Saf, kolay kandırılabilir, duygularına yenik düşen, çabuk kırılabilen canlılar aynı anda nasıl zeki olabilir? Zeka mantık gerektiren bir şey değil midir?
Olurlar
Olamazlar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Zeka ölçütü duygusallık değildir, böyle kandırılma gibi durumlar daha çok tecrübe işleridir. Kişi yaşadıkça öğrenir çünkü. Hepimiz çocuklukta saf düşüncelere sahipken büyüklerimizden, çevremizden, öğretmenlerimizden bir takım şeyler görerek ya da yaşayarak tecrübe ediniyoruz ve savunma mekanizmamız bir daha ki benzer olaylarda hemen bir duvar örüyor. Bundan ötürü kandırma, kırılganlık vb şeyler zekayı etkilemez. Kurnazlığı etkiler. Bu da yaşayarak edinilen tecrübedir.
Bu konuda farklı faktörler var, olur ya da olmaz kadar basit değil. Duygusal herkes "duygularına yeni düşen ve çabuk kırılabilen" değil. Hem duygusal olup hem de mantığıyla gerektiğinde duygularını bastırabilecek kadar zeki olabilir kişi.
Ne kadar hakim olabileceği ne kadar duygusal olduğuna ve ne kadar akıllı olduğuna bağlı. Yani o konuda duygusuz ama aptal birisi çok duygusal ve aynı zamanda çok zeki birisinden daha üstün değil.
Sonuç: Kişi duygularından ötürü aptalca davranmayacak kadar mantığa sahip birisiyse söylediğin durumlara düşmez. Duygusallık ve mantık seviyesinin bir dengesinin olması lazım
Zeka kavramı gelişmeye veya gerilemeye müsait; kişinin hayatını hangi olgu ile yönettiği ile orantılı.
Duygusal olmak kötü değil elbette fakat mantığın gerektirdikleri her daim hatırlanmalı.
Olayları çözümlemek mantık ile mümkün, zeka gelişimi de yaşanan olaylar, hissedilen duygular ve çıkarılan sonuçlar ile sağlanır.
Özetle evet, olabilir gayet..
Tabii o ayrı bir konu. Sadece limitler dahilinde idrak yeteneğini geliştirirsin.
Duygusal zeka bir şey var
Duygusal zeka, duyguların size karşı değil sizin için çalışmasını sağlar. Bizim için çalışan duygularımızla empati yeteneğimiz güçlenir anlayışımız kapasitemiz genişler.
Ve çok daha mantıklı kararlar verebiliriz...
Cevap
6Cevap
Edebi zeka bir se sayisal zeka var
sayisal zeka duygusal olmaz
Çabuk kandırılır ders alır güvenmemesi gerektiğini öğrenir bence duygusal insanlar zeki olabilir
Hiçbir deli ikinci kez ateşin ortasına atlamaz diyorum :)
Bu meselenin zeka ile ne alakası var pardon..
İyi ama duygusal insanlar mantıklarına değil kalplerine göre hareket ediyorlar diye zekâ olup olmadığı tartışılmaz.
Çok zeki olan insanlar gördüm ben duygusal yapıyorsa sahip insanlardı..
Ben duygusalım zekiyim
Ben zeki olduğumu düşünüyorum
Zeki insanlar ne derler ben gerizekalıyım mı derler
Oha çok iyi
duygusal fazla değilimdir ama zekiyim
Olamaz.
Olabilirler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?