Merhabalar Herkese 🌸

İkincisi bir şans vermekten mi yana oluyorsun yoksa tek hatası bir insanı silmene yetiyor mu?
Merhabalar Herkese 🌸

İkincisi bir şans vermekten mi yana oluyorsun yoksa tek hatası bir insanı silmene yetiyor mu?
yani mantığımı ön plana aldığımda silebiliyor olmam lazım ama gerçekten karşımdaki kişinin sevgisinden bana, hislerine bağlı olarakta (birde bahsi geçen şeyin gerçekten hata olup olmamasına da bağlıda) silemeyedebilirim
Yargı ile aran nasıl bilemem ama sileceğim kişi Ilgaz Kaya ise sonuna kadar mantığımı yok sayardım ama (izlemiyorumda) ferit korhan ya da türevi biriyse silerdim muhtemelen
Ilgaz Kaya markadır benim için, en üzüldüğüm kısımda gerçek olamayacak kadar mükemmel hissettirmesi
Merhabalar, ben genel de tek bir hatasına göre yargılamam ama burada önemli olan benim için nasıl bir hata yaptığı yani eğer çok çok büyük affedilmeyecek bir hata yaptıysa tabi ki de silerdim. mesela uzun süre arkamdan iş çevirmesi bana yalan söylemesi ya da sevgilimin veya eşimin beni aldatıp ihanet etmesi gibi birt şey. ama bunların dışında hepimiz de insan olduğumuz için genelde ben küçük hataları görmezden geliyorum yani kolay bir şekilde zaten kimseyi silmezdim. belki de hata yaptı ya da özür dileyebilir ayda o an sinirliydi diyorum ama sürekli aynı hataya devam ederse uyarırım baktım hala anlamıyorsa da zaten o kişiyi ben hayatımdan tamamen çıkartırım bir daha da affetmezdim. çünkü bir kişiden soğuduğum zaman maalesef geri ısınamıyorum ne olursa olsun..
Cevap
45Cevap
Hatanın boyutuna göre evet. Keyifli günler..
Silebilirim. Sağım solum belli olmaz
Hatasına göre değişir ama bir insan birşeyi yapıyorsa ikinci defa yapma şansı yüksektir insanların bazı huylarının değişmediğini düşünüyorum eğer beni gerçekten üzdüyse çok kırıldıysam kuşkusuz silerim onun dışında bugün yarın işim düşer diye düşünerekten az konuşurum ikinci bir şans vermem sadece iletişimimi koparmam Yasak Elma dizisindeki Ender ve Yıldız karakterleri gibi düşünün ortak sorunları olduklarında işi düştüklerinde araları kötü olsa bile birlik oluyorlar birbirlerine onca kötülük yaptılar ama hâlâ daha konuşuyorlar
Israrla tekrarlanan hataları ve muhatabımın niyetini gözönünde bulundururum. Herkese belki ikinci şansı versem de ısrarla yapılan hataların bedelini de ödetirim.
O kadar kısıtlı toleranslarım yoktur.
Bir insanı kolay kolay hayatıma almam, bu yüzden aldığım kişileri de kolaylıkla çıkarmam.
Hata farklı şey.. İstemeden yapılır, affedilebilir ama yanlış yaparsa olay bitmiştir benim için.. Kimseyi çekecek kadar ne sabrım ne de tahammülüm var..
Silmem. Hayatımdaki insanları seviyorum. Gerçekten değer verdiğim, sevdiğim insanları çevremde tutuyorum. Hatalar insanlar için. O kadar kolay çıkaramam hayatımdan. Asla affedilmeyecek bir şey yapmış olması lazım silmem için.
O kadar kibirli degılım.. Bazı gerı donusu olmayan hatalar (aldatma, gunahımı alma, ıftıra vs. ) yapmadıkca.. Bende sevdıgım kadına tolere var. İnsan beşerdir şaşar ama kalbinde kendimi görebilmeliyim.
Hatasına ve kim olduğuna bağlı. Ne boyutta tolere edebilirim onu bilmem gerek. Değer verdiğim insanlarda tolere boyutum yüksek, sınırlarıma basılmadıkça silmem. Kalanlarda çok zorlanıyorum diyemem, hayatımı olumsuz etkiliyorsa direk çıkarıyorum.
Benim için önemli olan karşımdakinin yaptığı hatadır. Kimi hatalar önemsiz ve affedilirken kimi hatalar önemlidir ve belki de bana çok şey kaybettirir. Bu nedenle ilk hatada yargılamak tamamen karşımdakinin hatasına bağlıdır.
Eskiden olsa tek hataya siler atarım derdim şimdiyse fark ettim ki önemli olan hata bile değil önemli olan hatayı yapanın kim olduğu. Eğer ki o kişi gerçekten kalbinizde hayatınız da değer verdiğiniz biriyse kendinizce onu haklı çıkarmanın bir sürü yolunu buluyorsunuz hatta bazen hata yapan gidiyor siz gitsenizde yanına dönmüyor sonra bekliyorsunuz gelse de tek özüre tek sarılmaya affetsem diyorsunuz bilerek yaptığını bilmenize rağmen. Bence tabi bu durum
Bu yaşıma kadar her zaman, her insana şans verdim. Ama affedilemeyecek bir iki şey var. Onda bile ilk hatasında değil, bir kaç kez tekrarladıktan sonra daha fazla affetmedim ve sildim.
