ben nefsinin dediklerine kolay kanan bir insanım. tembelim. gıybet de ediyorum. zina içki falan da var ve bilerek ve isteyerek yaptım bütün bunları. allah'ı haşa inkar ettim. :/ küfre girdim, dini yalanladım. bütün bunlara rağmen allah beni dinine kabul eder mi?
Cevabın nedir?
Tevbe edenin günahları affolur. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Tevbe eden, günah işlememiş gibi olur.) [İbni Mace]
Tekrar günah işlerim korkusu ile tevbeden vazgeçmemelidir! Günahkâr bir kul, tevbe edince, Cenab-ı Hak, hem o kulunun günahlarını affeder, hem de kulu tevbe ettiği için sevinir. İki hadis-i şerif meali:
(Çölde devesini kaybedip sonra bulan kimsenin sevinmesinden çok, Allahü teâlâ, kulunun tevbe etmesine sevinir.) [Buhari]
(Allahü teâlâ, tevbe edenin tevbesinden dolayı, susamış kimsenin, suya kavuşmasından, çocuğu olmayanın çocuk sahibi olmasından ve bir şey kaybedenin o yitiğini bulmasından daha çok sevinir. Her kim içten ve bir daha günaha dönmemek üzere Allah’a tevbe ederse, Allah da onun günahlarını yazan iki meleğe, kendi organlarına ve günah işlediği yere, bütün bunlara günahlarını unutturur.) [Ebu-l-Abbas] (Allahü teâlâ, herkese unutturunca günah işlediğine şahit kalmaz.)
Ne büyük lütuf ve ihsan. Biz günahımıza pişman olunca, Cenab-ı Hak seviniyor. Bir âyet meali de şöyledir:
(Ey müminler, Allah’a tevbe edin ki kurtuluşa eresiniz.) [Nur 31]01 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim. :)
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 683 cevap paylaştı. “Doğrusu ben, tövbe edeni, iman edip salih amel işleyerek doğru yola gireni bağışlarım.”
“Allah daima tövbe edenleri sever, temizlenenleri de sever.”
“Ey inananlar! Yürekten tövbe ederek Allah'a dönün ki, Rabbiniz kötülüklerinizi örtsün, sizi, içlerinden ırmaklar akan cennetlere koysun. Allah'ın peygamberini ve onunla beraber olan müminleri utandırmayacağı o gün, ışıkları önlerinde ve defterleri sağlarından verilmiş olarak yürürler ve: "Rabbimiz! Işığımızı tamamla, bizi bağışla, doğrusu Sen her şeye Kadir'sin" derler.”
“Ancak tövbe eden, iman edip salih amel işleyenlerin, işte Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah bağışlar ve merhamet eder.”
Resulullah (s. a. a): “Pişmanlık tövbedir.”
İmam Ali (a. s): “Günahtan pişmanlık istiğfardır.”
İmam Ali (a. s): “Pişman olan şüphesiz tövbe eder. Tövbe eden ise Allah’a dönmüş sayılır.”
Rabbim dilerse affeder, onun merhameti sonsuz00 Yorumla
En büyük günahlardan biride Allah'ın affı ve merhametinden ümit kesmektir.
Tövbeni et. İmanını tazele. Ama kesinlikle bir daha inkar ve şirke girme.
Ümidini kaybetme. Korkularındanda emin olma.
Allah nasuh tövbesi nasip etsin sana. Tövbeni kabul eylesin.
Şunu unutma. Tövbeye niyetlenmen bile Allah'ın sana merhametidir. Kalbine kilit vursa tövbe etmeyi bile düşünemezdin.
Geciktirme. Duacıyız senin için inşallah bizde.
Sana bir önerim. Allah dostları ile birlikte tövbe etmeyide ihmal etme.13 Yorumla
Soran+1 yılsofi mi oluyum?
Soran+1 yılçok teşekkür ederim. :)
100 insanı öldüren birini bile Allahu teala af etmiştir. İçten tevbe edersen tevben kabul dür. Kabulünün şartı ise bir daha yapmamaktadır. Diyelim ki bir daha yaptın, yine tevbe edeceksin. Kiyamete kadar tevbe var. Diyelim ki ölmeden tevbe etmedin, eğer imanli ölürsen yine allah affedebiliyor. Burada en büyük şart doğru düzgün imandir. Bunun için site onerebilirim.
