+1 yılDedikodu hem dinen hemde kişilik ve karakter gereği hiç doğru ve hoş bir davranış değil aslında ama son yıllarda toplumumuzda çok normal bir davranırmış çok güzel bir davranırmış gibi algılanmaya başlandı ki hiç te üç acıcı bir durum ha böyle konuşuyorum diye yapmıyorum desem de yalan olur ben dedikoduyu hiç yapmam da diyemem hiç yapmadimda herkesi eleştiren herkesle herkesi konuşan biride değilim ama yakın bir arkadaşım var bazen onunla ortak tanıdığımız bir iki insanı eleştirdiğimiz ama genel olarak dedikoduyla o kadar da içli dışlı değilimdir...
51 Yorumla
En İyi Cevaplar
hey ahali, cemaati müslim; anlatacaklarım var...
Diyerek başlanak isterdim söze 🤣
bir insanın dedikodu oranı, kişiliği ve karakteriyle ters orantılıdır nefret edenler tarafindan cikarılır, aptallar tarafindan yayılır, gerizekalılar tarafindan inanılır. çoğunlukla eş, dost, akraba tarafından yapılan kulaktan kulağa çekememezlik oyunudur. biri sizi çekemez, bir söyler. diğeri de bin katarak başka birine. insanı hayattan soğutur bunlar yeminle, yuzleştiğinizde ise inkar ederler. nedir bu hasetin temeli diye karamsarliğa sürükler, hayatı düşündürür
- alo, melek naber?
iyidir ya senden?
- benden de iyidir. ya sana bi dedikodum var.
hadi anlat, çok merak ettim nedir dedikodun?
- mervey'le ilgili.
"virvir virvirrrr" ha bi susun da... dedikoduyu sevmem cehennem ateşidir710 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı. Özellikle oturup gel dedikodu yapalım tarzında sevmem. Olanları konuşurum o da herkesle değil. Ama genelinde sevmem. Bazı tipler vardır sürekli birilerinin arkasından konuşma isteği olur. Yerli yersiz, doğruyu yanlışı konuşur, bilip bilmeden. Bu tarz insanlardan nefret ederim.
60 Yorumla
+1 yılDedikodu yaparım ama aramam yani benim kendi hayatımın önüne başkasının geçmesi sinirimi bozar oyüzden bi yere kadar konuşurum
12 Yorumla- +1 yıl
Bu arada herkes yapmam demiş ama bence hepimiz yapıyoruz skskksk
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
164Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı. Hiç yapmıyorum desem yalan olur ama oturup özellikle kimseyi çekiştirmem.
10 Yorumla
+1 yılNet söylüyorum eğer aile içerisinde konuşuluyorsa dayanamayıp bazen yorum yapıyorum çünkü kimsenin hayatını etkileyecek seviyede olmuyor ama o da uzun sürmüyor çünkü dedikodunun kötü bir enerjisi var.. Arkadaşlar arasında kesinlikle yapmıyorum ortamdan gidiyorum genelde.. Dedikodunun negatif bir enerjisi var onu hissediyorum çünkü yapınca, yapılınca insanda negatif enerji oluşuyor onun yerine daha pozitif yararlı şeyler konuşulması tercihim... Haksızlığa uğradığınızda ya da biri kötülük yapıyorsa birini uyarmak için bir şeyler söyleyebilirsiniz ama diğeri direk kötü hissettiriyor. Kendi bakış açınızdan dolayı başkasının da önyargılı olmasını sağlıyorsunuz. Belki de öyle biri değil sadece frekansınız uyuşmadi ama sizin söylediğinizden dolayı insanlarda önyargı yaratıyorsunuz. Bu da kötülük aslında.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. @superpsikolog yapalım diyorum da yapmıyor e ben de başkasıyla yapmam 😏çatlıyorum öylece yahu 😂😂😂😂
59 Yorumla- +1 yıl
şey birsey sorcam ama kızma
- +1 yıl
Kıracaksın sorma hiç cekemicem
- +1 yıl
neden bu kadar güzelsin Allah sevdigine bağışlasin Allaha emanet ol
- +1 yıl
Deme demedim mi sana ben 🤦♀️
- +1 yıl
tamda aşık olacağim bir tipsin ya eyvah eyvah
- +1 yıl
Hadsizlesmesek mi 😊iyi akşamlar
- +1 yıl
rahatsiz ettiysem uzgünüm ama gercekten cok güzelsin Allah sevdigine bagışlasın iyi geceler
- +1 yıl
Amin Allah sevdiğime bağışlasın...
