Aşk nasıl olmalı, aşk var mı?Aşk ilk önce samimiyetle başlar. Aslında başlangıç aşaması hoşlanma ve beğenmedir. Sonra samimiyet ön plana çıkar, yakınlık ve sohbet başlar. Daha sonra arkadaşlık duygusu kazanılır. Eğer ona yeterince güven oluşursa ve sır veya özel bir paylaşım olduysa bağ kurulmuş demektir. Ve aşkın en son aşaması tutkudur. Günümüzde aşklar direk tutkuyla şehvetle başlıyor. Onun için bence onlar aşk değil sadece şehvetten öteye gitmeyen birlikteliklerdir.. Bilimsel olarak; Şehvet ve cazibe aşkı oluşturur. Romantik ortamlarda bu duygu açığa çıkar. Şehvet insanlarda bazı kimyasalların salgılanmasına neden olur. Testosteron ve östrojen şehvet sonucu salgılanması artan hormonlardır. Bilimsel araştırmalarda aşık olan birinin beyninde feromon ve tiroksin salgısının arttığı, norepinefrin ve serotonin salgısının da aşık olan kişide farklı davranışlara sebep olduğu açıklanmış. Bu salgıların beyni uyaran dopamin'i arttırdığı görülmüş. Dopamin'in fazla uyarılması her ne kadar keyif verse de yan etkileri, kalp hızının artışı, kan basıncında yükselişi, iştah kaybı, uykusuzluk, heyecanı tetiklediği gözlemlenmis. Aşkın yok olması var olmasından daha tehlikelidir. Bir aşkın bitişi intiharlara neden olabilir. Bunun nedeni aşkın bitmesi ile oluşan üzüntü sonucu norepinefrin salgısı artar. Norepinefrin vücuttaki sinirleri besler. Aynı zamanda kalp hızı üzerinde önemli bir etkisi vardır. Eğer bu salgı fazla artarsa aşırı sinirlenme, öfke, sebepsiz yere ağlama krizleri, kalp çarpıntısı görülebilir. Aşk acılarının aşırı norepinefrin salgısı sonucu sinir büyüme faktörü'ünü arttırdığını bunun ise beyindeki sinirlere zarar verebiliyor. Bu yüzden Aşk için ölen veya intihar eden insanların sayısı az değildir.
Günümüzde Aşk' lar nasıl bilmiyorum. Samimiyetten, Saf oluşundan uzak daha çok bedenin isteklerini, şehvet duygularını gidermek için insanların bir araya gelmesi haline gelmiş.
Aşk bir mabettir. Nadide bir çiçek gibi koklamaya, incitmeye kıyamamak gibidir. Ama şimdi bu çiçek buket mi? aranjman sepeti mi? bu bile belli değil.
Çok söylenecek bir şey bırakmamışsınız. Artık günümüzde Ferhat ile Şirin, Aslı ile Kerem' in Aşk' ları kalmadı. Daha çok sevgiye, saygıya, güvene dayalı bir ilişki var.
Her insan Aşık olabilir. Ben bunu hep şu örneklere dile getiririm;
Misal Mağaza vitrininde çok beğendiğiniz bir eşya var. Temsilen bu çanta olsun. Pahalı ve sizin bunu alacak paranız imkanınız yok. Belki beş-altı ay para biriktirmeniz gerekiyor. Siz her gün o çantanın hayalini düşünüyor ve her vitrinin önünden geçerken onu izliyorsunuz.
Her gün görüyor ama sadece bakmakla yetiniyorsunuz. Arada CAM var dokunamıyorsun. Senin olmasını o kadar çok istiyorsun ki ama parayı denkleştiremiyorsun. Her gün almak istediğin, sahip olmak istediğin o çantayı dâhi elini bile süremiyorsun. Bu seni daha da dayanılmaz kılıyor.
Gel zaman gir zaman aradan aylar geçer parayı denkleştirir ve o mağazaya gider ve o çantayı alırsın. Artık istediğin olmuştur. Artık o sana aittir. Her an seninledir.
İşte Aşk ta O Çantayı sahip olana kadar olan zamanda ki güçlü duygulardır. O senin farkında değil ama sen gönlüne en baştan beri taht kurdun ona. Karşılıksız sevdin. Sadece sen şahitsin aslında.
Aşk sahiplenememek, söylemek istediklerini söyleyememek. İçinde yanan ateşin içinde sadece sen yanmak demek. Aşk tek başına yaşanır. Ta ki onda Aşkın karşılık buluna kadar. Sonrasında karşılık bulduğunda güçlü bir sevgi başlar. Sevgi bağı oluşur.
