https://youtu.be/1WeTz3cYCAI Kimsenin terapi odası olmasın omzunuz! Hele birde gidip gelip ne istediğini bilmiyorsa. Kimseye anne baba gibi bakım yapıp ağırlamayın. Anne babanın yetistiremediği kişiliği neden siz görev gibi üstlenesiniz? Siz bir bireysiniz ve siz olduğunuz için sevilmelisiniz. Yoksa boşa geçen yıllarla, karışık bir kafayla, ilgisiz bıraktığınız hayatınızla kalırsınız. Anlayamadığınız yerde durmayın. Bu kendinize yaptığınız en büyük kötülük olur. Ben daha başkasının omzunda iyileşip oraya gözü gibi bakan görmedim.
Merhabalar.. Ben bu yaşıma kadar nedense kendi sıkıntılarıyla boğuşurken dışarıya renk vermeden başkalarının dertlerini dinleyen, dert babası diye tabir edilen kişi oldum.. Omzumda ağlamasına izin verdiğim insan sayısı azdır.. Onu hak eden insana yaparım.. Benim ne omzum ne de yüreğim herkese açıktır.. Değerini bilecek insanlara gösteririm o yanımı.. Yoksa yol geçen hanı değil hiç birimizin hayatı.. Merhamet, merhamet gösteren insana verilmeli.. Zalime kucak açamam.. Benim de kendime göre sıkıntılarım, kırgınlıklarım var ama kimsenin omzunda ağlayamıyorum.. Keyifli günler..
Elbette ki benim omzum da ağlama duvarı değil. Bununla ilgili kimseye özel davet vermiyorum. Ancak insan bazen o kadar yalnız, o kadar çaresiz, o kadar yorgun ve anlatmaya muhtaç oluyo ki önüne gelen bi yabancıya bile dökülmek istiyo. İşte o yabancı benim. Ben bunu sahte gülücüklerinden, şen kahkahalarının ardındaki ağlayan gözlerinden anlayabiliyorum. Anladığım farkedildiğinde zaten köşeye sıkıştığını hisseden kişi bana derdini açıyo. Ben de dinliyorum. Bazen sadece dinliyorum. Sorarsa söylüyorum. Bazen susmam, bezense konuşmam ona merhem oluyor.
Çok tercih ettiğim bişey değil. Çünkü gereksiz bi yük oluşturuyo, bazen benim bile psikolojim etkileniyo. Ama her ne olursa olsun “bana yardım et lütfen” diyen gözleri geri çeviremiyorum.
Şimdi düşündüm de özel davet verdiklerim de var tabi. Ama bu davet, asla ısrar değil. Sen ne zaman anlatmak istersen ben ve omuzlarım hazırız şeklinde 🤣
Çünkü bazen insanın anlatmaya bile dermanı olmuyor. Kendini hazır hissetmiyor. Ama senin orada olduğunu bilmesi bile, hiç bi zaman anlatmıcak olsa da rahatlık veriyor. Hepimiz insanız hepimizin gardının düştüğü anlar var. Elimden gelen bişey varsa neden olmasın ki?
🤣🤣Bu bi davet msjı değidi. Bu arada aramızda kalsın (Buraya yazınca nası kalcaksa 😂) burada da var zaten baya dinlediğim kişi. mesaj kutum dolmaya başladı. 😅
İnsanlara , özellikle sevdiklerime yardımım dokunacaksa , feraha erecekler , mutlu olacaklarsa , omzum feda olsun. Bu dünya, her türlü kötülüğe , haksızlığa , fenalığa rağmen , iyiliği hak eder. Yardımı hak eder. İyilik yap , denize at. Balık bilmezse , Halik bilir. Düsturum budur. Günaydın hanımefendi :)
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Dostlarımın durumuna göre evet veya hayır derim. Ağlamaları, içlerindeki zehrii attıracak ise özellikle ben ağlatırtım onları. Zaten ağlayarak içini döktükten sonra gelen 10 dakika içinde kahkahalarla gülmek zorunda kalıyorlar. Dostlarım benim , bende onların tamircisiyim :)
Kişilik & Karakter konusunda 20,1b cevap paylaştı.
Hayır tam yerine benim omzun gülme duvarı gadası. Benim yanımda olan kimseler acayip gülüyor. Daha ağlayan biri hiç olmadı. Ama gülmekten gözlerinden yaş gelenler çok oldu.
Bir ara öyleydim. Detayda yazdığı gibi yarabandı oluyorsun ve gidiyor. Artık dert bile dinlemiyorum. Derdi olan psikologa gitsin bana sağlam birileri lazım. Ben de sorunlar yaşıyorum sonuçta ama hepsinin üstesinden kendim geliyorum ki bu da gittikçe güçlendiriyor insanı. Başkaları da öyle yapacak ya da başka omuza gidecek zayıf insanlarla işim yok.
Aynen ya anlatamadığımız için dinletenlerimiz çok oluyor :s Kız erkek farketmiyor millet kafayı yemiş, sanki tek sorunlu insan kendileriymiş gibi saatlerce konuşuyorlar ya ama delikanlı adamız vesselam :D dedikodusunu burdan yapsak da çok kişiyi güldürmüşüzdür hea :)
Ağlama duvarı değil omzum. Zira omzum hak edenle omuz omuza verip iyiye, güzele varmak, mutlu yarınlara yürümek, hayatın tadını birlikte almak için var...
Hüzünlere, acılara birlikte direnmek, bir birine güç olmak, zorluğu engeli birlikte aşmak için var.
Kendine göre fikirlerini yazmışsın. Ancak hiç biri bana uymuyor. Evet benim omzum ağlama duvarı ve her kim ihtiyaç duyarsa omzuma gelebilir. Ben empatım karşımdaki kişinin acısını hissederken git başka kapıya diyemem. İnsanlara faydalı olabiliyorsam olurum. Onların mutluluğu ile de mutlu oluyorum. Kimseye sırtımı dönmedşm dönmem...
Sabah sabah iyi hissettirdi soru niyeyse. Gun gelir üzülür elbet yanındaki de hep eğlenecek değiliz. Dertlerimizi de paylaşabilmeliyiz. En güzel, en masum şekil de olanda omuzuna bir hatunun yer edipte sana içini dökmesi bana göre. Tabikide ağlak suratlar gereksiz habire ağlayan psikolojisi bozuk insanlara karşı kendimi bu kadar açmıyorum açmadım da.
Evet ağlama duvarı dün bunu konuşuyordum artık yeter milletin derdini dinlemekten akıl vermekten aklım kalmadı artık karismiyacagim dinlemiyecegim dedim birde iyi olunca ben kötü oluncada ben artık ağlayana mendil vericem🤗
Evet kimse kimseye merhem olmak zorunda değil kimse kimsenin acılarını dindirmek içinde hayatına girmez. Ancak hayatında değer verdiğin insanın senin omuzunda ağlaması kadar normal bir şey var mı?
Kesinlikle öyle Kendi yaralarımı kendim sararken kimse omzunu uzatmadıysa ben baskalarının yaraları dertleri için omzumu feda edemem Sevdigim kadın ve insanlar hariç