- +1 yıl
Kizacaksam sorma olacaktı orasi
Dedikodu günahtır kardeşim. Affı yoktur. Hem ahlaki açıdan toplumun yozlaşmasına ve özellikle sadakat ve güven olgularının yok olmasına delalettir.
Yalnız şu @banada rumuzlu hatuna dikkat edin. Dün gece bana öyle böyle şeyler anlatmadı. Dudak uçuklatan cinsten itiraflarda bulundu. Birazdan gönderdiği fotoları da paylaşırım20 Yorumlayani pek tarzım değil ama insanların bunu yapmasının sebebi sadece başkaları hakkında konusmak ve onlar hakkında fikirler edinme merakıdır tabi bu saplantî haline gelirse sözü edilen kişi hakkında yanlış söylentiler ortaya çıkabilir sonucu ise malum kavgalar. Bu yüzden tarzım değildir
10 Yorumla
+1 yılDedikodu yapmayan neredeyse yoktur. Dedikodunun da kısımları var sanki. Bazısı sırf karşıdakinin kötülüğünü düşünerek yapılır. Bazısı da ona üzüldüğü için yapılır. Bazen de başka biriyle ilgili kimsenin bilmediği sırlar verilir ve aman ha kimse duymasın denir ☺️
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
+1 yılDedikodu yapmam, dedikodu yapanı dinlemem. Sıkılıyorum başkalarını konuşmaktan.
32 Yorumla- +1 yıl
Ben psikolog değilim, benimle sohbet eden kişiyede sadece kendini anlatır, diğer insanların senin hayatına etkisini hakaret etmeden, isim vermeden ve suçlamadan anlatırsan dinlerim diyorum.
+1 yıldedikodu sosyal bir olaydır. Ne kadar yanlış bir davranış olsa dahi, grup içinde bütünleşmeyi sağlayabilir.
İnsan psikolojisi garip. Bana gelecek olursak. Ben sosyal biri değilim. Arkadaş konusunda oldukça seçiciyim. Yapmamayı tercih ediyorum.20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılDedikodu yapanlara denk gelirsem susturmak değilse orayı derhal terk etmek isterim. Sigara içmek ve pasif sigara içiciliği kadar tiksindirici geliyor dedikodu çünkü. Her dedikodu illa ki ihanet içerir...🍀🦄❤️
20 Yorumla
+1 yılYa öyle özellikle dedikodu yapmam. Milletin açığını bulmaya çalışan ondan onu alıp gidip şuna söyleyen falan filan tiplerden asla değilim. Arada arkadaşlarla bazı konuların kritiğini yapyoz shsh Dedikodu ya girer mi acep 😁
10 Yorumla
+1 yıl“Gıybetten sakının; çünkü gıybet zinadan daha şiddetlidir. Kişi zina edip tövbe eder de bir daha yapmazsa, Allah onun tövbesini kabul eder. Ancak gıybet edilen, gıybet edeni affetmedikçe, Allah katında da affedilmez.”
10 Yorumlaİyi değil pek. İnsanlarla ilgilenmem o onu yapmış bu bunu yapmış yani çokta umrumda olmaz. Hem siz ne kadar insanların sınırına girerseniz insanlar da o kadar girer. En çok dedikodu yapanın dedikodusu yapılır. Çünkü malzeme aldığın kadar veriyorsun.
10 Yorumla
+1 yılDedikodu illaki yapıyoruz. Dedikodu yapmayan var mıdır acaba?
11 Yorumla
+1 yılYok bu bunu giymiş bu bununla evlenmiş gibi yapmam Sevmediğin kişileri başkasına anlatmak için ya da sinirimi üzüntümü gidermek için yaparım fakat öyle herşeyi değil. Ha birde sevdiğimin dedikodusunu yaparım :)
10 Yorumla
+1 yılEskiden kızlar arası olurdu ama son zamanlarda kendime söz verdim açık ol yüzüne soylemedigini arkasından deme diye o gün bugün elimden geldiğince konuşmuyorum annem babam yapsa size ne derim rahatsız olurum yani
10 Yorumla
+1 yılŞeytanın ağzıma bal sürmesi gb konuştukça daha da çok dedikodu yapasım geldiği zamanlar olmuyor değil. Ama ölmüş kardeşin etini yemek hiç hoş olmasa gerek. Yanındakini uyardığında şehit sevabı alacağın kadar değerli demek ki.!