Yaş oldu kırküç. Hatta kırkdört olacak. Bu yaştan sonra bizde aşk olur mu bilmiyorum. Her zaman aşka sevgiye değer vermişimdir. Bir kişi olsun, ömür boyu helalim olsun derdim. Mukadderat bir şeyler oldu bitti. Nasipten öte köy yok. Bizim yaşayacağımız Aşk; sevgi, saygı, sadakat üzerine olur sadece. Tabii ki kuru bir sevgi değil. Benim diğer bir sözüm de; Aşk kıymetli bir nesnedir. Herkese emanet edilmez. Emanete de hîyanet edilmez. derim.
Neyse aşk nasıl diyeyim benim için gerçekten kelimeler ile açıklanmayacak bir şey. Doğru kişiyle yaşarsan aşkı dünyanın en güzel şeyi olur ve tarifsiz duygular yaşarsın. Aşk bir olmak demektir iki beden ama tek ruh demektir. Bir bütün olursunuz. Sevdiğin kişi için her türlü fedakarlığı yaparsın. Onun azcık daha mutlu olabilmesi için belki kendinden bile tavizler verirsin. Başkaları sen s*lak mısın onu boş ver dese bile sen daima onu düşünürsün hatta onun hep mutlu olmasını üzülmemesini istersin. Onun canı yanarsa atıyorum eline küçük bir kıymık bile batsa onun canı yansa senin de canın yanar ve belkide ondan daha çok üzülürsün. Hani başta dedim de bir olursunuz diye işte o bir olmak bundan geliyor. O sen demektir sen ise o demektir. O senin bir parçan bir bütünündür ve birbirinizi tamamlarsınız. Onun için gerekirse canını bile feda edersin ki bu artık neredeyse yok ama olsun. Sevdiğine (aşkına) aradan 70 yıl geçse bile ki gerçekten aşıksan ona olan bakışların duyguların asla değişmez hatta katlanarak artar. İnsanlar "aşk" kelimesini gerçekten dillerinde oyuncak etmişler sadece. Onların yaşadığı şey aşk falan değil. Aşk gerçekten onların yaşadığı o 2 haftalık sevgililik şeyinden farklı ve gerçekten güzel bir duygu. Ruh eşi diye bir şey var ya hani evet bencede var öyle bir şey. Yalnız onu bulmak hiç de kolay olduğunu sanmıyorum hele ki bu devirde 😅. Umarım herkes gerçekten aşkıyla yıllarca hatta sonsuza dek iki dünyada da mutlu olur ve asla üzülmez 😊
Aşk hem var olmak hem yok olmaktır.. Bir gülüşle yaşadığını bilmek bir kötü sözle öldüğünü hissetmektir.. Hem nefestir hem nefesini kesmektir aşk.. Bir tatlı sözler nefesin olurken kem bakışla ise nefesini keser senin Aşk hem büyük bir hayaldir.. hem de en büyük hayal kırıklığıdır.. Aşk hem bir hevestir hem de büyük bir kalp kırıklığıdır.. Aşk bir sırrı sonsuza kadar kalbinde saklamaktır.. sırtını söylememektir.. ölene denk.. ama böylesi de yok işte :)
Benim için aşk huzur demektir ve aşk karşılıklı olmalıdır.. İnsan bazen aşık olduğunu sanar ve aşkı başka duygularla karıştırır.. Adına aşk der ama aşk sandığı duygu kimi zaman bir aldatmadan, yanılsamadan ibarettir.. Bazen kişi aşık olduğunu iddia ettiği kişiye karşı bağımlı olur ve buna aşk der. Aşk asla bağımlılık değildir, aşk kölelik değildir. İnsan bazen duygularını yanlış adlandırıp kendini kandırabiliyor. Aşk sevginin en yoğun halidir ve insana huzur verir. Böylesine güzel bir duygu kişiyi eksiltmez, boğmaz, harap etmez. Aşk heyecandır, tutkudur, saçmalamaktır bana göre
Aşkı bir cümle ile özetlesem aşk bir cümle ile özetlenmez derdim herhalde. Daraltmak, genellemek istemem ama şunu söyleyebilirim: Kaybı değerlenmemiş hiçbir şey aşk dolu değildir. Bunu bilindik aşklar için de düşünün, yazmak için, çizmek için, hayat için, her şey için düşünün eğer bir şeyden korkmuyorsanız ortada aşk yoktur. Hem onun kaybından çok korkuyorum hem de aşığım ve bu kayıp korkusundan kurtulmak diyorsanız siz aşkı istemiyorsunuz demektir. Mutlaka sevdiğiniz şeyin kaybından korkarsınız. Aşkla ilgili size bir şey söyleyecek olsam korkunuzdan korkmayın derdim.
Aşk.. Hayatına yalnız devam ederken birisi gelir ve hayatını tamamen değiştirir. Benlikten çıkar biz olursun. Uykudur aşk çünkü uyumadan önce her zaman en son onu düşünürsün. Yemektir aşk, acaba karnı aç mı bir şeyler mi diye merak edersin. Sağlıktır aşk, onun canı yansa seninde yanar. Ailedir aşk, onun ailesini kendi ailen gibi görürsün. Aslında aşk hayatına aldığın yeni bir nefestir. Senin nefesin. Huzurun, mutluluğun, heyecanın, tutkun.
