+1 yılAtaerkil bir ülkede bazı konularda daha rahatsın ama o ataerkillik en çok yeterince ataerkil olmayan kişileri öldürüyor maalesef. Örneğin kibar düzgün efendi erkeksen bu hayatta seni ezen ve adam yerine koymayan çok olur. 80 ler geride kaldı. Bunu kadınlar da yapıyor erkekler de. Saç uzatırsın kız mısın derler feminen şey derler geri kafalılık yaparlar. Bunu erkekler kadar yine kadınlar da yapıyor, tek tip gibi herkes kısa saçlı benzer giyimli olsun. 30 una kadar en geç evlensin, adam olsun erkek adam olsun çünkü evlenmeyince adam olmuyorsun, serseri herifin teki oluyorsun. Bir kadınla buluşunca ilk hesabı sen ödemelisin, çünkü erkeksin. İşsiz erkek mi olur? Aileye kim bakacak, ya da işsiz erkek mi olur nasıl gezip tozup sinemaya gidilcek değil mi? Ben bir kadın için ya şu kadının parası yok sevgili olunmaz, nasıl sosyalleşip bir yere gidicez denildiğini duymadım, ama erkek için çok fazla duydum. Aa bide askerlik var, profesyonel ordu olmasına rağmen ve insanların kendi istekleri olmasına rağmen askere gitmek istemeyen erkek de erkek olmuyor. Çoğu kadın adam yerine koymuyor. Erkek adam olup askere gidilmeli çünkü savaşmak, bu tarz şeyler erkeklerin görevi. Erkek olmanın en kötü yanı işte burada başlıyor, kadınlar ataerkillikten erkeklerin kötü olmasından yakınırken bu çarkın en büyük kısmı kendilerinin olduğunu ve kendilerinin çevirdiğini unutuyor. En az bir erkek kadar ataerkilsiniz fakat farkında değilsiniz. Dünyada en kısa yaşayan erkekler ve en çok ölen erkekler. Depresyona girip intihar edenler de öyle. Ben annemin karnında erkek doğmadığım gün şanssızım diyen kadınlar var, erkek olmanın çok kolay olduğunu sanıyorlar. Kadın olmak da çok zor ama erkek olmak basit değil, o da çok zor :)
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yıliyi tarafı az bence, zor ve kötü tarafları çok. dünyanın eşeği-hamalı genel olarak erkeklerdir; habire çalışmalı, kazanmalı, ekmek getirmeli, ona buna ömür boyu kölelik falan filan. bi tek doğum yapmıyor işte (birçok ülkede askerlik olayı da var tabii)
00 Yorumla
Duştan çıkıyorsun ve 10 dakika sonra dışarı çıkmaya hazırsın, mükemmel bir şey olmalı.
Her ay markete gidip ped almıyorsun. Sütyen takma derdin yok. Düşünsene, dışarıda tişörtsüz geziyorsun ama kimse buna absürt bir durum gibi bakmıyor.
Arabayı sağaya çekip pantolonu indirip çişini yapabiliyorsun.
E tabii bazı kişisine göre davranış olabilir şimdi. 🤭
Evi geçindirmek erkeğin göreviymiş gibi bakılıyor. Bu kötü mesela. Kadın çalışmasa da olur ama erkek eve para getirmeli mantığı dönüyor.
