Hergün ömrümüzden eksilen bir gün... Bunun farkındalığı ile yaşayabiliyor muyuz orası tartışılır! Hayatımızdaki hengâmeleri biraz öteleyip kendimize ayırabildiğimiz bir zaman dilimi olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Hepimizin hayatında hedefleri ve sorumlulukları var. Bu yolda kendimizi kaptırıp giderken birde bakıyoruz bilmem ne kadar zaman geçmiş... Geçen zaman yine ömrümüzden, eksilen zaman!
Bu kaos içinde sana vakit verilse, kendine ait olacak olan bir vakit... Nasıl değerlendirirdin? Neler yapmak isterdin?
Vakit, imkan ve sağlık. Bu üç şey denge halinde olsa ne güzel olurdu ama malesef kolay olmuyor. Vaktimin çok olduğu zamanlardayim kendime ayırıyorum genellikle ileride daha iyi imkânlarım ve sağlığım olsun diye. Zor bir zamandayız umarım herkes istediği gibi bir hayat yaşayabilir. Ölürken hayatın bir film şeridi gibi gözlerin önünden geçeceği söyleniyor o filmin iyi olmasına özen gösteriyorum.
Bir istatistiğe göre dünyada insanlar sosyo- ekonomik yönden dörde ayrılırlarmış. 1-Maaşlı çalışanlar 2- Kendi işini yapanlar. ( Esnaf, sanatkar, gibi, gibi)3- Patronlar ( yanında 50 ve üzeri insan çalıştıran kişiler)4- YatırımcılarBaşka bir araştırmaya göre ilk 3 grup nüfusun % 90'ını oluşturuyorlarmiş ve direk veya dolaylı olarak %10 luk kısım olan yatırımcılar için çalışıyorlarmış. Birinci ve ikinci gruptakilerin zamanı var parası yok. Üçüncü gruptakilerin parası var zamanı yok. Dördüncü gruptakiler zaman=para dengesini tutturmuş olan tek grup. Bu istatistiğe bakarak "vaktim olsa şunu şunu yapardım" diyenlerin hangi gruba girdiğine bakmak lazım. Eğer birincisi ve ikinci gruptaysalar ( bende onlardan biriyim😀) boşuna yalan soylemesinler paraları yok. Üçüncü grupta iseler vaktim olsa deme şansları yok çünkü vakitleri hiç olamayacak gibi bir durumdalar. Dördüncü grupta olanların ise zaten vaktim olsa şunu yapardım demelerine gerek yok. Yinede soruya cevap vermek gerkirse eğer vaktim olsaydı (ki para kazanmak için vaktimi satıyorum) bir dönem kendimi tamamen vakitsiz bırakıp sonraki dönemler için vakit satın alırdım.
1 Türk 1 Çinli 2 şirket ortak çalışma yaparken 700 sayfalık bi sözleşme yazmışlar. Çeviri işi olarak gelmişti vaktim olsaydı yapardım çok iyi de parası vardı ama meşguldüm. Onun haricinde kişisel olarak yapmak istediğim bungee jumping var. İlk fırsatta yapıcam çok merak ediyorum.
Güzel bir soru teşekkürler sadece benim için bi vakit verilse çantamı da alıp uzuun bir yolculuğa çıkardım nereye gideceğim önemli değil sadece kendimle yalnız kalmak buna son zamanlara çok ihtiyacım var gerçekten 🍁
Kişilik & Karakter konusunda 20,1b cevap paylaştı.
Vaktim oluyor gadası. Ama euronun yüksek olması benim yapacağım seyahatlerin önüne geçiyor. Eğer ki Euro düşerse ilk işim Avrupa tatillerine gitmek olacak inşallah yarı yarıya düşer.
Vaktim olsa saz kursuna gitmek isterdim Vaktim olsa fotoğrafçılık kursuna gitmek isterdim Vaktim olsa kendime zaman ayırmak isterdim Vaktim olsa doğayla başbaşa kalmak isterdim Vaktim olsa çok şey isterdim ama vaktim yok :(
Su an vaktim olsa.. Dedemin mezarına ziyarete giderdim.. Pandemi sebebiyle ve izin alamadigim icim gidemedim. Mutaassıp biri değilim. Ama onu çok özlüyorum