Sabah yataktan kalkasım yok, akşam uyuyasım yok. Sofraya oturuyorum yemek yiyesim yok. Hatta bazen neden nefes aldığımı düşünüyorum. Bazen konuşmak o kadar yorucu geliyor ki kafa hareketleriyle cevapliyorum. Sanki dışarıya ilgimi kaybettim, köprü gördüğümde uzun uzun bakıyorum acaba atlasam ne olur diye. Ölümü çok hafife alıyor gibiyim. Şimdi ölsem tek pişmanlığın daha önce ölmemek olurdu o derece. Ama biliyorum geçmişim farklı olsaydı böyle biri olmazdım belki de. Yaşamaktan zevk alırdım kim bilir? Ama artık olmuyor. Düzelmek istiyorum bazen Ama sonra diyorum ki bu iğrenç insanların arasında akilli olup düzelmek neye yarar? Yoruldum cidden. Düzelmek için ne halt yesem olmuyor. Artık düzelmeyi de bıraktım. Diğer anne ve babaları gördükçe keşke yok olsalar diyorum. Yaptığım kötü. Iyi değil. Başkaların mutluluğuna göz dikmemeliyim. Ama tek acı çeken ben miyim diye soruyorum bazen. Psikiyatri tedavisi alsam düzelir miyim...
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Okurken kardeşimi görüyorum, 2000 sonrasi doganlarin genel durumu bu maalesef, kabul etmesenizde şunlar cok aci ve gercek maalesef; maneviyat 0, aileye değer 0, birliktelik 0, özenti hat safhada...
Gidin açlıktan susuzluktan ölen milyonlarca insan için kosturun, onlarin derdiyle dertlenin, yardim kuruluşlarında görev alın o zaman kendinize gelirsiniz.
Ne zaman nasil veya nerede dogmus olursa olsun, Kişinin değerleri ve acısıyla dalga geçmek veya hafife almak iyi değildir.
Ayrıca aileye değer 0 yazmışsınız ama belirtmek isterim; şu an hala canli olup bu lanet olası telefonu elimde tutup size cevap verebiliyorsam ailemi sevdiğim için. Değer verdiğim için. Çünkü onlara 2. bir intihar vakası yaşatmak istemem.
Yani sadece o açıdan düşünüyorsunuz!
Kendinize gelin 20 yaşını gecmis, akli başında insansiniz, duygusalligi, düşünmeyi bir kenara bırakıp kendi derdiniz için olmasa baskalarinin derdiyle dertlenin, zaten birgün herkes ölecek, hayata bardagin dolu tarafindan bakın ve hem bu hayatinizi hem ahiretinizi mahvetmek yerine dunyanizi da ahiretinizi de guzellestirin. Yardim kuruluslarina gidip aktif görev alirsaniz, zamanla bu gunlerinizi hatirladikca utanacaksiniz.
Kesinlikle tedavi olmalısın
Inan insan kuyudan çıkmış gibi oluyor
Sadece... daha da dipte olmaktan korkuyorum.
Hayır hiç öyle olmuyor keşke daha önce gitseymişim tedavimi olsaymışım kendimi boşuna yıpratmışım diyeceksin..
Hayat güzel yaşamak güzel yaşının tadını keyfini çıkar ölmeyi çıkar aklından
Deneyeceğim. Ama gerçekten umutlu değilim. Bu bi nevi babama çekmek gibi. Babam da intihar etti ben daha 7 yaşındayken. Ona çektim, ve sonum da çekiyor gibi...
Baban tedavi oldu mu peki
Ne sebeple intihar etti
Bu genetik bir şey değil tercih
Ve sen bu tercihi yapma
Genetik olmadigini biliyorum... demek istediğim şey bu yaşıma kadar babamın yaptığını sindirmekle uğraştım. Ama sonra ölümün daha iyi bir seçenek olduğunu anladım. Annemi aldattı, boşanacaklar gibiydiler bize söylemeseler bile kavga ediyorlardı. Sonra tüm mal varlığını annemi aldattığı kadına harcayınca intihar etti. Tedavi olunacak bir şey yoktu. Son dakika golü gibi. Sağ olsun hayatıma etti yaptıklarıyla.
