Çogu zaman olduğum yerde mutlu olmadığım için, olmak istediğim yere aitim.. nerde mutluysam oraya ait olmak istiyorum.. ama maalesef bu sadece akılda kalıyor ki hayata geçirmek biraz Zor.. herkes mutlu olduğu yerde yaşasa hayat ne güzel olurdu ama birde hayatın gerçekleri var tabi.. Umarım bu hayallerimiz en kısa zamanda gerçekleşir ve hep birlikte mutlu oluruz.. keyifli vakitler dilerim iyi geceler..
Olduğu yere her zaman insanlar hayal kurar ve farklı yerlerde olmayı ister ama zaman imkanlar buna izin vermez pek p yüzden herkes şu an olduğu yere aittir olmak istediği yere ait olmakta yine insanın kendi elinde
Ne olduğum yere ne de olmak istediğim yere. Ben bir bilinmeyene aitim. Benim bile bilmediğim, aslında ait miyim onu bile bilmediğim bir bilinmeyene. Okyanusta yönünü kaybetmiş bir gemiyim ben. Meçhule giden bir gemi.
Bunu bende bilmiyorum bu biraz dogdugun yer mi yoksa doydugun yer mi gibi olmus doydugun yer derdim haliyle oldugum yer ama sanki degilde ayyy hic bilmiyorum
Olduğum yere aitim olmak istediğim yere gidemem Bazen isteklerimiz yetersiz gelir Hayat bize güzel bir fanus sunmuştur onun icin de eğlenmeye çalışırsınız Olduğu kadarıyla
Olduğum yere ait hissetmeye başladığımdan beri daha huzurluyum bu kesin. O yüzden ya olduğunuz yere ait olun ya da olmak istediğiniz yere gidin. Aksi çekilmez oluyor
Anladim daa... Gezegen dünya evren anladim. Ben bu dünyaya fazlayim derken bulunduğun yer için mi kullandin yoksa sözlük anlamindaki dünyadan bahsedip 'ölmek istiyorum ben bu dünyaya fazlayim' gibisinden mi diye merak ettim. O yüzden de dikkatimi çekti yorumun.
hayat üzerindeki rolümüz varoluştan sonra gelen bir adım ben insanın gereksizliğinden bahsetmiştim.. varolması için hiç bir mantıklı sebep yok.. Yaratıcı açısından ele almadığımız sürece.. O da sevgi üzere varettiğini beyan ediyor. Lakin işin tuhaf tarafı kendisi de yarattıklarının çoğundan nefret ediyor !
Kesin ve kati konuşma bence nefret ettiğini bizzat söylememiştir galiba 😅 işin o boyutuna girmeyelim bence gece gece güzel bir noktaya değinmişsin ama burada olmaz. Derin mevzu yani. Evet varoluştan sonra gelen adim ben de tam bunu izah etmeye çalışıyorum. boş ver yaratilmanin gereksizligini. Sorgulayacak bir an değil çünkü.. madem varolduk geldik yaşıyoruz işte amma iyi amma kötü.
insanın nankör olduğunu bizzat beyan ediyor kitabında. nankör bi varlık sevilmez sanırım.. ayrıca cezalandırmak için mühlet verdiğini bildirmekte. yine cezalandırmayı beklediği bir varlığı seviyor olamaz.. nefret değil belki bu ama, gereksiz bi varlık olduğuna bi kanıt.. işte amma iyi, işte amma kötü.. herkesin yazılı kağıdından uçurtma yaptığı bir sınava gerek yoktu.. bu yüzden işte amma iyi, işte amma kötü gözüyle bakamıyorum ben. düşünemiyorum o şekilde.. başaramıyorum bunu belki de..
Baktığımda ilk düşündüğüm şey çaresizlik oldu, yanlış yere hapsolan ruhlar ya da bedenler yüzünden özlemi ve çaresizliği anlatan bir resim benim gözümle. Peki sen ne gördüğünü söyleyebilir misin?