Önceden kimseyi dinlemez, ne istersem onu yapar kimsenin benim hakkımda olan düşüncelerini söylentilerini dinlemezdim. Ne zaman dinlemeye başladım, eğer olurda benim hakkımda konuşurlar ailem duyar üzülür dediğim an dedim ki ben büyüdüm sanırım.
İnsanların beni üzüp ağlamaya ramak kala ağlamamayı öğrendiğim gün büyüdüm aslında ağlıyorum ama eskisi gibi dışarı yansıtmıyorum bunu. Hastalıktan mesela ölsem öldüğüm an hasta olduğumu bilirler o kadar içime kapanıpım kimse anlayamaz neler yaşadığımı
Yemin ediyorum bu hayatta otomatikman büyüdüğünü anlıyorsun hele bu ülkede sürekli. Ben olgunlaştım zaman anladım, bir şeyler için artık üzülmeyeceğimi bunların hepsinin geçici olacağını güzel günlerin yakın veya uzak kalacağını anladığım gün işte tam büyüdüm dedim. Biri için ağlamak çocukluk bana göre, e bende çok zaman önce çocukluk ediyordum sonra vakit geçtikçe bunların artık çocuksu olduğunu ve yerine göre davranacağımın farkına vardım büyüyen kadar her şeyi tadıp öyle olgunlaşıyorsun işte bende tam böyle oldum ne eksik ne fazla..
Dünyanın, İslam'ın ve mazlumların vahim durumununun farkına varıp, artık benim de bir şeyler yapmam lazım diyip düşünmeye ve harekete geçmeye başladığım zaman. Yani farkındalık ve bilince sahip olduğum zaman.