Çoğu erkek isteklerini ve düşüncelerini toplum tarafından yargılanacak diye saklamak gizlemek zorunda kalıyor bence (Tabii bu kadınlar için de birçok konuda geçerli).94 Yorumla- +1 yıl
Hahaha uzun saçlıyım saçın kendi kendine kuruması bile en az 1.5 saat. Fön makinesi kullanıp saça zarar vermeye de kıyamıyorum. Kıyafet ütüleme o bu giyinme derken oluyo sana 2 2.5 saat...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı. Her şeyi senden bekliyorlar ve neredeyse herkes ön yargılı
30 Yorumla
+1 yılİyi yanı nedir bilmem de… Kötü yanı hep beklenen taraf oluyorsun ve yetmiyor üstüne bir de damgalanıyorsun… Sevgi senden bekleniyor şefkat senden bekleniyor güven senden bekleniyor anlayış senden bekleniyor vs vs… Ama hiç kimse seninde insan olduğunu düşünmüyor hiç kimse seninde sevgi şefkat merhamet isteyebileceğini düşünmüyor… Yetmiyor bir de odun oluyorsun anlayışsız oluyorsun “erkekler ağlamaz” oluyorsun… Şu sitede bile “Erkekler ne ister?” diye bi soru sorsan gelen cevapların en az %85i cinsellikle alakalı saçma sapan şeyler olur… Hiç kimse o da insan kendine göre boşlukları vardır tamamlayamadığı yönleri vardır demez… Sevgi ister merhamet ister demez…
Erkek olmanın kötü yanı demiştik değil mi… Eğer erkeksen güçlü olmak değil ömrün boyunca güçlü kalmak zorundasın. Düşmeye yıkılmaya hakkın yok. Yorulmak gibi bir lüksün yok. Anlayış görmek gibi bir seçeneğin yok. Ya ayaktasın ya yoksun hepsi bu kadar.10 YorumlaEn iyi yönü erkekler koruması, sahiplenmesi vs vs gibi mevzuları erkeğin yapması gerektiğini düşünülmesi. Çünkü kesinlikle bu söylediklerimi erkek yapmalı. Kötü yönü ise kesinlikle kıyas yapanın haklı olduğu yerlerde diğer erkeklerle kiyaslanilacak kadar bazılarının cinsiyeti kötü tanıtmış olması.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1- Aile baskısı az
2- Hesap vermek istemezsen vermezsin
3- İstediğin her şeyi giyebilir, yiyebilir ve içebilirsin.
4- Dilediğin saatte dilediğin yere gidebilirsin.
5- Kimseden çekinmene, arkana bakmana gerek duymadan yürüyebilirsin.
6- Sokak ortasında gülmeyi bırak dilediğin gibi küfürler edebilirsin.
7- İstediğin kadar kişiyle ilişkiye girebilir, istediğinle konuşabilirsin.
bu liste uzadıkça uzar..35 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılaa kötü yanını söylememişim gerçi yok ya sadece sorumluluk ve çalışma iş yükü fazla gibi ee bu kadar getirisi olan bir duruma göre de hiç sayılır onlar :)
Cevap sahibi+1 yıl@Abzaham demene gerek kalmadan gizli yaptım yani kim olduğumu bilmelerine gerek yok ve sanırım hiç bir maddeye de itiraz etmezsin değil mi kardeşim
+1 yılHer an fiziksel çarpışmaya hazır olarak yaşamayı öğrenmelisin öncelikle. Her an birisi durduk yere bir sebeb çıkarıp sana fiziksel şiddet göstermeye çalışabilir. Hazırlıklı olmak gerekiyor bu yüzden sürekli aksiyon dövüşmeyi bilenler için, güçsüz insanlar içinse sürekli zorbalık maalesef..
20 YorumlaKadınları ya da erkekler diye ayırmak doğru değil. Herkesin bir sorunu var. Yakışıklı kaslı zengin olması bekleniyor. Soru sorarken bile altına kendince bir kalıba oturttuğu bir erkek fotoğrafi koyuyorlar. Böyle olmali sanki bütün erkekler deniyor. Iyi bir işin eşin olmalı. Güçlü olmalısın her durumda. Beklenti çok büyük zor yani Türkiye'de erkek olmak kolay değil
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılher şey senden bekleniyor. Güçlü olmak zorundasın yakışıklı olmak zorundasın her zaman paran olmalı bi işe girince kadınlar hafif iş yapar erkekler köpek gibi çalışır ağır şeyler kaldırır kadın suçlu olsa bile erkek suçlu çıkarırıl her zaman evlensen dünya para gider erkekten ama takı kadında kalır boşanırsın erkek nafaka verir. Say say bitmez
10 Yorumla Erkek olmanın en iyi yanı erkek olmak
Erkek olmanın en kötü yanı yine erkek olmak.13 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten çok aydınlandık 🤦♀️
+1 yılerkek olmanın 2 yanı biri kötğ biri iyi iyi olan "her zaman kavga herzaman daha fazla ders herzaman daha fazla kudurur herzaman aynı şeyler" kötü yanı ise "kızlara iyi geçinmemen çirkinsin seni sevmezler yüzüne bakıp irenirler sonra birinin gerçeği çıkınca ben seninle çıkarımıyım diye yalan eder sonra kalbin kırılır bunu unutamassın 24 yaşına kadar b yüzden sen kız olmaya devam et bir erkeğin bir günü anlasanız erkek olmasın demessniz demi :') ?
