Daha ziyade felsefe veya psikoloji konularına dair sorular sormuştum. Bu kez dini bir konu hakkında ve 1+4 sorudan oluşan bir konu..
Sadece islam dininin mensubu olan, yani müslüman bireylerin cevaplamasını rica ediyorum. (Ateist veya diğer görüşlere sahip insanların yorumları başka bir sorumuzun konusu olsun)
* İnanmış olduğunuz dinin, kutsal kitabı kabül edilen Kuranı Kerim'i, hayatınız boyunca baştan sona, anlayarak, meal edilmiş haliyle hiç okudunuz mu?
Cevabı "hayır, hiç okumadım" olan müslüman bireyler;
1-neden okumadıklarını, 2-içinde neler yazdığını merak edip etmediklerini, 3-hiç okumadıkları bir kitaba neden inandıklarını, 4-böyle bir inanç şeklini ne kadar manidar bulduklarını maddeler halinde cevaplayabilir.Şimdiden Teşekkürler
Bakara 190: Göklerin ve yerin yaratılısında, gece ile gündüzün farklı oluşunda aklıselim sahipleri için elbette ibretler vardır.
191: Onlar ayakta dururken, otururken, yatarken hep Allah’ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışını düşünürler (ve şöyle derler:) “Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, seni tenzih ve takdis ederiz. Bizi cehennem azabından koru!
okudum. 2 kere okudum. yoruma açık ayetlerin diğer meallerle de kıyasladım. Kur'an öyle bir şey ki her okuduğunda başka anlamlar buluyorsun okumadığında unutuyorsun. Arapça okunması çok garip geliyor ne okuduğunu bile bilmiyorsun. Ve bunu deli gibi savunan insanlar var çok garip.
bence herkesin çözmeyi becerebildiği bir şey değil. annem müslüman değildi babam da müslümandı sözde müslümanlardan. dedem ve babannem geleneksel müslümandılar bana korku aşıladılar hep. onların inandığı şekilde inanmıyorum. bir profesörle tanışma fırsatım oldu ve uzun sohbetler sonucu yıllarca öğretilen, dayatılan müslümanlığın gerçek müslümanlık olmadığını anladım. ailemdeki ezber müslümanlığa inanan insanlar çoğu zaman beni dinsiz olmakla, sapkınlıkla cahillikle suçluyor. esas doğruyu bulduğuma inanıyorum. ve dinimi mantıken ve kalben kabul ediyorum hadislerin çoğuna inanmıyorum bunun gibi bir sürü şey. sorsan sayamam bile çok iyi benimsedim ve diğer insanların görüşleriyle uğraşmıyorum çünkü insanlar haklı olmak zorunda hissediyorlar kendilerini. aa bu yanlışmış doğrusuna inanayım demeyi gururlarına yediremiyorlar.
inanç konusunda ki yapbozunu yerine koymuşsun anlaşılan. en azından büyük hatlarıyla bir resim oluşmuş düşünce dünyanda. cevapların için çok teşekkür ediyorum.
bastan sona okudmadım ama aklıma gelen sorularla alakalı kurandaki ayetleri okurum arastiririm ve bazen acip bir iki ayet meali okurum hala mantikli gelmeyen seyler olabiliyor inşallah cevaplarini net bulabilirim.
Cevabınız için teşekkürler. lakin sorulara tam olarak bir cevap sunmamışsınız. maddeler halinde her soruya ayrı ayrı cevap verirseniz daha çok sevinirim.
1... neden okumuyorum? cunku usengec biriyim yapmak istedigim seyleri cogunlukla yapamam ozellikle uzun vadeli olanlari 2... içinde ne yazdigini tabiiki merak ediyorum. Hatta sadece Kurani Kerimi degil diger kutsal kitaplari da cok merak esiyorum. 3... Sanirim bildigim kısmı bana inanmam icin yeterli geliyor. 4... Ben insana saygiyi ve sevgiyi temizligi ogrenmeyi ve diger guzel seyleri emreden tüm inanclari manidar bulurum.
Kişiliğin hakkında seçim yapmak üzere tarafına bir kitap sunulmuş olsa, sadece bir kısmını mı okurdun? Veya daha büyük bir pencereden bakalım; hayatında ki çok önemli bir konu hakkında, okuyup seçim yapman için bir kitap sunulmuş olsa yine sadece bir kısmını mı okurdun?