01 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim..
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
78Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılTöbe et rabbim merhametlilerin en merhametlisidir... 3.bp.blogspot.com/.../...213145036_427437748_n.jpg
12 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim benim için dua eder misin?
Cevap sahibi+1 yılEderim tabiki
+1 yıl‘‘Ey iman edenler, Allah’tan korkup sakınırsanız, size doğruyu yanlıştan ayıran bir nur ve anlayış (furkan) verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allah büyük fazl sahibidir.’’ (Enfal suresi, 29)
Resulullah (s. a. a): “Allah nezdinde tövbe eden mümin erkek ve kadından daha sevimli bir şey yoktur.”
ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ
(89) Ancak bundan sonra tövbe edip kendilerini düzeltenler müstesnadır. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.00 Yorumla
+1 yılDua et Allahım tövbe ediyorum aynı günahlara tekrar girmeme müsade etme ben nefsime karşı acizim çok günahkarım biliyorumki dağlar kadar günahım olsada senin okyanuslar kadar ve daha fazla merhametin var
Beni kötü yola düşüren şeytandan nefsimden insi şeytanlarında şerrinden sana sığınırım yarabbi gazabındanda sana sığınırım de
Gusul al temizlen namazlarına başla kuranı kerim oku cami cemiyetlerine katıl müslüman dini bütün arkadaşlar edin ve en önemlisi hep tövbe et
Allah çokca affedendir00 YorumlaPişman olmakta bir tövbedir zaten. Ama pişman olduysan tabi. Bir kafir kelime'i şahadet getirerek anadan dogmuş gibi olur günahları silinir o an ölse cennete gider. Eger ki sen bu soruyu soruyorsan pişman olmuşsun demektir allah tövbeni kabul etsin.
00 Yorumla
+1 yılAfedersin amasende bildiğin cehennemden kombine almışsın yani :D içkiyi anladım Dini yalanlamak edit kardeşim :D ateistmi oldun yani :D hadi kararına saygı duyarım ama şimdi neden geri dönüyosun o zaman :D bide zinada varmış off offf kimle yaptın sevgilinlemi :D çocuğuda yakmışsın be kızım :D tövbe et Allah bağışlayıcıdır ama bilemem senin durum kritik.
02 Yorumla- +1 yıl
Edit değil nedir*
Soran+1 yıldalga geçmez misin:D
Peygamberimizin bir hadisi var işte o tam sana hitap eden bir hadis...
''Günahları denizdeki köpükler kadar çok da olsa affedilir''
Töbe etmen için geç degil daha kıyamet kopmadı...01 Yorumla
+1 yılelbette kabul eder içten tövbe et ve geri dönme tüm bunlara. kul hakkı seninle onlar arasında ama hala bir şansın var ki bu soruyu sormaya vaktin olmuş... ne zaman öleceksn bilemezsn en yakın zamanda dönmemek üzere tövbe et rabbim kabul eder
00 YorumlaBacım allah beni inkar etmediğiniz sürece sizi bağışlarım cennetime alırım diyor ama sen maşallah onu da yapmışsın allah bağışlayıcı merhametlidir tövbe et yeter
02 Yorumla
Soran+1 yılettim ama kabul ediyorum şu an
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/NYQ9BL.jpg bacım Allaha şirk koşmadıysan olabilir
13 Yorumla- +1 yıl
:Asdasdddzs bune la çaykırdım
- +1 yıl
Hahaha
Soran+1 yılasddjkfkçg
Yorma beni git şu mevlananaın şiiri varya ne lursan ol gel falan diye bulup onu oku ya da zaten ne demek istediğimi biliyorsun artık okumanada gerek yok :)
23 Yorumla
Soran+1 yılokudum :))
Soran+1 yılevet :)
+1 yılben allahla konuştum affetmiyomuş gelmesin yüz karası dedi neler yapmışın sen öyle ya çok kızgın boşver sen allahı başka tanrıya tap olmazmı mesela budaya tap o herşeyi affeder güzel bir tanrıdır istersen konuşurum senin adına
00 Yorumla
+1 yılyüce Allah tövbe eden herkesi affeder lakin sen sözünde durabilirmisin nefsini kontrol edebilirmisin ya da yapmıycam deyipte yapmadan durabilirmisin bunu kendine sor cevabı sende kanka..
