Umrumda olmaz diyenlerin çoğunluğu için çok mühim bir mevzu dünya ve dünyayı yakarlar içindeki birçok sebep için.
Yakar mısınız, izler misiniz?

Dünya yansa umrunda olurki umursuz biri değilim. Hayatım kıymetli ben gibi..
Yaşamımda hedeflerim ve amacım her zaman oldu. Amaçsız yaşamak bana göre değil. Umursuz olmak için kulağımı ve gözümü kapamam lazım. Etrafa kör olan kendisini göremez. Hayat o kadar kıymetli ve değerliki ne olursa olsun. Ve bu yaşa da kolay gelmedik..
Ben ne çevreme ne de değerlerime kayıtsız kalamam. Vicdanım el vermez.
Bir mücadale peşinde oldum her zaman. Bazen kazandım bazense kaybettim. Ama bunların toplamına bakınca hayata sıkı sıkı sarıldığımın sonucu aldığımı gördüm..
Öyle o kadar umursamaz birisi değilim.
Beni ilgilendiren her şey ilgimi çeker ve umursarım.
Mahalle yanarken saç tarayan birisi değilim yani.
Bir insanın üzüntüsünü üzücek kadar umursayan birisiyim.
Örnek verecek olursak buna, dünyada neler oluyor neler bitiyor merak eder haberlere göz atarım.
Bazı insanlar vardır bunu bile önemsemez canını sıkmamak için belki izlemez, ama ben her gün mutlaka bakarım.
Veya bir yakınım dertliyse sorunu varsa dinlerim ve çözüm bulmam gerekiyorsa bulurum, elimden gelecek bir şey varsa yapmam gereken yaparım, vurdum duymaz umursamaz değilim asla olmadım olamam.
Teşekkürler eig için.
Yangın beni en çok duygulandıran afet.
Mutlaka bir hâl çaresine bakmak isterim.
Yananları umursamadan sefa sürmem mümkün değil... Ormanlar yanarken misal, hayvanlar da yandı. Maddi ve manevi tüm yangınlara empati yaparak çözüm üretmek gerek, bireysel ve toplumsal anlamda...🦄🍀❤️
Bence bu konuda insan akıllıca davranmalı çünkü eğer insan bana dokunmayan yılan bin yaşasın derse o yılan elbet bir gün gelir seni sokar. Bu dünya hepimizin hepimizin birbirimize karşı sorumlulukları var kimse başıboş değildir. Herkes birbirinden sorumludur. Herkes taşın altına elini sokmalı üzerine düşeni yapmalı. Bu yüzden dünya yanıyorsa herkesin umrunda olmalı.
Cevap
9Cevap
Hiçbir zaman gamsız bir insan olmadım.
Yangın varsa su ile koşarım.
Dünya yanmasın, hiç bir şeyin beni negatif enerjiyle doldurmasına izin vermiyorum. Günlerim, saatlerim, dakikalarım hatta saliselerim bile değerli. Yaşamayı seviyorum, Her sabah doğan güneşi, sağlıkla uyandığım her günü 🌸
Zaten yanıyor ki 😂
Valla umurumda değil gerçekten.
Gamsız 🙄
Bu aralar valla gamsızım 🙄
Selamlar,
Dünya yansa umurumda olur tabi ki. Bu dünya sadece benden ibaret değil ki. Çocuklar, ağaçlar, hayvanlar ve birçok sevdiklerime ev sahipliği yapıyor. Bu dünya bizim evimiz. Umursarım tabi ki. Gerekirsen savaşırım. Gerekirse çatışırım. Umarsız ve gamsız bir insan değilim. Farklı bir kıtada bir ağaç yansa benim canım burada yanar..
Mühim olmadıkça bir şey gram umrumda olmaz öyle çoğu şey.
Dünya yansa umrumda olmaz, dünyam yanarsa o zaman sıkıntı..
Yalnizligin melodisi tingirdarken gonul tellerimdeVarsin gelsin dunyanin sonu yok olalim bu gokkubbedeYeni varoluslarda acar belki gonul ciceklerimizSuyunu sevgisini verir yarinlara onlari yesertiriz
Artık umurumda değil. İçinde hazırım kalsa dert etmem
Ben yandığımda dünyanın ne kadar umrundaysa o kadar
sevdiğim insanlar var..
o yüzden evet umrumda olur..
Dünya yansa sevdiklerim kadar umurumda olur.
Çok umrumda olur.
Hiç umurumda olmaz
Hiç umrumda değil
İzlerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?