Altta yatan derin acıların maskesi olabilir, bilemeyiz. Belki gerçekten neşeli, mutlu bir kişiliktir, belki de acısını saklıyordur insanlara karşı, tanımadan anlaşılmaz. Özellikle de kendi derdiyle, acısıyla başkalarını üzmek, sıkmak istemeyen biriyse. Biraz kendimi gördüm bu tarifte... Belki kendisinin acı çektiği, dertleri, sıkıntıları olduğu için, başkalarını üzmemeye, kırmamaya çalışıyordur, belki üzüntülerini, kırgınlıklarını içinde biriktirmekten artık fazlasıyla bunlara karşı umursamaz olmuştur, dışarıya da sürekli mutlu insan rolü yapıyordur. Yalnız kaldığındaki ruh halini asla bilemezsin...
Üzüntümü herkes görmez. Görenler de zaten benim için en kıymetli insanlardır. Mutsuz olduğumda genelde odamdan ve hatta yatağımdan çıkmam ya da geceleri ağlamaya gündüzleri rol yapmaya ayırırım. Ama sürekli gülen her insan içinde üzüntü barındırmaz bence. Ben de sürekli acı çektiğim için gülümsemiyorum. Genel olarak neşeli ve mutlu biriyim.
Sürekli gülen bir insanım ama hiçbir zaman gülümsemeyi acılarına maske yapan bir insan olmadım. şu an sürekli gülüyorum ama gerçekten mutlu olduğum için.
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
Doktora gelen adam hastayım der, hayattan zevk alamıyorum. Acılar aklıma geliyor, yemek yiyemiyorum. çıplaklar hatırıma geliyor, Onlarla birlikte üşüyorum. Her cinayette kendimi suçlu buluyorum. Her katil bıçağının kabzasını sanki benim ellerim tutmuştur. Her atılan kurşun benim kalbime saplaniyor. Butun bu toplumun suçlari benim omuzlarima yuklenmiş. Artık gülmesini unuttum.
Doktor, hastasini omuzundan tutar, pencerenin onune getirir, perdeyi aralar, parmağıyla karşı duvardaki afişi gösterir. Bu afiste, bir sirk palyacosunun reklami vardir. Azizim, der, su palyacoyu goruyormusun? Tavsiye ederim, her gece bu palyaconun gosterilerine git. Bütün kederini, elemini, derdini unutursun. Gulmeyi, kahkahayi ögrenirsin. Hayattan yeni bastan zevk almaya baslarsin. Hasta basini eger, Doktor, der, iste o palyaco benim!
Surekli gulen degilde fazla gulen insanlar var. Insanin yapısıyla alakalı bir durum aslinda. Bazilarinin ic dunyasindan psikolojisinden burcundan ve karakter ozelliginden... Yani sadece icinde aci mi saklidir denilemez.
Bende pek dışa vurmam. Hayat zaten fazlası ile üzüyor. Yani her ne hikmetse güçlü durmak gerekiyor gibi yaşıyoruz. Erkekliğe toz kondurmayız ama günün sonunda her şey ortada 😊
Hepsinde değil tabiki ama genelde öyle çok gülüp eğlenince insanı mutlusl tasasız vurdumduymaz sanırlar aslında acımızı bastirmanin saklamanın bir yoludur bizim için
Bin tane derdim olmasina rağmen kimse bunun derdi vardır demiyor hep pozitif hep güler yüzlü hep insanları güldüren neselendiren bıri oldum ama bu da bir noktaya kadardı artık gülerken bile gözlerimin yaşını sildigim zamanlar oluyor