10 Yorumlaİyi yanı kafana göre takılabiliyorsun. Kötü yanı kızların erkeklerin hayatının çok güzel olduğunu görmeleri. Kızlar sizin hayatınız kadar kötü olmasa da erkeklerin de zorlukları var
10 Yorumla
+1 yılEn iyi yani korkmadan sokakta gezebilmek. Aileni koruma gorevi. Kotu yani surekli vurdumduymaz bir varligin yon vermesine izin veriyorsun. Ayrica hayati baskalari icin yasamak zorundasin.
10 Yorumla
+1 yılİyi yani onu seven kilinin ona güvenle yaslanıp koruduğunu kolladığını hissetmesi ve bunu erkeğe hissettirmesi
Kötü yanı hemen hemen tüm beklentilerin erkekten olması
(Bu arada kaliteli soru kavgasız ön yargısız eleştiri konusu tebrik ederim )10 YorumlaBüyük sorumluluklar yapman gerekiyor ev bulma araba iş evlilik ve s onun dışında cinsel olarak aktif olduğumuz için bu bizi çok fazla aptal ola biliyoruz
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. En iyi yanı kendini ve sevdiklerini koruyabilmek, en kötü yanı seni en sevdiklerin dahi anlamaya zahmet etmez...
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılİyiyi kötüyü boş ver, erkek doğmak büyük şans, hiç boşuna konuşmasınlar...
37 Yorumla- +1 yıl
Şu eksileyenler, kötü yanını söyleyin de bilelim, yazdıklarınızın hepsi fasa fiso. Eksileriniz çok da tın...😏
- +1 yıl
Ben birkaç tane yazayım.
Erkek iş bulup evi geçindirmek zorunda
Erkek sevdiği kadını etkilemek için başarılı gözükmek zorunda ve ülkemizde başarı=para
Yurtdışında kadın cerrah erkek wallmart da çalışıyor ve evliler ama bizde böyle değil, bir Türk kızı doktor olduysa hakim, savcı veya iş adamı ile evlenmek ister gidipte marangoz biriyle evlenmez.
Türkiye'de erkeğin parası yoksa o erkeğe kadınlar bakmaz. İsterseniz birkaç araştırma yazayım.
18 ile 34 yaş arası kadınlarda yapılan araştırmaya göre, kadınların %68 i arabası olmayan erkeği başarısız bulduğu için olası eş adayları içinden direkt çıkarıyor. Üniversitelerde bunu destekleyen bir araştırmaya göre, aynı erkeğin arabasının olması kendisine sevgili bulmasını %73 oranında arttırıyor.
2 üniversite mezunuyum ve sezonluk işlerde çalışıyorum. Subaylık ve polislik hepsine başvurdum. Kendimi geliştirdim ve Boğaziçi üniversitesinden yazılım ve kişisel gelişim alanında online eğitimler alıyorum ancak konuştuğum kadınlara mesleğimin çiftçilik olduğunu söyleyince anında soğuyorlar ve konuşma bitiyor.
Dahası da var ama sıkılırsınız diye yazmak istemedim. - +1 yıl
@RRRaskoInikov bunlar istisnalar, çoğunluğun dikri illa o görüşün doğru olduğunu göstermez ayrıca araba için sizi seçen kadından zaten hayır gelmez daha iyi arabalı birini görünce sizi ıskalamasi içten bile değil, son olarak milletin lafına ya da tercihine göre şekillenirseniz yolu bulamazsınız... Bu kadar okuyup kendini geliştiren biri bunu nasıl öğrenmemis olabilir hayret demekki bunlar o koca koca ansiklopedilerde yazmıyor...
- +1 yıl
Arz talebe göre şekillenir.
