İyi insanlar, güçlerini, yaşayan insanların hayatlarında pozitif değişiklik yapabilme yetisinden alır. bu onların yaşamak için ihtiyaç duyduğu enerjidir. iyi insanlar, "ben iyi bir insanım" demez. baktıkları bütün insanlarda kendilerini gördüklerinden, bütün insanları kendileri gibi algılar. onların kendilerine ait dünyaları vardır. onlara zarar verdiğini düşünen insanlar zarar veremiyordur, zira onların çevrelerini saran koruyucu çeper, görmüş oldukları zararı hissetmelerini engeller.
Bu hayatın anahtarı gibidir iyi niyetli bir insan olmak. Dünya'da zor yol bu. Çünkü Kemal Sunal filminde de dendiği gibi evet, bu dünya kötülerin, ahlaksızların dünyası. Önemli olan, bütün bu kötülüğe karşı göğüs gerebilip bu zor yolda direnebilmektir. Ancak o zaman hayatta sana büyük getirisi olur.
Şunu unutma: Kötülük kolay yoldur ama ileride bedeli ağır olur ve zararı gelecekte fazla olur. İyilik ise zor yoldur, başta bedeli ağır gibi görünebilir ama sabredilip yoldan çıkılmadığı zaman gelecekte getirisi de fazla olur. 😉
Hayır kesinlikle yeterli değil.. Eskiden insanlara daha iyi niyetli yaklaşıyordum.. Herkesi kendin gibi bilmek diyebiliriz sanırım.. Zaman geçiyor ve kayıplar veriyorsunuz, kazançlarınız oluyor vesaire.. O zaman yanınızdaki insanların aslında yanınızda olmadığını öğreniyorsunuz.. Büyümek diyorum ben buna. Maalesef bizi büyüten şey zaman değil yaşadıklarımız ve insanlar.. Kötü biri miyim tartışılır, kime göre neye göre derim.. Fakat kimseye eyvallah dememek gerek bence.. Kimseye kötülük yapmıyorsam bile bana kötülük yapılmasına da izin vermiyorum.. Keyifli geceler..
Yeterlidir. İyiliğe olan inancı bir insanı güçlendirir. Ne olursa olsun herşeye pozitif bakmak beyni olumlu yönde uyuşturur. Her an pozitif olursan bir süre sonra buna alışıyorsun ve utangaçlık, korku bu tür duygular yavaş yavaş geçiyor. Cesaret geliyor. Diğer şeyleri boşverelim ben iyi insanlara her zaman saygı duymuşumdur.
2
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olumlu yönde uyuşturmak ve herşeye pozitif bakmak pollyannacılığa girmez mi dostum?
İyi niyetli olmak güzel birşeydir fakat fazla iyi niyetli olmak saflığa girer ve karşındaki kişi akıllı ve kurnaz bir insan ise bunu kolaylıkla kullanabilir
İyi olmak iyi insanlarda işe yarıyor iyiliğimin suistimal edildiğini hissetmeye başlarsam adamı boş otobüste ayakta gidecek kıvama getiririm benimle çalışanlar bunu tecrübe etmiştir
Iyilik yap, denize at, balık bilmezse Halık bilir. Dünya kötülerin dünyası düşüncesi inancı sakat olanların düşüncesi benim nazarımda.. İyilik eden yaptığı iyiliğin karşılığını muhakkak bir yerde alacak..
Ya rahmetli Kemal Sunal her filminde bir ders bir mesaj vermiş. Okadar gerçekci ki ben şahsen bütün filmlerini tekrar tekrar izlemekten hiç bıkmıyorum. Ruhu şad olsun❤️
Koşullar her zaman insanı kolaya kötüye sürmek için tasarlanmış gibidir. Asıl iyi insan her koşulda kendi kalbinin beyaz sayfalarını karartmsmayı başarandır.