Çare tabi. Laf anlatmak yorar. Çok yaşadım yani o durumu. Kapasite belli. Kendi bildiğini önde görüyor hep. Laf anlatmanın da anlamı yok. Dayıma dedim öyle. ''Valla ne anlatsam boş sana. Sen yine kendi bildiğini okuyacaksın. O yüzden daha bir şey demiyorum sana''
Konuşacak bir şeyim olmadığı için susmam ben, anlayacak kimse olmadığı zaman susarım.. Ki susmam bile aslında çok şey anlatır karşı tarafa.. Susmak kabul ediş değildir.. Susmak vazgeçiştir, boş vermişliktir.. Susmak sonun başlangıcıdır aslında.. Haykırıyorsa bir insan bir mücadelesi var demektir.. Fakat susmuşsa gitmiş demektir.. Keyifli geceler.. 🥃
Susmak; Karşımızda olup, --kelimelerin ulaşamayacağı kadar uzakta olan-- insanlardan mevcut sıkıntılarımıza eklenecek, onlara ait anlamsız, amaçsız ifadeleri kabul etmek istemeyişimizin ifadesidir. Belki de onlarca kelimenin yapamadığını tek başına yapabilen iletişim! aracı.
Hayır her zaman değil, konuşman gereken zamanda susarsan eğer bir şeyler hem içinde kalıyor, hemde durumları değiştirebilme şansın varken bunu kaybedip pişmanlığına sebep olabiliyor. Sen içindekileri söyle bir kerese olsa, baktın değişen bir şeyler yok. O zaman ya susarsın ya da o anlamayan kişiyi hayatında tutmazsın. Bu fazla yorucu bir şey çünkü, konuşmaktan daha yorucu konuşmamak. Her ne buna itiyorsa, o sebebi ortadan kaldırmak çok daha mantıklı. Bir gün bir bakmışsın susa susa biriktirdiğin şeylerin içinde boğulacak duruma getirmişsin kendini ve tüm bunlar kendi içinde seni boğmaya çalışır. Bu yüzden tüm sıkıntıların çaresi sadece konuşmaktır, konuşabildiğin sürece anlatabilirsin derdini. Karşında ki insanın seni anlayıp anlamamasından bahsetmiyorum. Anlamasa dahi konuşmak, içindekileri söylemek hafifletir yükünü…
susman çare dğeil ama yapacak da bir şey yok şimdi anlatasım gelitor ama biliyorum karşımdaki de stres okyanusunun ortasında sürükleniyor ne diyim ki ben ona... kıyamıyorum artık susuyorum
anlayana en buyuk haykiristir. baskasina anlatamiyorsan yazmakta bir çaredir. Birde tanimadigin bir daha belki gormeyecegin yazmayacagin biri ile dertlesmekte iyi gelebilir
Susmak aslında en berbat şeydir konuşacaksın ve içindekileri bir bir söyleyeceksin işte o zaman kazanan sen olursun ha ben bunu yaptım mı maalesef benimde susmak gibi bir eylemim oldu zamanında