Yüzü güzel olmayanın, gönlü kimsenin umurunda bile olmaz bu konuda samimi olalım lütfen. Bir insanı tanımak için bile ilk önce yüz güzelliğine gidiyoruz. Gönül güzelliği ileride ki safhalarda ortaya çıkıyor. Fakat bu ince bir çizgi bana göre. Ayırt edilmesi çok zor bir çizgi.
Tanıdıktan sonra yüz güzelliğini hiç bir önemi kalmadığını fark ediyor insan. Konu aslında tamamen gönül güzelliğinin iyi olmalı. Eğer o insanla bir ömür geçirecekseniz dikkat edilmesi kriter bu olmalı :)
Selam, Hani bir söz vardır ya, "Yüzü güzele kırk günde doyulur, gönlü güzele kırk sene de doyulmaz." diye gerçekten de öyle. Bir insanın yüzünün güzelliği ne kadar önemli olabilir ki? Ancak bir yere kadar. Gönlü güzel olmayanın, samimi, iyi huylu, anlayışlı, saygılı, merhametli olmayan bir insan dünyanın en güzeli olsa ne olur? Mutlu olamadıktan sonra, huzuru bulamadıktan sonra ne önemi var? O sebeple ben diyorum ki yüzü güzele değil gönlü güzele doyum olmaz.
Yüzü güzele bir zaman sonra doyulur, güzelliği sıradanlık kazanır. Gönlü güzele doyum olmaz hiçbir zaman. Gönül derindir... Derinliği keşfettikçe hayranlık artar, daha derinlikleri görmek için merak uyanır.
Anneannemin bir lafı vardır, nur içinde yatsın rahmetli, '' yüzü güzele 40 günde doyulur da, huyu güzele 40 yılda doyulmaz '' diye, hakikaten tüm yaşamın özetidir bu.
Minicik bir karakter özelliği dikkatinizi çeker, hayatınızı zindan eder. Minicik bir uyum görürsünüz hayatınızı bahar eyler. Ne varsa, ne yoksa hepsi huydadır.
insanlar elbette ki gözüne de hitap etsin ister , en azından bir yeri kişiye güzel gelmesi lazım özellikle erkekler için bu böyle kadınlarında bazıları öyle ama çeken herhangi bir yeri bir şeyi olsa bile olabilir neyse velhasıl işte yüzü güzele kırk günde doyarsın ama gönlü güzele kırk yıl doyamazsın diye boşuna dememişler
Sadece Yüzü güzel olanla 1 ömür geçmez. Her zaman bunun arkasındayım ve olmayada devam edeceğim. Bazı kadınlar dış görünüşüne fazla güveniyor ve sonunda sadece disa değer verenlerle bir arada oluyorlar peki sonuç ? Evlilikle bile sonuçlansa hüsran peşlerini bırakmıyor
Yahu tabiki gönlü güzel olana bunda. 20-30 yıl sonra yüzü çökecek eski halinden eser kalmayacak ama gönül öyle mi aradan yıllar geçsin öyle olur mu o gönül güzelliğine kurban olurum ben
Erkeklerin çoğu gönlü güzel diyecek.. Yalan.. Bir kitabın dışı güzel değilse açıp okumazsınız bir çoğunuz.. burada yemeyin bizi. Kalbe bakan azınlık grup çoğunluk yüz fizik derdinde.
‘Yüzü güzele 40 günde doyarsın, gönlü güzele 40 yılda doyamazsın’ demiş Aşık Veysel. İnsanoğlunun tadını alıp ta bıkmadığı hiç bir tat hiç bir duygu yoktur, güzel bir kalpten başka.
Gonlu güzel zannettim güzel değilmiş yüzü güzel çıktı ama gönlü güzele doyum olmuyor yüzü güzel bi halta yaramaz seni yemekten başka gönlü güzeli sev kafan rahat olsun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
sonuçta ikisi de güzel güzele doyum olmaz yüz güzeline de gönül güzeline de