Öyle tek hatada insan silsek konuşacak adam kalmaz. Hatanın ne olduğu çok önemli. Bazı hatalar vardır ki affedilmez. Ama bazı hatalarda var ki tolerans gösterilir.
Hata değilde yanlış yapılırsa bir kalemde silerim acımam.
Hata da tekrarlanmamalı çünkü tekrarı olduğunda hata olmaktan çıkıyor.
Bazı hatalar vardır, bu hataları affetmek kişiye ödül olur. Daha fazlasını yapması için cesaret verir, fırsat yaratır.
Tabi her insanin kırmızı çizgisi vardır. Silmeli silebilmelidir. Yoksa üzülen taraf olursun hwp
Bazen ilk ciddi hatada silmek gerekir yoksa duygusal anlamda ciddi tahribatlar yaşayabiliyorsunuz. Ne kadar bağlanırsanız o kadar zor koparsınız.
Ben insan silemiyorum 😑 Kızıyorum vs. ama sonra üzülüyorum. 🙄
Siliyorum çünkü silmezsem ikinci atak daha ağır oluyor..
En sevdiğiiiim etkinlik, benim için eğlence sayılır :))
Eskiden evet ikinci şansı verirdim ama şu an kimseyle uğraşacak vaktim yok
Evet yaptığı hata büyükse haşırt to blackboard. Silerim geçmiş olsun.
ikinci şansı herkes hak edemez çoğunlukla tekte silerim bir kere yapan bir daha yapar çünkü
İnsan hata yapabilir ama bende hataya yer yok hiç kalmadı kontenjan dolu 😂
Hata yapanı affederim ama yanlışı olanın gözünün yaşına bakmam.
yaptığı hataya bağlıdır
bazı affedilmez hatalar vardır
Hata yapmasa da silebilirim, o raddeye gelmişim ki o biçim.
Hatanın boyutuna bağlı. Büyükse evet. Küçük bir hataysa uyarırım, yinelerde silerim…
Yaptığı hataya bağlı. Genelde anlayışlı yaklaşıp affederim.
Evet öyle bir huyum var. Hiç kimseyi affedemem en ufak kelimesini bile
Hatanın ciddiyetine bağlı ama tek seferde silmek daha iyi kafa rahat oluyor.
Hataya göre değişir. Genelde direkt silmem
Kafamda soru işaretleriyle gezeceğime, üzerini karalamayı tercih ederim..
İsteyince çok da güzel silebilirim.
Ben topluyorum çarpıyorum sonra siliyorum
Milyon hata da yapsa silemiyorum, belki çok aşırı büyük bir şeyse iletişimi kesiyorum ama yıllar geçiyor ben yine her şeyi dün gibi hatırlıyor ve özlüyorum
Hatasına bağlı silerim tabii ki. Neden olmasın.
Erkek veya kadın farketmez hata olmuş olabilir düşünürüm silmem ama belli bir süre uzaklaşırım devam ederse yapacak bişey yok
Evet, tek bir kelime bile olabilir karşı taraftaki cümle ya da kelime beni ona karşı soğutur ve anında hayatımdan silerim ya da davranışı da
Bir tek hatanın ne olduğuna bağlı gözünün yaşının tuzlu olmasına bile bakmam
İnsanlar her zaman 2 ci bir şansı hak eder lakin 3 vermem.
Hata hatadır. Siler, geçerim umurumda olmaz. Bir hatada sileceksin ki, yenisi eklenmesin.
Duruma göre ikinci şansı hak ediyor mu bakarım tabiki. Nitekim güvenim kırılır o ayrı
Herkes ikinci bir şansı hak eder insanların değişmeye hakkı vardır
Hemen silmem ama yaptığı hataya göre değişiyor
Hatanın ne olduğuna bağlı. O insana verdiğim değere bağlı
Tabiki silerim biri yapan ikiyiiii hayli hayli yapar.
Hep ikinci bir şans verdik ama gene herkes bildiğini yaptı.
Çoğu insan siliyor ama bence o kadar keskin olmamalı. İnsana daha yapabilir hatalarından ders te çıkarabilir. Herkes bir şans daha hak eder. Böyle kararları almak bizi yalnız bırakır.
Tek hatada silmek olmaz herkesin hatası olur
Silmem
Seviyorusam ikiyi evet üç etmiyorum onu
Bazı hatalar 2. Şansı hak etmez
Silerim kafamda
Evet
Sildiğim oldu
O ne o öyle ya vicdansızlık olur
Hataya göre değişir. Aldatmayı affetmem
Hataya bağlı olarak cevabım değişir
Genelde öyle yapıyorum zaten 😀 çok çabuk silerim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?