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılKul hakkı dışında bütün günahlar affedilir. bir hataya düşüp hatadan dönebildiyseniz ne güzel. Neden kabul etmesin. Allahtan umit kesilmez :)
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki çok teşekkür ederim.
+1 yılOn nefesine kadar tovbe edebilirsin kabul edip etmemek bizim bilecegimiz birsey degil ama Allah merhametlidir Allah affetmeyecegi kuluna pismanlik duygusu vermezmis
00 Yorumlaeder tabii. Allah affedendir, günahları bağışlayandır. dinine tabii ki kabul eder :) içinden gelerek gönülden tövbe edersen kul hakkı hariç tüm günahların temizlenebilir... :)
00 YorumlaIslediği günahlardan dolayı pişman olup tövbe edenler hic günah işlememiş gibidirler. Bu ayeti kerimedir. Dinimiz de ümitsizliğe yer yok zaten sen pisman olup birdaha yapmayacağın üzere tövbe edersen Allah seni affeder inşallah
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah, teşekkür ederim..
+1 yılgerçekten pişmansan gönülden tövbe et.. O merhametlilerin en merhametlisidir affetmek yalnızca O'na mahsustur.. sana birde tavsiyem olacak nefsine itaat etme inat et nefsin senden ne isterse geri çevir..
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki deniycem..
+1 yılen dogrusunu allah bilir tabi... allahı inakar etmen büyük günah onu bileme ama allah pişman olan kalbniden pişmanım diyen herkes afolur... pişman oldunda bundan sonra yapcakmısın peki yaptıgın o günahları
010 Yorumla
Soran+1 yılyapmak istemiyorum..
- +1 yıl
tamam işte içinden gelerek tövbe et allahım a f tet benide bir daha yapmayacam de... namaz kıl sini vecibelerini yerine getir... bak aklkıln başıan gelmiş kaç yaşındasın peki...
Soran+1 yıl18 yaşındayım.
- +1 yıl
dah yaşıda küçük cahillikten yırtarsın :))) bence tövbe et... dini hayatına uygula... allah af eder korkma.. bence çok gzüel bir yaştasın ve aklın başında ve pişamsnın hatalarının farkındasın en güzeli
Soran+1 yılhatalarımın farkındayken de günah işliyodum ama ve ailem de dindar bir aile..
- +1 yıl
şimdi pişman sın ailendende güç al ve kurtul u gğhanlardan daha yaşın küçük :)
Soran+1 yılkurtulur muyum dersin çünkü dini konularda az çok bilgim vardı yani bildiğim halde inkar ettim..
- +1 yıl
allah affeder.. s. en yeterki içten iste pişamn ol ve bir daha yapma... içten davran ve bir daha yapma tabi af olursun :) sen kalpten iste yeterki
Soran+1 yılteşekkür ederim sağolun :)
- +1 yıl
rica ederim :)
nefes alıyon mu... Allah sınavını bitirmemiş demek ki.. 18-24 yaşındasın ergenlik dönemi olur öyle şeyler sen dönmeye bak
013 Yorumla
Soran+1 yılnolucak peki?
Soran+1 yılciddi soruyorum dua etmeye bile yüzüm yok.
Soran+1 yılya şimdi ölürsem?
- +1 yıl
oyun mu bu bunu yazacagına şahadet getirip tövbe etsen ölümden habersiz tabi, bukadar pis şeyleri işlemişken ibadet etmemişken bile cennete girersin :D neyi diretiyorsun zaten Allah belirtmiş tövbe et diye kitabında gerçekten böyle düşünüyorsan şu an her bir geçirdiğin saniye senin zararına
Soran+1 yıltövbe etsem yetiyo yani :)
Soran+1 yılya değilim gerçekten.
Soran+1 yılsalağım biraz.