10 Yorumla
+1 yılEn ayar olduğum şey heleki olmayan seyi olmuş gibi anlatanlara tilt oluyorum
11 YorumlaHerkesle yapmam. Annem ve ablamla yapariz ama dedikodu degil aslinda bu bilgi aktarimi 😅
19 Yorumla
+1 yılProblem çözmek veya destek almak için bi başkası hakkında konuşurum. Ancak olayın amacı tamamen gıybetse ne yaparım, ne o ortamda bulunurum. Bulunmak zorundaysam da yaptırmam. Yapılmasını da yapanı da hiç sevmem.
10 YorumlaDedikodudan ve dedikoducu insanlardan uzak durmayı tercih ediyorum başkalarının özel hayatıyla ilgilenmiyorum
40 YorumlaBaşkasının kişiliğiyle ilgili söylenenleri asla dinlemiyorum ama işini nasıl yapmış onları dinliyorum bilgilenmek için... Kim kimle ne halt yemiş bu beni hiç ilgilendirmiyor... Konusu açıldığında da of tamam kapat derim.. bu yönümü sevmezler.
10 Yorumlabayılırım grubumuzdaki hanımlar ıle bır araya gelınce hele düşüncelermi sormuyorlarmı üff kaptırıyorum kendımı bizimkisi tatlı tebessüm dolu zararsız bişi
10 YorumlaHiç sevmem ciddi anlamda nefret ederim dedikodu olan yerde duymamaya çabalarım çok günah hani bana kötülüğü dokunan biriyse zoruma giden kısmı anlatırım ama o kişiyede mutlaka derim arkandan konuşmak gibi olmasın ama bak böyle böyle dedim zoruma gitmişti diye
10 Yorumlane dedikoduyu severim nede dedikoducu insanları bir insan bir basjkasını cekiştiriyosa bilki ondaki cekiştirendeki eksiklik cekiştirilende fazlalık olan bir taraf vardır nede olsa meyve veren ağac taşlanır
10 Yorumla
+1 yılPierre Corneille der ki ; dedikodu basit ruhlu insanların eğlencesidir.
Dedikodu yapıyorsam ruhumun basitleşmesine şahit oluyorum demektir. Bir başkası için de geçerlidir.10 Yorumla
+1 yılGüzel olur ama kiminle ettiğine ve kimin hakkında konuştuğuna göre değişir arkasından konuşmayı sevmem ama bilgi alırım bu dedi koşuya girmiyor herhalde 😂
10 Yorumla
+1 yılSevmediğim insanlarla konuşmamayı tercih ediyorum. Dedikodu yapmayı sevmem. Kaldı ki erkeklere yakışmıyor.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Sinir olduğum insanlarin arkasından konuşma huyum var maalesef. Keşke yapmasam. Ama içim dolunca konuşuyorum işte.
20 Yorumla
+1 yılYapmamaya gayret ederim fakat insanlık hali oluyor arada...
30 Yorumla
+1 yılDedikodu yapanların cehennemde yanacağı bir kat var umarım bunu bilip paylaştın soruyu
30 Yorumla
+1 yılBana yapılmasından hoşlanmadığım birşeyi başkasına yapmam.
35 Yorumla- +1 yıl
dediğin şeyde çelişki var, ben dedikodumun yapılmasını istiyorum, o yüzden senin dedikodunu yapsam ne olacak?
- +1 yıl
İkisi arasında aslında çelişki yok ben yapılmasını istemediğim için yapmam sen yapılmasını istesende yapmayabilirsin benim fikrim buydu ama senin seçiminin ne olucağını ben belirleyemem.
