hangi online oyunu oynasam erkeklerin sürekli birilerine küfür ettiğini görüyorum.. bazen rakibe, bazen kendi takımına.. neden böylesiniz? en ufak şeyde neden hep küfür ediyorsunuz? oyunlarda böyle mi eğleniyorsunuz cidden :D
Erkekler, oyunlarda neden aşırı küfür ediyorsunuz?
Erkekler arasında küfür , çoğu zaman izahati uzun cümlelerin vakit darlığından ya da izahat etme isteksizliğinden mütevellit, duyguyu, doğruyu - yanlışı ve/veya, her biri ayrı ayrı ya da herbiri aynı anda geçerli olmak üzere kısa sürede etkili bir biçimde karşı tarafın idrak edeceği şekilde , gelen cevabın da aynı şekilde daha anlaşılır ve net olması için dilin diyalektik olarak kullanılması sonucu doğmuş, canlı bir posta güvercini gibidir. Ya işte bu yüzden kısaca awk senin deyip geçiyoruz. O da anlıyor.
Görseldeki oyunun adı Knight Online. Bir oyun düşün ki polemik ve hırs üzerine kurulu olsun. Milyonlarca liralık hesaplar var. Adam evi arabayı satıp oyuna basıyor. Olayın kötü tarafı oyunda bir kişi size söverse hesabı belirli süre kapatılıyor ve oyuna giriş yaptığında karakteri hapis bölgesine yollanıyor. Hapisten çıkmak için ise belirli bir para yüklemen gerekiyor. En son 100 TL falandı. Olayın özü cezasız kalmıyor. Erkeklerin küfür etmesinin göze batmasının nedeni, oyun oynayan herkesi erkek sanmanız.
Burada “Erkekler çok küfür ediyorsunuz” algısı tamamen yanlış, reel hayatta erkekler kadınlara oranla çok küfür edebilir ama bu oyunlarda farklı. Yıllardır online oyunlar oynayan biri olarak kadınların çok daha ağır ve en ufak şeye küfür ettiğini söyleyebilirim. Erkeklerde küfreder ama herhangi bir kışkırtma ya da büyük bir intleme olmadığı sürece kolay kolay küfretmezler. Lakin çoğu kadın oyuncu en ufak bir şeyde sinirlenebilir ve küfredebilir.
valla ben her 2 kelimesinde ya içeren insanlardan değilim. ama oyunlarda bilgim fazla o yüzden kendini e sporcu gibi hissedip hala üste çıkmaya haklı çıkmaya çalışıyorsa küfürü basarım. hem suçlu hem güçlü insanlara dayanamam yani. alışkanlık olarak kullanmam ama üstüme gelince evet
Burada “Erkekler çok küfür ediyorsunuz” algısı tamamen yanlış, reel hayatta erkekler kadınlara oranla çok küfür edebilir ama bu oyunlarda farklı. Yıllardır online oyunlar oynayan biri olarak kadınların çok daha ağır ve en ufak şeye küfür ettiğini söyleyebilirim. Erkeklerde küfreder ama herhangi bir kışkırtma ya da büyük bir intleme olmadığı sürece kolay kolay küfretmezler. Lakin çoğu kadın oyuncu en ufak bir şeyde sinirlenebilir ve küfredebilir.
Ben küfür etmeyen tayfadanım ya. Sevmiyorum zaten etmeyi. Extrem bir durum olmadığı sürece tabi. Oyunun gidişatını değiştiren bir şey. Gereksiz gerginlik yaratıyor. Edilse bile karşının veya takım arkadaşının görmeyeceği, duymayacağı şekilde edilmeli.
Malesef ego , üstünlük kurma , yenilgiyi kabul edememe, kendisinden daha iyi oyunculara kin besleme ile küfürü rahatlama olarak kullanıyorlar. Komplexli insanların oyun oynaması yasaklanmalı bence. 😎
Oyun için yaşanan kazanma hırsı nedense erkeği bir müddet sonra küfürbaz Haydo'ya çevirmekte. Alt tarafı bir oyun aslında bu kadar kudurmaya ne gerek var anlamıyorum. Zamanında az çok counter strike oynadım internet Cafe'de küfürle havada uçuşuyordu.
Hiç unutmam birgün counter strike oynuyorum. Bebenin birisi yazdıda yazdı. Ama güzel giydiriyor. En son patladım ti'ye aldım dedim gerçek adın ismin cismin ne falan. Dedi seneye 13 olcam haddini bil 😂 dedim büyüksün kralsın 😁😁 13 yaşındaki bebeymiş ya la karşımdaki küfürleri yazan 😅 Bende adam yerine koydum soru soruyorum. Akşam annesinden çukulata parası almasa sümküre sümküre ağlayacak olan bebe, gelmiş küfür ediyor oyunda iyi mi 🙂 bu sitede de değişik çok. Kız sanarsın erkek çıkar, hadi gerçek kızı buldun diyelim yaşı alakasızdır, hadi yaşı da doğru diyelim bu sefer kendisini göstermez. Gösterdi diyelim bu seferde bikaç yıl önceki zayıf halini gösterir. 3. sınıf obez halini göstermez. Uzun lafın kısası sosyal medyada küfür edene denk gelmesen sahtekara, inatçıya, gamsıza, ruhsuza, iki yüzlüye, yalancıya denk geliyosun.. Not: şerefli olanlara lafım yok. Benim sözüm şerefi maaşı kadar olanlara 🙃
Sigmund Freud'un Psikoseksüel Gelişim Dönemlerine göre bir açıklama yapmak istedim. Oral Dönel ( Ağızal Dönem) Yeni doğan çocuğun tüm zevk alma, doyuma ulaşma, gereksinimlerini ifade etme ve onları giderme yolu ağızdır; tüm gereksinimlerini ve doyumlarını, emme işlevi ile belirtir ve giderir. Anne memesi bebeğin dış dünya ile ilgi ve ilişkisini sağlayan tek yoldur denilebilir. Bu nedenle bebekler her şeyi ağızlarına alarak tanımaya çalışırlar. Yeterli doyuma ulaşamayan veya aşırı doyum alan bireyler oral evrede saplanır (oral fiksasyon); bu durum gelecek yaşamda sürekli sakız çiğneme, dudak ısırma, pet şişe ısırma, tırnak kemirme veya dermatofaji, parmak emme, kalem tepesini ısırma, oburluk, sigara tiryakiliği, KÜFÜRBAZLIK , bağımlı kişilik yapısı gibi sonuçlar doğurabilir.
Oynadığın oyunları oynayan kişilerin yaş ortalamasına dikkat edersen böyle şeylerle karşılaşmazsın. 15-20 yaş küfürleşmeyi eğlence olarak görüyor çunku
Ya nasıl etmeyim bacanak savaşa giriyoruz 2 ye 2 mesela sen daliyosun yNındaki çalıya girmiş seni izliyo nasıl sövmüceksin bak yine sinirlendim @mk onlarin ben.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ailede yetişme tarzı, anne ve baba ne ise genelde çocukta öyledir.