Çok hızlı düşünmeye yardımcı olur kendine güven duygusunu benimserİnsanı düşünen araştıran insan haline getirebilirHayatta kazanmak da var kaybetmek de var olan duygusunu insan da keşfettirir
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Bu oyun size aklın yaşta değil başta olduğunu gösterebilecek yegâne oyunlardan birisidir. Dolayısıyla insana olan etkilerinden biri de onun egosunu ve tabularını yıkmasına ön ayak olmasıdır. Ayrıca, örnek vermek gerekirse bir tavla oynamak gibi öylesine oynandığında alacağınız keyif de haliyle azalacaktır. Tabii o türlü de oynamak serbest. Sonuçta zevk işi bu. Mesela sessiz bir ortamda arkadaşınızla oyununuzu oynarken bir yandan çay yahut kahvenizi içip bir yandan da onunla güzel sohbetler edebilirsiniz. Beyin bir yandan olasılık hesapları üzerine çalışırken diğer yandan da muhabbete dalıp sağ ve sol lob olmak üzere iki yönlü çalışmaya geçerekten faydalı bir iş yapmış olur böylece. Zekâyı doğrudan arttırması diye bir şey söz konusu değildir. O biraz ırsi olup belki de küçük yaşlarda üzerine gidilerek kazanılacak bir şeydir. 30 yaşından sonra her gün satranç oynayıp sonunda süper zekâ olmazsınız mesela. velhasılıkelam sizi biraz düşünmeye iten bir oyundur ve oynamasını bilenlerle gayet zevkli bir hal alabilir.
Satranç. Oynarken dalıp gidiyorsun... Kendini o savaşın içinde hissediyor rakibini yenmek için zekanın sınırlarını zorluyorsun. Sanki ordusunu yöneten komutanmış gibi bazen sadece bir matematik problemi ya da sudoku çözüyor gibi. Bir süre sonra diğerlerinden farklı düşünmeye başlıyorsun. Artık farklı düşünebiliyor, hızlı karar verebiliyor, problemleri daha kolay çözebiliyor ve karşındaki insanın zihnini okuyabiliyorsun. Sıradaki hamleleri yapmaya çalışırken karşındakinin de gözlerini ve zihnini okumaya çalışıyorsun. Ayrıca bazı hamleler sanki bir müzik gibi oluyor peş peşe ve rakibi çaresiz bırakan uyum içinde gelen hamleler insana istemeden ritim tutturuyor.. Bazen insana sadece hamlesi karşısında rakibinin şaşkınlığını görmek yetiyor...
Valla onu bunu bilmem ben her oynadigimda aklımdan onlarca plan program geçiyor. bunun yanı sıra dikkatinde ne kadar mühim olduğunu carpiyor yüzüne bazen kafamda yaptığım planı uygulayayim derken dikkatsizlikten önemli taslarimi kaybedebiliyorum demem o ki beyni en az ikiye bölüyor hem taşlarını kollayacaksin hemde saldiracaksin... bana kendimi zeki hissettiriyor😀bide her oynayisimda oyunu bulan kişiye ister istemez hayranlık duyuyorum
Güzelmiş:-) ben oynayacağım zaman taşlarımı diziyorum rakibim olmadığı için hem siyah hem beyazdan oynuyorum ilginç oluyor. İki tarafı da objektif bir şekilde kolladığım zaman berabere kaldığım bile oluyor:-)
O nasıl oluyo mesela bir taktik uygulayacaksin diyelim karşı tarafın yani senin haberin var önünü keseceksin vs sonu yok berabere kalmasına şaşmamali:)
Ben biriyle oynayınca hamle yaptıktan sonra onun yapacağı şeyi tahmin etmeye çalışırım kendi yaptığım hamleye kafadan ne yapılır ne yapılmaz bildiğim icjn zevkli olduğunu zannetmiyorum ama denicem 😊
Ogrenmeye calisiyorum bende ama oynayacak kimse yok🤦🏻♀️ Pratik olmayi, hizli karar vermeyi etkiler sanirim. Etkisini gorursem iyice ogrenince yazicam🌸
yok çin satrancı gibi tahta üzerinde oynanan strateji oyunu taş hareket ettirilerek değil de boş tahtaya taş yerleştirerek oynanıyor öğrenmeni tavsiye ederim :)
Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
Satranç sadece belirli zekadaki kişilerin oynayabileceği oyundur. Bunu zorla herkes oynamalı diyen bir tayfa var maalesef. Satrançı iyi oynayan insanlar da zaten hayatta iyi öngörülü insanlardır