- +1 yıl
hmm bak saf kalpli kızım.. son 3 cümledede anlattığım gibi tövbe et ibadet et bitti bukadar basit aslında diretmeye gerek yok internetten ibadetleri araştır yapabileceğin en kolay ibadeti hiç bir şey mi bulamadın normal aç elini dua et tabi kelime-i şaadeti getirdikten sonra anlat kötülükler pislikler ettim bundan sonra beni hayırlı birisi yap beni kötülüklerden arındır günahtan haramdan kaçındır Tövbe ediyorum de ve kalbince devamını getir birazdaha işini garanti etmek istiyorsan kurandaki emir/farzları olabildiğince yerine getirmeye bak. :)
Soran+1 yılpeki çok teşekkür ederim. parmağına yüreğine sağlık. :)
Tövbe edip aynı günahları haramları işlemez isen Allah kabul eder. Bağışlayıcıdır. Tövbe edin kabul edeyim buyuruyor. Kelime-i Şehadet'i dilinden düşürme.
00 Yorumla
+1 yılAllah'ın rahmeti büyüktür. O Rahman'dır. NE OLURSAN OL YİNE GEL:)) Önemli olan hatanı bilip kabul etmek ve tövbe etmek
00 Yorumla
+1 yılne yaparsan yap yeterki cani gönülden pişman ol. ve tövbe et emin ol effeder. ama sadece kul hakkı af edilmiyor o sıkıntı var. ama onunda teferruatları varda uzun hikaye. kul hakkı işledinmi.
00 YorumlaHer haltı ye ondan sonra yusuf yusuf. . Sen veya senin gibiler tövbe etsen nolcak iki dünyadada yatacak yeriniz yok.
05 Yorumla
Soran+1 yılöyle mi dersin..
Soran+1 yılhiç şansım yok yani?
Soran+1 yılbana cevap ver
Gizli Üye(30-35)+1 yılya bak sana uzun uzun yazmak isterim, bence sen bunları yapmadın yani yaparken kendinde değildin, bununla lakalı çok sey söyleyebilirim ama bu yorumla anlatalacak kadar basit değil, şu an neler yapiyorsun
011 Yorumla
Soran+1 yılevet değildim veya öyleydim tam bilmiyorum ne demek istiyosun?
Cevap sahibi+1 yılya bana mesaj atar mısın mesaj alarak uzunca anlatayım
Soran+1 yılxper 2 seviyedeyim
Soran+1 yılmesaj atma hakkım yok
Cevap sahibi+1 yılbeni takip et bende seni takibe alacam öyle olur belki
Soran+1 yılikimiz de xper 1 iz mesaj hakkımız yok üzgünüm.
Cevap sahibi+1 yılmail atabilir msin, oyunoynalim@outlook. com ,
Soran+1 yılyarın atabilirim burdan veya mailden. yarın unutma..
Cevap sahibi+1 yılşu an bir tane maıl at , okeyleşelim mailden ,
Cevap sahibi+1 yıltamam bekliyorum
Cevap sahibi+1 yılmesaj atabilirmsin
Gizli Üye(36-45)+1 yıl03 Yorumla
Soran+1 yılsen sezar değil misin? :(
Cevap sahibi+1 yılSezar mı? Ne Sezarı?
Bu arada kafaya takma böyle şeyleri
Soran+1 yıleski üyelerden romonus mu neydi:/
peki teşekkür ederim :)
Ölmeden önce Kelime-i Şahadet getirecek herkes. Sonunda cennete gidecek. Için ve gönlün rahat olsun. Kaç yaşındasın?
09 Yorumla- +1 yıl
Herkesin ölmeden önce kelime-i şahadet getirecek vakti olmuyor maalesef
- +1 yıl
Bu doğru
- +1 yıl
Maalesef. Ölmeden önce herkes getiremeyecek.
En büyük imtihan zaten Sekaret halinde yani ölüm anında olacak.
Alim ve evliyaların dahi korktuğu andır bu.
Şimdi biz kelimeyi şehadet getirdik ve öldüğümüzde kesin cennete gidiyoruz ya da günahlarımızın karşılığını çektikten sonra cennete gireceğiZ diye garanti düşünmeyin.
Son nefese o ölüm anında o en zor imtihanında imanını kaybedersen ki Allah Muhafaza cümlemizi ebedi azab olur sonu.