- +1 yıl
ben bana yapılmasını istiyorum o yüzden başkasınada yapıyorum, neyse tamam uzatmayayım
- +1 yıl
Ben ise bana yapılmasını istesemde başkasına yapmam tartışmaya açığım rahatsız edici olmadığı sürece
- +1 yıl
ben başkasına yapıyorum ki başkasıda bana yapsın
Yapmamaya çalışıyorum kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez
30 YorumlaDedikodu yapmak arkadan konuşmak doğru değil
Dedikodu yapacağına direk kişiye söyle daha iyi olur10 Yorumla
+1 yılAleynaağ kankaağ saçmalamaa
diye devam eden konuşma türüdür kendisi en iyi bildiğim 2. dildir sjsgjdgsfjddh10 Yorumla
+1 yılElimden geldiğince yapmam. Ne zaman yaptımsa problem yaşadım. Çünkü hemen dedikodusunu yaptığım kişiye yetiştirdiler.
10 YorumlaKimsenin yüzüne söyleyemeyeceğin fikrini arkasından söyleme.
ha yüzüne söyleyebileceksen onu tercih et.10 YorumlaSevmem, kalitemi ve moralimi düşürür.
Banane el alemden.
Dedikodu yapanlar olduğunda onları tenkit eder, ortamdan uzaklaşırım.10 Yorumla
+1 yılOvv.. dedikoduyu sevmem ama oturur cekirdek citlar, acaba nolmus diye dinlerim. Gunluk dizi keyfimi bitirmis olur gider yatarim.. 🤭
10 YorumlaYanayım yanaryım ateşlerde yanayım. Cayır cayır yanacağım bu günahın bolluğundan
20 YorumlaDedikodu değil canım bilgi alışverişi diyelim biz ona 😜😂
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 383 cevap paylaştı. Haksızlığa uğradığımı düşündüğüm zaman maruz kaldığım haksızlığı anlatırım. Eğer bunun adı dedikodu ise arada yapıyorum.
10 YorumlaBir şekilde dedikoduya dahil oluyoruz sanırım. Yapmamış birisi varsa vallah helal olsun 😀
20 Yorumladedi koduyu kisinin kendisiyle kendisi hakkinda konusurum
20 YorumlaDedikodu;
Lüzumsuz adam işidir.
Der.
Ve mevzuyu kapatırım.🤫20 YorumlaDedikodu ve gıybet yapmayı ben asla sevmem yapan insanı da Sevmem ya da yanında durmam
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılDedikodu yapmayı sevmem, uzak dururum. Hem dedikodu yapan kişi güvenilmezdir.
20 Yorumla
+1 yıleskiden nefret ederdim..., simdi sade dinlerim , ama konusmam
23 Yorumla- +1 yıl
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok uzun sürerse tahammül edemiyorum :) kısa süren bir dedikoduysa dinlerim. Kendim yapmam.
10 Yorumla
+1 yılAyyy ne ayıp🤭hiç yapmadım ömrümde dedikodu🤔o nasıl lakırdı öyle😜😅😂🤣
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 620 cevap paylaştı.
+1 yılIyi geciniyoruz aramızda sorun yok gıybet iyidir rahatlatır.
10 Yorumla Sevmem, bazen ufak tefek yapıyor olsakda genel anlamda sevmem.
10 Yorumla
+1 yılBana göre değil neden birinin yüzüne söyleyemeyeceğim şeyi arkadasindan konuşayım ki
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kimsenin yüzüne karşı söyleyemeyeceğim bir sözü arkasından söylemem...
10 Yorumla
+1 yılNefret ederim hiç de sevmem konuşturmam da
Benim vaktim kendime değerli...10 Yorumla
+1 yılDedikoduyu severim kesinlikle hem sosyalleşme aracı hem de rahatlatıcı etkisi var
10 YorumlaYapmak istemem ama bazen insanlığıma yenik düşüp yapıyorum. Sonra da pişman oluyorum.
10 YorumlaKarakterli insanın böyle rezillikleriyle işi olmaz.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin yüzüne ne söylediysem arkasından da o kadarı çıkar ağzımdan
10 Yorumla
+1 yılSevmem ama annem birilerini anlatınca dinliyirim bı başkası anlatınca he diyip gidyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yılHepimiz dedikoduyu SEVMEYİZ, değil mi? Ama en ufak bir lafta kulaklwrımız dikiliveriyor.😂
10 Yorumla - Devamını Gör (227)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat