Kadın erkek, herkesin yapmaktan zevk aldığı ender şeylerden biri. insanlar, dedikodu yapmadan yaşayamıyorlar. çoğu zaman yaptıklarının dedikodu olduğunu kabul etmiyorlar ama yapmadan da duramıyorlar. yapıcı ya da yıkıcı ama her zaman, dedikodu yaşamımızın bir parçası. sadece bizim değil, sanatçıların, politikacıların, bilim adamlarının, kısaca insanın yaşamının bir parçası. dedikodu, sosyal bir olgu ve insanın varoluşundan beri süregelmekte...
Peki siz dedikoduyu sever misiniz?
İnsanlar Neden birbirinin arkasından konuşur dedikodu yapar?
İnsanlardkişilik yetmezliği söz konusu bu. gerçeği ise en çok önünden çok seviyorum seni, fazla iyisin dedikleri insanın arkasından öyle kötü konuşurlar ki şaşırırsın bu benim en yakınım mı diye özellikle en yakınından gelir bu çirkince tavır. bayılırlar çekemeyip dedikodu yapmayı illa ki kıskandıkları tarafın vardır önünden diyemezler bunu sanada bununla ilgili asla iltifat edemezler bu kez tek çözümleri senin düşmanın olan kişiyi bulup arkandan atıp tutmak olacaktır çok gördüm böylelerini
Neden mi severler çok açık ve net demekki kendi hayatlarında meşgul olacak bir şey yok hiçbir dertleri yok hiçbir sıkıntıları yok ya da artık kendi dertleri sıkıntıları başına aşmış boyunu aşmış artık onlarla baş edemiyor ne yapacağını bilemedi için insanların hayatına yorum yapma gereği duyuyor ben böyle insanları mesela çevremde bulun durmuyorum dikkat edersen benim çevremdeki kimseyle dedikodu yapan insanlar değillerdir sevmem çünkü bizim Türkiye’den yurtdışına taşımamızdaki en temel sebeplerden birisi de bu aslında biz oradaki o dedikodudan bu arkadan konuşmaktan ondan sonra işte bu ayrımcılıktan ya da Türk zihniyetinden kaçtık biz biraz da aslında çünkü bana hitap etmiyordu kardeşime hitap etmiyordu sevmiyorum başka insanların benim hayatıma yorum yapmasını bunu kendinde hak görmesini ben sevmiyorum hayat benim hayatım hata yapıyorum evet hatalar bana bir şeyler öğretecek sürekli bir yorum yapıyorlar sürekli bir ayrımcılık işte sen şu yaştasın olmaz sen şu boydasın olma senin kilon fazla ya da sen çok cılızsınSaçma sapan zeki olmanın suç olduğu bir ülkede yaşıyorsunuz siz şu anda Allah sabır versin ben bir şey diyemiyorum başka mesela gidiyorsun birinin yanında oturuyorsun işte hal hatır sormak için sana hemen diyor ki şunun şöyle bir şey varmış duydunmu bana ne ya da sanane ya da bize ne çünkü bu onun hayatı bizi ne ilgilendirir değil mi isteyen istediği insan ile İstediğini yapabilir istediğini söyleyebilir konuşabilir kimse buna karışamaz bu kimsenin hakkı değil şöyle de bir söz vardır yine Türk insanının uydurdu iki kişi bir şey konuşurken üçüncüye belli bir şey yemek düşer herkes ilk önce kendi hayatına baksın o kadar çok insanların hayatını merak ediyorsanız bir sürü roman yazılmış okuyun nasıl insanlar ne hayatlar çekmişler.
İnsanların çoğu dedikodusunu yaptığı insanları kıskanır, kıskandığı için o kişinin kötü yönlerini insan içinde rahatça anlatır. bakın ben mükemmelim o berbat birisi demenin bir başka halidir. Dedikodu yapınca o kişilerin kendini iyi hissetmesi de bu yüzdendir. başkasının hatalarını çekiştirmekten kendisine ayna tutmayı unuturlar. dedikodu yapıyor muyum dersek, fark etmeden yapıyorum tabi ki. Günahının farkında olduğumdan fark edince hemen konuyu değiştirmeye çalışıyorum. Allah affetsin asla yapmam diyemiyorum ancak engellemeye çalışıyorum. Ayrıca bir başkasının yanımda dedikodu yapmasından da hoşlanmam. Kendi günahına beni de ortak etmeye çalışır gibi oluyor. 🙄🙄
Çünkü aciz insan dedikodu yapar insanın yüzüne söylemeye cesareti olmayan insanlar gıybet ederek günah işleme cesaretini daha çok seviyorlar. Halbuki gıybet ölü insanın etini yemek demektir ölü insan kendini savunamaz arkasından dedikodu yapılan adamdır kendini savunamaz. O yüzden dedikodu böyle gunsgyiry
Dedikoduyu sevmem ama insanların dedikodu yapması onların sanki kötü enerjiden yayınması , kendilerini motive etmek için dedikodu yapıyorlar. Ben ama dedikoducuları dinlerin kendimde bir az dedikodu yaparım.