Hatadan hataya ve hatayı yapandan yapana çok fark var dediğinizi duyar gibiyim. Ama canınızı sıkan bir durum ve biri olduğunda “Benim canım tatlıdır” deyip o kişiyi hayatınızdan çıkarabiliyor musunuz? Yoksa herkes ikinci bir şansı hak eder mi?Hataaasız kul olmaaaz ama sen affetsen ben affetmeeem 🎶
Tek hatasında çatır çutur insan silebiliyor musunuz?
Tek hatadan insan silinmez ama çok büyük bir hata değilse, sen herkesi en ufak hatasında silersen e herkeste hata yapabiliceğine göre hatasız kimse yok sonuçta herkeste seni siler...
Ama dediğim gibi hatasına ve nedenine bağlı bazen insanların hata yapmalarına bizde vesile olabiliyoruz maalesef...
Hayır tabii ki böyle bir şey olabilir mi yani hepimiz hata yapıyoruz bu hayatta Allah'a karşı bile hatalarımız günahlarımız çok fazla ama samimi olarak tövbe ettikten sonra Allah günahlarımızı affediyor Allah bile affederken biz kim oluyoruz ve insanları bir hata da siliyoruz, ama tabii ki yeri geldiği zaman öyle büyük hatalar yapan aileme bana veya sevdiğim insanlara karşı büyük hataları yapan ya da dini m karşı saygısızlık yapan insanlarla konuşmamayı tercih ediyorum ama düşman olmuyorum yine herhangi bir zor durumunda yardım ederim.
Şimdi kimi insan vardır gerçek den hatırlı biridir neden böyle yaptın dersin ona açıklama beklersin .. insan hayatındaki kabul gördüğü değer verdiği kişiden açıklama bekler ... insan iş olsun diye konuştugu kişiye neden der ancak iş olsun diye der ve siler
Offf çok pis.. üstüme tanımam... anında soğuyorum. Benlik değil.. ama böyleyim. Ama bir iki konuşmada da affederim. Bir tarafım yaptığı şey hafif ise affetmek için beklerim. Ama ben birsey yapmam. Barışmak için.. baktın değmiyor.. umursamam unuturum. Ama eğer kendini affettirdi ise de.. bir süre denerim onu. Anlamadan... 🙄 çok uzun oldu 😅😅
Sınırları geçen hatalar yapmışsa çatır çatır silerim. Hiçte umrumda olmaz. Öylesine silmem ciddi ciddi silerim ben bile hatirlayamam neydi kimdi diye..
Bazen oluyor tek hatasında siliyorum, bazen de görmezden geliyorum bir süre sonra keşke bunu yapmasaydım uzatmasaydım anında silseydim diye kendimi suçluyorum.. Bazen de affetiğim veya kıyamadığım insan öyle bir anında dediğin gibi çatır çutur siliyor ki onun yaptıklarını ben buna yapsaydım çoktan silermiş beni keşke uzatmasaydım da anında silseydim diyorum..
Normalde tatlıdır 1 hatasında silmem gerekiyor emme ben 2-3 hatta 4-5. şans bile verebiliyorum (duruma göre) bu yüzden hep yaralanma ve iyilik sömürüsüne maruz kalıyorum. "İsyanım sitemim gayri nafile"
Çok şükür hata ve yanlışları ayırt edebiliyorum. Hayatı herkes yapıyor ama aynı konuda devamlı olan hatalar yanlışı doğurur. Sanki hayatta hatasız değiliz hiç. Sütten çıkma ak kaşık olmadığım için hatayı affederim, yanlış değilse...
tek hatada olmaz.. elime büyük bişey vermesi lazım sevmem için sebebe ihtiyaç yok ama nefret etmem için bir sebep lazım büyük bi sebep işte o zaman silerim
Vallahi benim hayatımda hata yapan babalar gibi hata yaptigi için beni kicina tekmeyi vurmaya zorluyor. Evet sulalemin yarısıyla görüşmüyorum. Huzur dolu yaşıyorum