para sürekli mutluluk sağlamaz. Zaten sürekli mutluluk hali çok tehlikeli mutluluğu bir grafik olarak düşünün , belirli bir seyirde ilerliyor ise o artık sizin monoton halinizdir. Kendinizi cidden mutlu hissetmek için kardeşim üstlere taşımanız lazım ki o mutluluğu hissedebilin. Bu da tabi sürekli mutlu iseniz imkansız gibi bişey. Ama duygu durumunuz inişli çıkışlı ise hiçbir zaman sizin için mutluluk monotonlaşmaz. Hiç derdi olmayan en zenginler gidip intihar ediyorlar. Mutluluk adamda monotonlaşmış artık hissetmiyor ki mutluluğu. O yüzden happily ever after olayı saçmalıktan ibaret. İnsanın üzülmeye de ihtiyacı var sinirlenmeye de ihtiyacı var. Kısaca cevap : Para kısa süreli mutluluk , saadet sağlar ama uzun süreli sağlamaz. Zaten uzun süreli mutluluk da bir süre sonra monotonlaşır böyle bir şey istemezsiniz.
Parayla hersey mümkün paran varsa zamanın var sayet zamanını para kazanmak için harcıyor isen eksiklerin olacaktır ama paran var zaman sana kalıyorsa zamanın satın aldın demektir istediğini yapabilirsin atalar boşuna dememiş paranın alamayacağı kapı yok diye
Paranın satın alamayacağı şeyler var. Duygular gibi. O yüzden mutlu olabilmek için sadece para yeterli değil. Ama gariptir ki parasız da mutlu olmak çok zor.
Parayla saadet olmaz para ve akılla saadet olur🤷♀️
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Para saadeti sunmaz ama saadete giden yoldur. Mutluluğu satın alamazsın ama bir şey satın olunca mutlu olursun. Sağlığı satın alamazsın ama tedavini karşılarsın. Para hem çok gerekli hem de çok gereksizdir aslında. Onsuz olmaz ama her şey de onunla olmaz.
Selam, Saadet paradan ziyade huzurdadır bence. Huzuru olmayan bir insan ne kadar zengin de olsa o saadeti elde edemez. Nice zenginler görürüz huzuru yok, nice fakirler görürüz huzuru çok. O nedenle de evet huzur yoksa parayla saadet olmaz.
ben para değil de en önemli öğelerden birinin şans (veya nasip, kısmet nasıl tanımlarsanız) olduğunu düşünüyorum. Doğduğun coğrafya gibi mesela. Sıradan bir Danimarka vatandaşı olmayı arap şeyhi olmaya tercih edebilirdim misal
@bayy_zorendam çünkü her kişinin beğenileri ve tercihleri farklı olabiliyor bu doğaldır* o şeyhlik beni tatmin etmezdi asla mesela ama petrol ülkesine göre kişi başı geliri düşük ama yaşam şartları daha iyi danimarka beni memnun ederdi diyorum
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Paranız oldukça bunu daha iyi anlıyorsunuz. Yalakalar, tırtıklamak isteyenler, haraç peşinde koşanlar ve daha çok para kazanma isteğiniz arasında geriye bir hayatınız ve mutluluğunuz kalmıyor.
Sağlık varsa olur para varsa çalışmak zorunda değilsin ve bu zamanında hobilerini sevdiğin şeylere ayırabilirin yani para büyük ölçüde mutluluk getirir.
Mutlu olmak için paraya ihtiyacın yok. Mutlu olamıyorsan para ile de mutlu olamazsın. Mutlu oluyorsan parasızda mutlu olursun. Para sadece bir araçtır.
birkaç defa yazdım bunu.. herşeyim var daha ne alacağım parayla olanın en lüksünü ne yapayım. gezip tatil yapıp aktivitelere katılıyorum sade bir yaşantım var onu bozmak istemem
Belli bir süre mutlu olunabilir ama insan kimyası ne parayla ne şöhretle ne çevreyle mutlu olabilecek bir türde değil, hepsi bir zaman sonra alışılmış ve dolayısıyla sıkıcı gelmeye başlayacaktır.
Kişiden kişiye göre değişir kişinin hayatının odak noktası para ise başka şeylere önem vermiyorsa gayet de saadet olur. Ama maneviyata daha önem veren biri ise tabii ki parayla saadet olmaz.