hatalar insanlar için var.. insanlar da hayatları boyunca hatalar yaparlar çünkü özümüz de hata yaparak öğrenmek var.. Bazı hatalardan ders çıkarıp hayatımızı daha iyiye daha güzele doğru ilerletmek mümkün ve bu sayede daha büyümüş ve daha olgunlaşıyoruz..
ancak bazı hatalar vardır ki bile isteye yaparız hata olduğunu bildiğimiz halde o hatalardan ders çıkartılmaz o hataları yaparken yaşadığımız mutluluk zevk her neyse onu yaşamaya bakar insan..
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hata her noktada vardır, kainatın şereflendirilmişi bir hata üzerine yaratıldı da dünyaya gönderildi, biz mi hatalı olmayacağız? Adımlarımız yoktur ki hata barındırmasın. Ama o hatalar ancak düzeltilmeye meyledilince, ders çıkarılınca ve en önemlisi hatalar bizde olumlu yansımalara sebep verip, bizleri "daha iyi" birer insan yapınca kıymetlidir. Yoksa hata, her bir detayda mevcuttur...
Allah hatalardan dersler çıkarabilmemizi ve daima daha iyiye gidenler olmamızı nasip eylesin, ama sanki hatadan beri gelmezcesine gaddar ve kin dolu hatayı mazur göremeyen kalplerden de bizleri sakınsın.
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Büyük hatalar yapıp bunlardan da büyük dersler çıkardım. O dersler öyle bir öğrenildi ki asla aklımdan çıkaramam. Artık eskisi gibi biri değilim kesinlikle. Hayatın bana getirdikleri hep benim hatalarım sonucu şekillendi. Şimdiden sonrası için bir adım atıp 10 defa düşüneceğim. Sonrasındaki pişmanlıkları yeniden yaşamaya ne hevesim ne de mecalim var çünkü. Artık eski kararları geride bırakabildiğim gün yeniden doğmuş olacağım edindiğim derslerden inşaa edilmiş gibi aynı.
Merhaba.. Bazı hatalarımdan dersler elbette aldım ve yoluma öyle devam ettim.. Ya davranışımı değiştirmişimdir ya da hayatımdaki insanları.. Ki öncelikle de hayatıma az insan almayı öğrendim yıllar içerisinde.. Ne kadar az insan, o kadar çok huzur modundayım.. Bazı hatalarımın da hata olduğunun farkındayım ama yol nası güzel geliyor anlatamam.. Keyifli günler..
Her hata yeni karşılaşacağımız olaylarda bize birseyler öğretmiş olur... Önemli olan o hatanin farkına varip kendine çeki düzen vermektir. Bir insan hayati bir kere yaparsa hatadir... Ikinci kez yaparsa yine hatadir... Ama ayni hatayi üçüncü kez yapiyorsa bu tam bir eşşekliktir.🙂👍😅