Yahu bırak o yediği halti sindirememiş sizin yüzünüze bakmaya utanmış gitmiş
boş ver
Sen kendi hayatına bak
Kimse ana babasını seçemiyor hatalarıyla günahlarıyla onları olduğu gibi kabul et
Ölüm daha güzel demissin şöyle düşün dünyaya bir kere geldin bir daha öyle bi şansın yok ölen geri gelmemiş
Ölüm vakti geldiğinde zaten gideceksin neden bu dünyanın nimetlerinin tadını çıkarmıyorsun
Ben de çıkarmak isterim elbet. Ama olmuyor gerek maddi gerek manevi gerekse sağlık. Hiç bir isim yolunda gitmiyor ki zevk alayım. Zaten olay öyle bir yere geldi ki iki yaşama sebebim var, ilki anneme mutlu bir hayat sağlayabilmek ikincisi günah olması zaten. Ilk hedefim bittikten sonra ikinciyi kaale alie miyim bilmiyorum.. Ama teşekkürler
Hepimiz maddi sıkıntılar çekiyoruz hatta kötü insanlarla yaşamak mücadele etmek zorunda kalıyoruz
Ama sevdiklerimiz ve kendimiz için dirayetli güçlü kalıyoruz
Annenle bir bardak cay iç mesela sohbet eşliğinde sana göre sıradan bana göre bulunmaz nimet
Benim babamda annemi aldattı
Ve bunun üzerine boşandılar
Ve ben hem ailemin dağılmasına hemde annesiz kalmayla mücadele ettim
Yani demek istediğim herkesin bir yerden bi sıkıntısı var
Mühim olan dirayetli olup yaşamaya bakmak
Sevgiyle kal.
Siz de sevgiyle kalın. Dilerim ki hepimizin mutlu olduğu sıcak bir yuva hayali gerçekleşir.
Bende yaşayan ölü gibiyim gençliğimi hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçirdim hâlâ aynıyım
Ne zamandır böylesin?
6 sene her şey birikti ve buna dönmüştüm...
6 senedir mi böylesin anlamadım?
Evet.
6 senedir hiç güldüğün eğlendiğin bir zaman yok mu?
Mutlu olduğun?
Dürüst olmak gerekirse yok değil... Ama olduğum durum o kadar tuhaf ki, ornek vermem gerekirse aniden mutlu olduğum anlardan sonra üzerime sanki bir lanet gibi mutsuzluk çöküyor. Ve tüm gün böyle devam ediyor.
Evet kesinlikle psikiyatri tedavisi alman gerek kronik depresyon gibi geldi ya bende de hem bipolar hem şizofreni teşhisi var obsesif kompulsif bozukluk teşhisi de konuldu bu yüzden biraz bilgiliyim bu konularda kronik depresyon geçiriyor olabilirsin ve mutlaka tedavi olman lazım
Deneyecegim elimden geldigi kadariyla. Tesekkurler :(
Depresyondasin sanırım
Depresyona girmişsin belli
Etrafimdaki insanlar ergenliktesin diyor. Tesekkurler
Kac yasindasin ki
21
Ergenlik isi gecti senin daha çok hayatinda problem olusturan etkenler var bu da seni buna itiyor
Sanırım.
Konusmak istersen yazabilirsin. Bu konu hakkinda psikologo falan git derim yoksa daha sagligin da bozulur
Tesekkurler... Son carem psikiyatri tedavisi görmek. Ne kadar etkili olur ne zaman giderim bilmiyorum. Belki de hiç şansım olmaz ama tesekkurler.
Umutsuz olma sadece sen emin ol her şeyin bir yolu var
Herseyin bir yolu var evet ama o yol cektigim acilarla doluysa ne geregi var o yolda ilerlemeye..
Gelismek acı çektirir malesef😊
:(