Soran+1 yılçok teşekkür ederim, 18 yaşındayım.
Soran+1 yıldoğru :)
+1 yılSen tovbe et, bir daha bulasma boyle seylere gerisini Allaha birak biz onun adina affeder affetmez diyemeyiz...
01 Yorumla
Soran+1 yılhımmm doğru söylüyosun..
Tovbe etmesini bilirsen ve o günahları birdaha islemezsen tabi eder.. allahin merhameti hicbiseyde yoktur o kulunu sever affeder..
La tahzan innallahe meane " :)00 YorumlaAllahu teala gunah islemeyen bir kavim yaratsaydm onu helak ederdim diyor yani gunah insanlar icin tövbe et cani gonulden dine don kabul olur
02 Yorumla
Soran+1 yılneden helak ederdim diyor ki?
+1 yılEvet Allah çok affedicidir yeter ki kalbinden tövbe et :)
00 Yorumlane olrsa olsun allah töbe edeni herzaman kabul eder, yeter ki sen bunu iste ve inan;
Gel ne olursan ol yine gel00 Yorumlasen kimsin ki Allah seni affetmesin :)))
tevbe... başka kapı yok;)02 Yorumla
Soran+1 yılbence de :)
Mevlena; bin kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel demiş.
Sen tövbeni et. Allah merhametlidir. Tövbe edip olup doğru yolu bulma şansını yakalamışken değerlendir bunu.00 Yorumla
+1 yılMekke yoluna mayın doşemediysen, peygamber sofrasından ekmek calmadıysan, camii duvarina eşemediysen sende bizdensin
02 Yorumla
Soran+1 yıl:))))
" Gerçekten Allah kendisine şirk koşulmasını affetmez, bunun dışında kalanları dilediğini affeder." Nisa 48
04 Yorumla
Soran+1 yılama pişmanım. firavunu bile affetmiş beni affetmez mi?
Soran+1 yılevet olmamış ama ona tövbe etmesi için çok fırsat verilmiş. tövbe etseydi o da affedilmeyecek miydi?
- +1 yıl
O Musqnın rabbin iman ettim dedi ama ölüm halinde başına gelecklri anlayınca. Tövbe etmesi onun imqn etmesiydi yani. O halden önce etseydi muhakkak kabul olunurdu. Öbür dünya kapısı açılıp cehennemdeki yerin gösterilince, azrailin yardımcıları gözüküp ruhu bedenden ayırmaya başlamadan önce iman etmek farz. Gayba iman önemli yani başına geleceği görünce hepsi iman ediyodurda ne fayda. Rica etsem fecr suresinin tefsirini oku. Sonra yaz bakalım
Kalpten tövbe edicen ve bir daha ayni seyleri tekrar etmiceksin sonra gerisini Allah'a birakicaksin
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl edicem?
+1 yılbunların pişmanlığını yaşıyorsan sorun yok ama içinde yine böyle şeyler varsa yorum yok :)
00 Yorumla
+1 yılTövbe kapısı güneş batıdan doğuncaya kadar açıktır.
Ayrıca günah işlemkle dinden çıkmış olmazsın.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam böyle bişey işte, sen ne kadar yanlış yapsanda seni tekrar kollarının altına alcak bir din. oda Yaradanın yüceliği...
00 Yorumlatövbe tüm kapıları açar ve rabbim kulum sen bana tövbe ve pişmanlıkla gel ben seni su gibi tertemiz ederim demiş...
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılbunu biz bilemeyiz hakkında hayırlısı ama o kadar şey yapıp affedilmekte haksızlık olur gibi diğer insanlara hayırlısı
04 Yorumla
Soran+1 yılbilemeyiz.. bir hadis gibi bişey biliyorum kimseye cennetlik veya cehennemlik diye hüküm vermeyin diye şimdi aklıma geldi.. soruyu sormamam gerekirdi.
- +1 yıl
kesinlikle herkesin günahıda sevabıda kendine hakkınızda hayırlısı dilerim herşey gönlünüzce olur
Soran+1 yılteşekkür ederim..
