Benim için huzur tartışmasız, kavgasız sessiz sakin bir hayattır, benim gibi düşünen o varsa karşımda oda huzurludur zaten. Nerede dersek birlikte gök yüzünü izlediğimizde hissettiğimiz o paha biçilemez duygu, yan yana oturmuş denizi ve manzarayı izlerken yüzümüze o serin poyrazın vurması ve o an benim omuzuma başını yasladığında ki duygu , birlikte kimsenin olmadığı sadece onun ve benim olduğum uçsuz bucaksız sahilde el ele gezdiğim o duygu , onun o gözlerinin içine baktığımda bana tebessüm ederek seni seviyorum demesi işte bu duygu
Huzur, yeni güne uyanıp yaşadığını duyumsamakta, taze demlenmiş şayın kokusunda, bazen koynuna sokulup mırıldayan kedide, sevdiğinin kokusunda, sokakta gördüğün gariban anne ve çocuklarını bir öğün olsun doyurmakta, elindeki çöpü, atacak yer bulana kadar cebinde gezdirmekte, sabah sokağı süpüren işçiye ve yan binada çiçeklerini sulayan tanımadığın teyzeye "günaydın" demekte, apartmanın önüne bir kap mama, bir kap su bırakmakta, bir çocuğa sarılmakta, yazdan kalma bir sonbahar gününde parkta uzanıp kitap okumakta... Aynı parkta evden getirdiğin sandviçleri sevdiğinle mideye indirmekte... Aynı parkta seksek oynayan çocukların oyununa sevdiğinle dahil olmakta...
Hayır asla hayata ve insanlara karşı bir öfkem yoktur, neden böyle düşündünüz ki. Tam tersi ben kendimi, hayatı, insanları, hayvanları seven biriyim. Hayatımızda tabiki her şey dört dörtlük değil olamazda zaten ama iyisiyle kötüsüyle yaşamak güzeldir düşüncendeyimdir her daim.😌
Az eşya konusuna kesinlikle katılıyorum. Gerçekten çok eşya ülfet oluşturuyor. Kalpte sanki karartı oluşturuyor. Denedim gördüm, tecrübeyle sabittir. Az insan konusunu henüz uygulayabilmiş değilim. Ben bunu "herkese farklı mesafelerden bakmakta" buldum. Kimseyle selamı kesmeyip mesafeyi ona göre ayarlamakta...🌺
Her zaman söylerim az insan çok huzur diye. Anlamam geç oldu ama olsun. Benim için huzur kaos olan ortamlardan uzak durmak. Sesiz sakin yaşamak güzelmiş. Nerededir? çocuklarımın olduğu herhangi biryer mekan fark etmez.
Şu zamana kadar en huzurlu hissettiğim anlar kendi alanım diyebileceğim sakin bir yerde partnerimle beraber olduğum anlardı. Tatiller olur, seyahat olur, 2 kişi başbaşa ve tüm dünyadan soyut olmak bana göre. Kısa sürede olsa bütün bir hayatı güzel şekilde yaşama nedeni yaratıyor kişide.
Selam, Huzur, içimin acılarımın soğuduğu andır. O anı her yeni sabah uyandığımda yenilenen bir sabırla beklemediğimi hissettiğimde gelen yorgunlukla karışık dinginliktir. İçsesimin beni rahat bırakmasıyla gelen sessizliğin zihnime batmadığı rahatlamadır. Müzik dinlerken acı değil, sevinç duyuşumdur huzur... Huzur sevdiğimin gözlerinde ve sesindedir. O'nun yanında otururken denizi seyredebilmektedir... Teşekkürler...🦄🍀❤️
İnsanın huzuru kendidedir. Huzur hissedebildiğin ortam neresi olursa huzurun kaynağı orasıdır. Önemli olan onu içsel hissetmendir. Huzursuz etki yapacak şeylerden uzak kalmayı denemek bile yeterlidir bunun için.
Huzur; Çay güzel manzara sessiz sakin bir ortam olur bence. Yanına da güzel bir şarkı. Ya da sevdiklerin ile beraber olmak, kavga ve gürültü olmadan huzur olur.