Şu ara hiç beklemediğim halde deli mavi gözlere sahip birine yaşadığım duygu mu diye şüphelendiğim mistik kelime... bayağı bayağı degisik hissediyorum. Hakkında söylenen her şeyi yaşıyorum ve umarım aşk neyse ondan olmuyorumdur. Bana göre birine karşı hissedilen karmaşık, aşırı beğenme ve önemseme zaaftır.
Aşk çok derin bir duygu ben hiç aşık olmadım ama şu an 3 4 aydır tanıdığım biri var ilk defa böyle bir şey hissetmiyorum daha önce hiç olmadı ve içimden bir his çok kuvvetli bir şekilde onu birakmamami söylüyor aşık olduğunuz insanı her zaman kabul edersiniz mesela sevginiz gerçekten içten geliyorsa hiç aklınızdan çıkmaz sonra düşünürsünüz neden o başkası neden değil diye sonra baktınız şu söz gelir iki insan aniden karşılaşırsa kaderdir... Ve ben sevdiğim kıza sevgimi dile getirdim anlamaması imkansız mevlam büyük 🙂
Gözlerimi kapatınca özgürce uçtuğumu hissedebilmemdir aşk. Hiç bir soru işareti olmadan, hiç bir kaygı duymadan sonuna kadar güvenebilmek/teslim olabilmektir aşk.
Aşk bir sudur mu desem sabun deyip köpükten mi bahsetsem bilemedim. İşte birisini görünce heyecanlanıyon falan. Aşk benim gibi olmaktır diyeyim. :D Etiket almam bu yüzden oldu.
Benim için aşk, kişilerin birbirine karşı sevgi ve saygı dolu olmasıdır. Kişilerin birbirine karşı son derece tutkulu, şehvetli bol fantezilerle oldu cinsellik yaşamasıdır. Kişilerin birbirleriyle güzel zamanlar geçirip, birbirlerine destek olmasıdır. Kişilerin birbirini dozunda kıskanması, değer vermesi, ilgi göstermesidir. Birbirlerine karşı olan dürüstlük ve sözlerindeki tutarlılıktır. Birbirlerini maddi ve manevi olarak bir araç görmemektir.
Sizce aşık mıyım ona yemek yiyemiyorum uyuyamıyorum sürekli onu düşünüyorum onu düşününce terlemeye başlıyorum avuç içlerim terliyor kalbime sancı giriyor kalbimde sürekli onu hissediyorum titriyorum su bile içemiyorum onu asla bırakamayacağımı hissediyorum onu daha önceden de tanıyormuş gibi... bana ne olduğunu hiç bilmiyorum söylerseniz sevinirim 😔
Benim için aşk ruhsal bağların birleşmesidir. Aşık olacağım kişide maddenin ötesinde birşeyler olması ve olan o şeyle zihnime dokunması lazım yoksa aşık olmam çok zor.
Akrep burcu ve mistik bir kişilik olmanın zorlukları işte
Benim için aşk adalettir. Sevdiğim kadar sevilmek, değer verdiğim kadar değer görmek ve saygı gösterdiğim kadar saygı isterim. Bunlar yoksa ao çöpü sahibiyle birlikte çöpe atar ve hayatıma dönerim.
Aşk nedir çok tartışılır bir konu efendim.. Ama bana sorarsanız gülü dikeniyle beraber avuçlamaya benzer.. Her ne kadar acıda verse tuttuğun zaman bırakmayacaksın ki adı aşk olsun..
Sanırım bir kez daha yazmıştım. Aşk bütün tanımların ötesinde bi yerde duruyor. Siyaha bulanmamış renkli bi gökkuşağı gibi uzaklarda ve teslimiyette. Bu yüzden uğramıyor dünyamıza.
Öncelikle detaylar kısmını çok beğendim. Bana göre aşk anlık, geçici , tesadüften oluşan bir sürelik sarhoşluk halidir. Sadece belli süre bulutlar üzerinde olup anlık mutluluklar yaşayip kısa sürede sonlanacaktır. Sevgi ise zamanla pişen, olgunlaşan , kalıcı ve uzun zamanlar hatta hep etkisi süren , uzun sürelerce mutlu eden bir zaman sonra sevgi geliştikçe artık gözün ondan başkasini görmeyen körlük halidir. Bneim içinde sevgi olmalı.
Aşk Dediğin s****** Bedeli Pardon Aşk Dediğin s****** bileti yani aşk diye bir şey bence yoktur Türkiye ilk önce Aç karnını doyursun her şeye zam geliyor anasını satayım