ben hic hayır dıyemıyordum . Elımden paramı da alsalar bırsey dıyemem ama soyle karsıma gecıp bırı aglayarak dıyorsa Allh rızası ıcın dıye onun dolandırıcı oldugunu da bılsem verırım o an acıma duygum devreye gırıyo . arkadslarımda oyle bı kere arkadsım benden para ıstedı bılıyom cok fazla oaramı harcadı hepsıne verecem deyıp vermedı geldı ıstedı yıne bı kere yok dedım o baskalarından para ıssterken bıyoda ıcım ıcımı yedı kostum yanına dedım caüntamda varmıs al dedım yanı hayırcı olamıyorum bnı kulanöalarına ızın verıyorum cunku acıma duygum hep on plnda
Aslında bu konu benim hayatımda çok önemli bir yere sahip. Hayır demekte gayet iyiyim. İyi olduğumu düşünüyorum ve insanları kırmayı zaten sevmiyorum. Bana sırf hayır dediğim için gidecek insanlar varsa buyursun gitsinler. Benden daha önemli hiç kimse umrumda olmaz. Hayır demenin fazlasıyla tekniği var. Bu konuda müthiş psikoloji Hayır Diyebilme Sanatı'nı okumanı öneririm.
İyi akşamlar 😄
Onun için sordun değil mi😄😄okumadıysan ve uygulamaya hazırsan fazlasıyla yardımcı olacaktır😄
En iyisini yaptığını söylememe gerek yok sanırım 😄 kişisel gelişim açısından güzel bir kitap bunu almana çok sevindim 😄 afiyet olsun
Rica ederim ne demek 😄
Direkt hayır diyebiliyorum. Benim sınırlarıma saygı duymayarak haddini aşan, istemediğim şeyleri üsteleyen insana bir de alttan alarak kendi özsaygımı küçültemem.
Benim için hayır ise hayırdır. Akrabalık ilişkilerimde de geçerli bu. Çoğunla görüşmem. İstemediğim insanlarla gereksiz yapmacık samimiyete girmem.
Açık dobra bir insanımdır. Yanımda parazit taşımam.
Cevap
7Cevap
Vallahi eskiden diyemiyordur ama artık gayet net bir şekilde hayır demem gerekiyorsa hayır, zamanında demedikte noldu...
Bana yük ise anında hayır derim.
Hayır demeye çalışmamda başaramıyorum
En başarılı olduğum şey
Ne kadar az seviyorsam o kadar çok başarılıyım
Pek değil
hayir da hayir var
Çok başarılı değilim
Eskiden başaramazdım, ama şu an başarıyorum.
Çok değil
Çok iyiyim.
hiç...
Mukemmelim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?