Merhaba, Hani deriz ya, "Ah ah! Şimdiki aklım olsaydı." Ancak bunu söylerken şunu unutuyoruz. Siz tüm o anları yaşamasaydınız, şimdiki aklınız da olmazdı.
Kimse yoktur ki, “ah şimdiki aklım olsa…” diye başlayan cümle kurarak geçmişte yaptığı hata ve yanlışlardan dolayı pişmanlığını ifade etmesin. Çünkü herkesin geriye dönüp baktığında “keşke!” diyebileceği olay veya olayları vardır. Aslında normaldir de bu. Zira yaşanan olaylar ve tanınan insanlar hep bir tecrübe olarak hayatımızda iz bırakırlar/bırakmışlardır. Kimi hoşnutlukla anılan kimi de pişmanlıkla… “Ah şimdiki aklım olsa…” hayıflanmasının aslında boş bir sızlanmadan ibaret olduğunu biliriz. Çünkü çok bilinen bir sözde de ifade edildiği gibi, “Bugünkü aklım olsaydı, Dün yaptıklarımı yapmazdım. Ama dün yaptıklarımı yapmasaydım, bugünkü aklım olmazdı…” Bugünkü birikim ve tecrübelerimiz, bugüne kadar yaşadıklarımızın bir sonucudur çünkü.
Şimdiki aklım olsaydı asla yapmazdım veya kesinlikle yapardım dediğiniz şeyler nelerdir?
Şimdiki aklım olsaydı asla yapmazdım veya kesinlikle yapardım dediğiniz şeyler nelerdir?
Biri beni sevsin diye 5 yıl uğraşmaz ve ağlamazdim. İnsanın kalbi çok koreliyor. Üniversitede benimle tanışmak isteyenlerle canım saçma konuşup kale almamazlik etmezdim. Şimdi olsa konuşup bir iliski başlatabilirdim. En azından insan iliskilerim iyi olurdu. Biri hayatımda olunca hayatım daha düzende oluyor. İlla gelecek olacak diye bir şey yok ama o anlarım birine bağlı kalarak değil de beni seven insanlarla olsaydı daha iyi olurdu. Kendime suanki verdiğim değeri o 5 yılda verebilirdim ne yazık ki kendimi sevmeyi çok sonradan öğrendim. Derslerime daha sıkı çalışırdım vs vs. Bunların hepsini yapardım şu an da yapabilirim imkansız değil ama insanın aklı bir insanda olunca sürekli onu düşününce kendi hayatını çok kolay 2. plana atabiliyor. Tamam çok sevmiş olabilirim ama kendime çok haksızlık ettim. Belki yaşanması gerekiyordu falan ama bilmiyorum. Yani bilemiyorum. Kendini sevdirebilmek için aynı o gibi davranmaya başlıyorsun , hayatın o oluyor vs ama o rüyadan uyanınca koca bir hiçlik. Boş bir hayat yaşamışım diye çok diyorum
Kesinlikle insanları bu denli önemseyip, düşünceler içinde bozulmazdim yıllarca. Bunu son bir yılda oldukça az yapar oldum. Daha kaygısız bir hayat gerçekten huzurluymuş.
Her gözyaşı dökene, söz verene, düzeleceğine dair şans isteyene inanmam; diğer her bir detaydan çıkardığım dersler ile yoluma devam ediyorum. Fakat insanların iki yüzlü ve yapmacık zihniyetini tam anlamıyla görebilmem, epey zamanımı aldı.
şimdiki aklım olsaydı yine yapmam gerekenleri yapardım çünkü bu akla o yaptıklarıma ulaştım yani kimse birden tecrübeli olgun olmuyor yaşayarak değil mi?
Sosyal hayat yapardım ailem disiplinli bir aile bu yaşıma kadar yapmama izin vermediler ne arkadaş nede sevgili 23 yaşında diyorlar şu an üniversiteye hazırlanıyorum ama bilmiyorum yani