Zaman geçip giden sonsuz bir simge. Öyle ki her şeye şahit tek kavram. Bütün evrenin oluşumuna tanıklık etmiş yegane güç. Peki siz yaşamınız boyunca zaman çarkının içinde yaşarken sizden neleri aldı karşılığında neleri verdi? Ne kazandınız ne kaybettiniz? İyi misin şu an yoksa kalbini kötülük mü sardı? Zamanın senin bedenine, ruhuna, aklına kattığı ya da aldığı neler oldu?
Zaman aslında hepimizin ilaç diye tabir ettiği tarifi olmayan bir kavram.. Hepimizden bir şeyler alıp götürürken aslında hepimize bir şeyler katar.. Zaman benden sevdiğim insanların bazılarını aldı maalesef.. Zaman benden belki yılları aldı.. Fakat şimdi düşünüyorum da zaman aslında bana ben olmayı sağlamış.. Benden bir şeyler eksilten zaman değil insanların ta kendisiymiş.. Yaşıyoruz, tüketiyoruz, üretiyoruz, düşüyoruz bazen çelme takıyoruz, ağlıyoruz, gülüyoruz sonra tüm bunları ömür boyu zamanımız bitene kadar tekrar tekrar yaşıyoruz.. Bana kalırsa zaman hem ilaç hem de kıymeti bilinmesi gereken yegane şeylerden biri.. Çünkü akıyor ve telafisi yok.. Keyifli günler..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Şimdiki beni kazandım. Zamanın aldıkları benden gitmesi gerekenlerdi. İnsanlara olan güvenim inancım gitti. Kalbimde kötülük yok. Sadece kırgınlıklarım var. Zamanı gelince diğerleri gibi onlarda gidecekler.
Zamanın benden ne aldığını düşünmek için o kadar çok ince eleyip sık dokumaya gerek yok. Belli bir zaman diliminde yaşıyoruz. Bu zamana herkes bir şekilde ayak uyduruyor. Anların gerektiği gibi ne gerekiyorsa ya tam ya da eksik zamanı doldurduk, dolduracağız.. Ben hiç "eyvah!" Nasıl olurda şurda şunları şunları niye yapmadım diye iç geçirmedim. Dönüp arkama içlenmedim. Elimden ne geldiyse ve çabaladığım kaderi yaşadım, yaşamaya devam. O zaman benden aldıkları ile büyüdüm ve bana katacakları ile yolumu daha güzel yaparak büyümeye devam edicem.
Zaman aslında bizden bir şey almıyor biz zamana veriyoruz bazı şeyleri sonra suçu zamana atıyoruz... umutlarımızı zamana bırakıyoruz hayallerimizi mutluluklarımizi doya doya yaşamaktan imtina ettiğimiz herşeyi zamana bırakıyoruz... zaman bizden yillarimizi istemiyor günleri ya da saatleri. onlari değerlendirmeyerek biz zamana bırakıyoruz... kendi adıma verdiği şey her gün doğumunda gün ışığını gördüğüme sukretmeyi öğrendim yeniden umut etmeyi yeniden mutlu olmayı.