Hepimiz küçükken okula aşıya gelen ekipleri hatırlarız. Bu aşılar sırasında iğneden korktuğu için ağlayan arkadaşlarımızı da. Bir de bunların sınıfın kabadayı gezinen öğrencileri arasından çıkması :D Aşı için olsun, kan aldırmak için olsun veya başka herhangi bir sebeple. Küçüklüğünde veya şimdi iğne korkun var mı?
Ben sadece serum iğnesi ve kan bağışı yapılırken kullanılan iğnelerden korkardım. Hayatta ilk kez geçen yıl serum yedim ve normal bir iğneden tamamen farksız olduğunu görmüş oldum. :D Ancak kan bağışı için kullanılan iğnelerden hala korkuyorum ki onlar normal iğneden daha farklılar. :D :D :)
Hayır korkmazdım bir kaç sebebim vardı. İlki zaten olucaz mecbur elinde sonunda buna karşı gelmenin veya ağlamanın bir faydası yok olduğunu düşünmem bu yüzden çevremdekileri garip bulurdum hep. Korkmuyor olmam. Bilmiyorum nedense hoşuma gidiyor zevk alıyorum. Hiç birinde sıkıntı yok. Evde kendi iğnemi bile yapıyorum. Ama yeni yöntem keşfettim. İğneyi saplarken o kas grubunu oynatınca yani hareket edince kasılma oluyor kasta ki acı artıyor bu da güzel hoşluk hissi yapıyor. Araştırıcam iğne ucu kırılmıyorsa buna benzer risk oluşturacak yanı yoksa böyle yaparım. Sünnet olurkende hiç kaçmadım ağlamadım da.
Doğrusu o ama benimkilerde reçete yok sağlık ocağı veya hastanede yapmazlar :D Gerçi ülkemizde ki bazı hemşireleri görünce gereği yok diyebiliyorum. Her hemşire demiyorum ama damarlarım bariz belirgin olmasına rağmen 6-7 kere sapladığı halde kan alamayan, serum veremeyenler var. Kötülemek için demiyorum ama ya eğitimde sorun var ya da eğitimi yeterli seviyede tamamlamayanları geçiriyorlar. Bence eğitime dikkat etmeliler serum veremeyen, kan alamayanlar var. Hastanede çalışacak potansiyele geldiyse en azından iğne yapması kan alması bilmeli. Benimki ete vuruluyor zaten damara getirirse takla olurum ya da felç kalırım. O yüzden kendim vurmam daha iyi olur bacaktan vuruyorum zaten bende rahatlıkla erişiyorum :) 2. doz corona aşısı olduğumda alkol bile sürmeden vurdu hemşire doğrusu alkol veya kolonya ile silip öyle vurmasıydı.
Öyleleri var maalesef, küçükken bende sağlık ocağında kan alamayan bir hemşireye denk geldim. 1 hafta kolum mosmor gezmiştim. Bir de bu çocuk kansız diyor. Beceriksizliğini mi, cahilliğini mi yoksa acemiliğini mi kapatmaya çalışıyordu hala anlamış değilim. 😂
Hatasını kabul etmiyorlar işte 😂 bence bunlar önemli kan almasını bile bilmeyen biri bence hemşire olmak için hazır olduğunu düşünmüyorum gerekli eğitimleri görmeliler
Aa çok güzel soru bununla ilgili de bir anım var. 5. Sınıfa giderken okula aşıcılar geldi. Tabii sabahtan ecel teri dökmeye başladık. Düşünüyorum ne yapabilirim nasıl kurtulurum bundan. Neyse saat 11'i geçti son dersteyiz sınıfa girdiler. Sıranın en sonundayım bana gelene kadar sınıfta biri bayıldı. Birinin damarını bulamadılar derken bekliyorum. Sıra bana geldi bende öğretmenimi çağırmak istiyorum dedim öğretmeni çağırdılar. Geldi kollarımı açıp aşıcılara uzattım. Öğretmenimin kolunda uyuyakaldım o korkuyla. Sonra gözümü açtığımda hiç kimse yoktu ve hiç acı hissetmiyordum. Öğretmenim iyi misin dedi iyiyim dedim sonra kalkıp yemeğe gittim.:-)
Merhaba Ben aşıdan o kadar korkardım ki anlatamam ve defalarca kez kaçtım 😄😄 Yani bilmiyorum onun benim üzerimde aşırı ağır ve korkunç bi etkisi vardı. Sanırım ilk aşımın canımı yaktığı gerçeğini atamadım kendimden. Sonrasında korkmadım ama hiç sevmem ve hala o korkup kaçtığım günler aklıma gelir. Umarım asla iğne olmak zorunda kalmam yani. Yazarken dahi ürkmedim değil hani :))
Orta okul sonda aşı var diye okuldan kaçtım hemşireler ertesi gün geldi aşı olacaksın dediğinde dedim ki benim annem devlet hastanesinde sağlık memuru ben orada olurum açıyı dedim o bahane ile aşı olmadım evet hala korkuyorum