- +1 yıl
rica ederim
Eğer sana nefes veriyorsa dine girmen için verdiği bir şansdır iyi kullan
00 Yorumlagünahlar insanı dinden çıkarmaz. Gönülden tövbe edersen Allah kabul eder inşallah ;)
00 Yorumla
+1 yılniyet et dogru yola gir gerisini düsünme burada biz yorum yapıyoruz ama sen kendini avutuyorsan o baska seninde birseyler yapman lazım
00 YorumlaBir daha yapmamya tobe et. O merhametlilerin en merhametlisidir. Namaz, oruc gibi farz sunnt ibadetleri elinen geldigince yapmaya ozen goster
00 Yorumla
+1 yılErgenliktendir
kendini bok sanmalar falam olur boyle seyler süreci atlat gecer012 Yorumla
Soran+1 yılöyle mi dersin
- +1 yıl
Oyle tabi kendini digerlerinden daha ozel ve farkli onlardan daha cesur oldugunu ispatlaman icin yaptigin şeyler kadar cesur olmadigini biliyosun
artk da bir olgunuk kazandigin icin yaptklarnla yuzlesiyorsun
Soran+1 yılçok pişmanım ve yaptığım şeylerin bana zarar verdiğini yeni anladım ne kadar aptalmışım. bişey ispatlamak için de yapmadım öylesine yaptım önüme ne gelirse yaşadım.
- +1 yıl
Tamam.
koy yasadklarini onune
aynilarini
Yasaman gerektigi gibi yaşa" mantkli ve olmasi gerektigi gibi
uzatma daha fazlada bu sorununu
mesela yasamaya şu an böyle basla ;)
Soran+1 yılnasıl yani tövbe etmeyim mi? :)
- +1 yıl
Lafta tovbe etsen nolur?
- +1 yıl
Hayatini tövbene gore uyarlamadiktan sonra
- +1 yıl
iyi yandaşın olsun sana yaptihin hatalara tekrar donmemen guvenebilecegin arkadaşın olsun
- +1 yıl
kolaydr kötu alışkanlklardan sorun kendini buna alıştırmaktadır..
- +1 yıl
Vazgeçmek
Soran+1 yılyani alışkanlıklarıma dönmemem gerek bir kaçına dönersem eğer?
- +1 yıl
donersen yine tovbe edersin yine yaparsin bozarsn yine yaparsin tovbe edersin bozarsn aliskanlik olur acizlik olur hallerin kendinden kacarsin :))
+1 yılKardes pisman olup tovbe edersen olur ince konular bunlar cok bisi demiyim ama allah en affedicidir
01 Yorumla
+1 yılAllahı inkar etmişin ama hadi inansanda yapsan neysede yine Allah bilr tövbe et duat et islama yönel
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim.
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılAllah en buyuk affedicidir gercekten pisman olduysan tovbe et bir daha tekrarlamamak uzereve ibadetlerini yerine getir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTöbe et. Allah buyuk yeterki dogru yola gtmek iste icinin huzurla doldugunu gorceksn
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEder tabi kii, Mevlana ne demiş? Ne olursan ol, gel demiş
00 Yorumlaİçinden gelerek tövbe edersen affedilme ihtimalin %95
00 YorumlaSamimi bir sekilde. tovbe edersen. olur. ins bidaha hata yapmazsin
00 Yorumla
+1 yılEder tabi ki yol yakınken tövbe et.. Allah merhametlidir sen yeter ki tövbe et
00 YorumlaAllah bilir sen yediğin haltlara son ver tövbeni et
00 Yorumla
+1 yılsanırım ağlayarak içten tövbe etmen gerek secdede mesela
00 Yorumlasen yeterki gel o af edendir bagislayandir o ki cumle alemi yaratan
00 YorumlaAllah'ın affedemeyeceği tek günah kul hakkı yemektir.
Sen yeterki tövbe et ve Allah'a yalvar00 YorumlaTövbe et. Nasıl inkar ettiysen emirlerini uygulamaya koy.
00 Yorumla
+1 yılgel ne olursan ol yine gel bin kere tövbeni bozmuş olsanda gel
00 Yorumla- Devamını Gör (33)
Devamını Gör(78)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Yapmadığım günah kalmadı yine de allah beni tekrar dinine kabul eder mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler