Merhaba gardaşlarrr✨ Öncelikle "self date" kelimesinin anlamını bilmeyenler için açıklayayım. Self date kelimesi kendi kendimizle buluşmak demek yani yanlız başına dışarı çıkmak, tek başına sinemaya gitmek vb aktiviteler olarak nitelendirilebilir. Peki siz cesaret edip self date yaptınız mı? Yaptıysanız nasıl hissettiniz?
Evet, başta çekiniyordum ama güzeldi. Tek başına sinemaya gitmek vs. Sporu da tek başıma yaparım çoğu zaman mesela. Aslında kendimle bol bol date'e çıkabiliyorum diyebilirim. 😊
Evet hep yapıyorum aşırı güzel kafamı dinlemek istediğim her an bir kafede oturup tek başıma çay içiyorum, bir yer var hep gittiğim orada oturup tek başıma kendi kendime dertleşiyoruz arabayla gittiğim yerler var tek başıma bildiğim herkesten uzak yerler oralara gidiyorum sessiz sakin olan her aktiviteyi seviyorum yanımda başka biri olunca dikkatim dağılıyor demek ki ben self date için doğmuşum, binde bir değil benim için hobi haline gelen alışkanlık haline getirdiğim sürekli olarak tekrarladığım en güzel anlar..
Mesela kimsenin olmadığı güzel bir alanda sadece kuş seslerinin olduğu ortamda kahvaltı bile yapmışlığım var yediğim her yiyeceğin tadı çıkıyor, geceleri gökyüzünü izleyerek tek başıma gökyüzü ile dertleşiyorum kimseye gerek kalmıyor kafeye gidiyorum sahil manzarası olan yukarı kat genelde sakin oluyor orada oturup kendimce dinleniyorum
Ay çok güzel yaaaa gerçekten kendine değer veriyorsun. Ben de buna alışmak isterim. Hattâ seninle oturup muhabbet etmek çok güzel olurdu. Kendine değer veren insanları çok severim.
Ara sıra yaptığım bir şey. Lise yıllarımda dozunu kaçırıp tek başıma karaokeye gitmiştim. Başkalarına gerek duymamayı öğrenmeye erken başladım sanırım.
Cesaretle alakalı bir şey olarak görmedim ben hiç bunu hatta senin sorunu görene kadar self date diye bir şey hakkında bilgim bile yoktu gayet normal tek başıma dışarı çıkmak bir şeyler yapmak olarak görüyordum. Ya ben fazla asosyal kalmışım ya da tek dışarı çıkmak hakkında tuhaf algılar oluşmuş bir ara eski dostları aramak gerek içimiz geçmiş.
Şu pandemi günlerinde evde kaldığımızdan ve çoğu insanın özgüveni olamamasından dolayı cesaret edemiyorlar genellikle. O yüzden psikoloji anlamında iyi bir şey ara ara kendimizle başbaşa vakit geçirmek. Tabi ki olağanüstü bir şey değil işte insan psikolojisi ya rezil olursam kafasında. Gerçek dostalarla geçirilen vakit bir başka✨
Aslında çok haklısın, özellikle alışveriş veya tekne turu, boğazda bir kahve bir tatlı yiyip manzara seyretmek, tek başına müzeye gitmek. En sevdiğim şeyler. Bunları tek başına yapınca daha keyifli oluyor