Bu illa bir insan da olabilir bir hedefte. Bir fikre veya bir ideolojiye de aşık olabilir insan. Dini inancı, etnik kökeni veya bir coğrafya bile olabilir. Seni sen yapan, hayatına anlam katan o şey her neyse. Peki ya senin için aşk nedir? Neye aşıksın sen?
Ben tipsizim valla. Ben ne kadar seversem seveyim asla sevdiğim kızı elde edemem. Aşk benim için hiç elde edemeyeceğim bir şey. Yakışıklı erkeklerin 10 15 kızla yattıktan sonra buldukları şeydir aşk. Tipsiz erkekler uzaktan sevmekle yetinmek zorunda.
Aşk sevdiğimiz bir çocuk, yetiştirdiğimiz bir bitki, severek yazılan bir kitap, bir annenin çocuğuna sevgisi ya da tutkulu bir aşık da olabilir. O istediğimiz şey her neyse onu yapmak için sabırsızlanır yerimizde duramaz kıpır kıpır oluruz, heyecanlanırız. İşkolik bir yönetici işine aşıktır tutkuyla yapar bunu ya da bir müzisyen tutkuyla tutar kemanını. İnsan her şeyi aşkla yapabilir. İşini aşkla yapan bir çöpçü işini hiç sevmeyen zoraki çalışan bir yöneticiden daha mutludur daha çok zevk alır işinden. Sevmediğimiz bir yerdeysek ve sonumuz kaçınılmazsa yani o ortamda bulunmak zorundaysak (her zaman istediğimiz şeyler olmayabilir) zevk almaya eğlenmeye bakacaksın. O zaman mutluluğu bir şekilde buluyorsun. Ben evli değilim ama evli olsam kocama çocuklarıma aşık olurum işime aşık olurum. Mutlu olurum orada mutlu olmanın bir yolunu illaki bulurum. Biraz uzun oldu. İyi akşamlar:-)