- +1 yıl
@RRRaskoInikov ben kemdime göre şekillenirim sende dene. İşine gelen kendi bilir gelmeyen güle güle👋☺
- +1 yıl
Kötü yanları Sünnet olmak var askerlik yapmak var çalışmak var kız olmak çok kolay şimdi siz kız olmak zor demeyin erkek olmaktan daha kolaydır nokta sevgili bulamıyorsun erkek olunca kızlar iki nude atıyor hemen sevgil buluyor @muhtarin_kizi @Hayatgercek
- +1 yıl
Sevgili buluyor kızlar çok kolay
+1 yılSiz kadınların bu kadar zorlukları varken erkek olmanın kötü yanını söylemeye benim dilim varmaz çünkü hayat kadınlara çok daha zor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Kızların gözünde ne olursa olsun abaza olmamız iyi yani da sabahlara kadar gezmek ailenin karışmaması
10 YorumlaEn ağır fiziksel ve pskolojik yüklere katlanırsın birsürü kötü şey yaşarsın insanlar sana duygusuz der ağlamazsın.
10 YorumlaSanırım bunlara cevap verirken kadınlarla kıyaslamak lazım.
En iyi tarafı kadınlar gibi her ay sıkıntılı bir süreçten geçmemek olabilir.
En kötü tarafı ise toplum tarafından yüklenmiş sorumluluklar.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar gibi saatlerce makyaj, süslenme, regl dönemi, cocuk yapma derdi yok.
Sadece askerlik yaparız
Nişan için yüzükleri biz alırız
Biz kızları gezdirir, yemeğe çıkarırız her erkek öyle değil tabi.00 Yorumla Erkek olmanın en iyi yani sadık bir dost olmak
Beraber maç izlemek hayvan gibi maç izlerken bağırmak arkadaşlarla okey oynamak maç izlemeye kahveye gidip bağırıp çağırmak 🐱🤝👍 çok güzel erkek olmak.00 Yorumla
+1 yılDünyayı Dize Getirecek gücün var bir tek onun gözlerinin önünde diz çöküyorsun
10 Yorumla
+1 yılBir iyi yönü illaki vardır kötü yönü ise iyi yönünü bulamıyor olmamız 😂😂
10 Yorumla
+1 yılEn iyi yanını demicem biliyoruz çoğunuz en kötü yani geçim sıkıntısı sırtında
10 Yorumla
+1 yılsevgili yapamiyorum en zor yönu d ebu yani evlenim diyorum kizlar genelde iş para ev arabaya bakti icin bu zaman da motor bile almak zor iken araba zaten hayal oldu ev fiyati yani bekar kalip oyle geciyor bos bos yillarim
00 YorumlaKotu Yazin sicakta Mini etek giyemiyoruz iyi ayakta işimizi görüyoruz
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 673 cevap paylaştı. Mesela sokakta yürüyorum. Beni sevmeyen bir kadın beni işaret ederek yardım edin sapık, beni taciz etti diye bağırsa linç edilirim. Ama bunu bir erkek yapsa kimse umursamaz. Bence en kötü yanı bu.
10 Yorumla
+1 yılEn iyi yanı , gece kafam esince çıkıp dolaşabılıyorum.
10 YorumlaAyakta İşeyebiliyoruz, saçma sapan bişey yaparmıyım diye korkmuyoruz ve direk yapıyoruz 😄
11 Yorumla- +1 yıl
Lanet olası özellik bana göre. Keşke kadınlar gibi olsaydı üretramız beyler...
+1 yılBelki tek bir yanı var kimseye ihtiyacın yok. Diğer tüm yanları kötü
10 YorumlaHer iki cins olmanın da hem iyi yanları hemde kötü yanları vardır..🙂
10 Yorumlaİyi yönü sana bakacak bir kadın kesin bulunur, en kötü yanı buna layık birini bulmak çok zor..😏
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİyi yanları;
Taciz korkusu olmadan gece gündüz dolaşabilmek
Regl olmamak
Çocuk doğurmamak
Üç numara saç kullanabilmek
Kötü yanları;
Ekonomik zorluk
Evlenememe
Kimsenin yavşamaması
Gerektiğinde kavga etmek zorunda kalmak
Olur olmaz yerde erekte olmak
Toplu taşımada yer verilmemesi
Karşı cins tarafından nezaket görememek
Güç gerektiren işleri yapmak zorunda olmak10 Yorumla
+1 yılHayatın bütün yükü erkeğin omzunda dana ne kötü yanı olabilir ki
10 YorumlaÖzellikle günümüz de erkek lik soytarılık boyutuna bile aştı çünkü kontrol den tamamen çıkıldı ve ben buna avrupacilik ozenci diyorum maço olarak kendilerini adlandıran tiplerse kadınlara karşı şiddet uygulayinca bi marifet miş gibi ortalıkta dolaşan bi takım serseri toparlamak gerekirse bu zamanda erkek olmak kesinlikle enson isteyeceğim şey diyebilirim Birde kızların bu modellere göz göre göre de yalvaran boyuttaki sacmaca kapilmalari tam anlamıyla akla zarar
00 Yorumla
+1 yılHızlı giyinebilme hazırlanabilme
Parlak saçlı olmama10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTüm yuk senin ustunde evleniyorsun borca giriyorsun eben skiliyor..
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTacize ve tecavüze uğramıyorlar şiddet görmüyorlar rahatça sokakta acaba öldürülecek miyim korkusuyla gezmiyorlar ceza alsalar bile para cezasına dönüşüyor bunlar olumlu yanları
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
+1 yılEn iyi yanı peşinde abaza sapıklar olmuyor.
En kötü yanı kime merhaba desen abaza sapık muamelesi görüyorsun.00 Yorumla kötü yanı erkek kadına göre cinsel açıdan zayıf olmasıdır... kadın tahrik olmasada seks yapabilir ve durumu idare edebilir...
00 Yorumla
+1 yılen kötü yanı. erkeklik hormonunun saçı dökmesi. en iyi yanıda kadınlar gibi baskı altında hissetmemek özgür olmak.
00 Yorumla
+1 yılKotu yani kaba davranmasi
İyi yani hesabi kadinlara odetmemesi10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılİyi yanları pek yok erkek olmanın çünkü şeytan en çok erkekleri yener kadınlar zaten şeytana pabucunu ters giydirir.
00 Yorumla
+1 yılHep çalışmak zorundalar bence
80 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
+1 yılİyi yani çocuk doğurmuyor olmak
Kötü yanları herkes güçlü kuvvetli ve yaslanacak biri gibi görmesii10 Yorumla
+1 yılEn iyi yanı ayakta işemek, en kötü yanı babanın emekli maaşını alamamak
11 Yorumla- +1 yıl
Lanet olası özellik bana göre ayakta yapabilme ayrıcalığı...
- Kişilik & Karakter konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin en kötü tarafı sabahları anlayın işte. Anlatamam soryy 😄😄
22 Yorumla- +1 yıl
👎 yapan grzklı kızlara sesleniyorum hem soruyosunuz hem 👎 yapıyosunuz
- +1 yıl
Yazdım yazdım az yolum kaldı
+1 yılİyi yanı regl yokKötü yanı hayatın yükü ve mücadele daha ağır
00 Yorumla
+1 yılİstedıgını yapabılıyosun katısan aıle baskısı yok, kötü yanı ise hep abaza olarak görülüyosun.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEn iyi yani elbise derdin yok en kötü yanı her yerimiz kıl tüy 😂
00 Yorumla Adet olmamak
Sevimek için bin takla atmak zorunda olmak00 Yorumla
+1 yılTr de hem erkek olmak hem kız olmak zor onu biliyorum
00 YorumlaFazlasıyla önyargı ile yaklaşılıyor
Erkek ağlamaz.
Iyi yönünü bilmiyorum cidden00 Yorumlaburada erkek olmak çok kolay diyenlere aldırmayınız lütfen okadar zorki...
00 Yorumlaen iyi yanı bir çok kızın tadına bakıyorsun. kötü yanı bol kazançlı işin olmak zorunda.
00 Yorumlaİki tane beynin var.
Biri hak yoluna diğeri b*k yoluna götürüyor10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı. Erkek olmaktan ziyade kedi olmak isterdim bu ülke de
10 YorumlaEn iyi yanı da en kötü yanı da senin başını belaya sokacak ve ikinci bir beyin görevi görecek bir penisin olması :)
10 Yorumla
+1 yılEn iyi yani geceleri rahatça dolaşıyoz sokaklarda kötü yanı asgari ücretle ev geçindirmek çok zor bide y... Yemiyoz 😀
10 Yorumlaİyi yani askere gitmek, kötü yanı sanırım ince düşünmemeleri
24 Yorumla- +1 yıl
İnce düşünmek kişilik özelliği diyebilir, cinsiyet ile ilişkilendirmek doğru olmaya bilir.
- +1 yıl
- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne