Benim doğrularım başkalarına yanlış, başkalarının yanlışları da bana doğru gelebiliyorsa doğrular kişiden kişiye değişir. Sizce?
#Congruent

Dogrular anneden babadan gelen ögretiler, toplum ve edinilmiş tecrübeler ışığında oluşur. Aslında doğru stabil bir varlıkken, dogru bilinen şeyler ise statiklik gösterir. Yani doğru doğrudur. Bakanın bakışı eğri diye doğru eğrilmez. Ama doğru bildiklerimiz evet kisiden kişiye değişir.
Değişir. Hem de tartışmasız. En basitinden:
Biri kıvılcımı söndürmeye çalışırken, bir başkası kıvılcımı yangına çevirebilir.
Kültürel farklılıklar semtlere kadar bölünmüş durumda.
Birinin ahlaksızca gelen sana normal gelir, sana ahlaksızca gelen ona normal gelir.
Cevap
7Cevap
İnsanin kendi doğruları bile zamanla değişebiliyor. Başka insanlarla tutarlı olmamız her zaman mümkün değil.
Doğru şeylerin objektif yanı yok ki. Kanıtlanabilir nitelikte olan şeyler hariç tutalım. Herkesin doğrusu kendine göre yakışan oluyor.
Doğruların kişiden kişiye değiştiğini düşünüyorum. Hayatımızdaki anlaşmazlıklar da herkesin kendi doğrusunu sonuna kadar savunmasından doğuyor.
Evet değişir. Herkesin doğrusu kendine. Her şeyin bir doğru cevabı yoktur. Bazı şeylerin cevabı, dünyada yaşayan insan sayısı kadardır.
Değişmese, bu kadar kavga niye?
Doğrular değişir bu yüzden orta yolu bulmak önemli bugün doğru bildiğimiz yarın yanlış çıkabilir
Doğrular değişebilir ama gerçekler hayır.
Doğru doğrudur. Göreceli değildir
Bazıları evet
Kesinlikle değişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?