Bana rica ederim ki (dert mi gördün de böyle yapıyorsun demeyin çünkü her derdimi anlatamam sonuç da sadece en fazla bunaltan şeyleri özet yapcam) yaş 20-25 arası. açıköğretimden lise mezunuyum. Çalışıyordum ama pandemi vs derken işsiz kaldım halen de öyleyim. Önümüzdeki Sene umarım sınav vs olacak uni. için. Ancak şöyle, haklı olduğum zamanlar üzerime gelindiğinde öfke kontrolü patlaması yasiyorum bağırıyorum sonra pişman oluyorum ve bu nedenle aile çevremde de “deli ve sinir hastası” damgası yememe az kaldı. Zaten snirlenince haklıyken de haksız duruma gelir insan biliyorum. küçükken babam bırakmış gitmiş değil nafaka tek yardımı desteği olmamış tek konuda , tamam herseye şükür isyan etmiyorum sadece napmalıyım bilemiyorum annm tekrar evlendi eşiyle gecinemedim ailemden Başka bi kişinin yakınımın evinde yasiyorum.. sınavlara çalışmak için boş kafa bulamıyorum hayatımda da birisi var ama geçmişimi onunla paylasmamı istedi başta paylaşmadım geçmişimde yok bir şey dedim ama ondan yeteri sevgiyi aldığımı his edince açıldım anlattım. Başta anladı anlayış gösterdi hala daha anlıyor beni elbet ama bu sefer de “başta neden gizledi ki yani” diyerek kendinde kusur arama dönemlerine giriyor bazen ise ona karşı mahcup his ediyorum çünkü onun geçmişi benimkine kıyasla cidden iyi. Ben böyle sinirlilik yolunda ilerlerken, her geçen sene geleceğe biraz daha umutsuz olurken hayatımda ki insan geçmişimden kaynaklı problem yaşarken (anlatmak istedim anlattım, neden anlattın demeyin sordu söyledim bende hisli bi insan çünkü anlatmasam da şüphe ile durmazdı yanımda). Cıldıracak gibiyim.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Arkadaş sükür dedin ya aslında evet şükür etmen normal ama burda annen ve babanın büyük hataları var kendileri düşünmeden senin geleceğini ayrılmışlar ya da baban tek etmiş fark etmez onların hayatı yüzüne senin bu hale kadar büyüyüp bu damgayı Yemen ve sevgiline ailenin hatası olduğunu anlatamamak kısacası yükleri boşalt hayatını yaşa dobra ve güçlü ol
Aynen öyle. Ama işte düzelmiyor hiçbir şey. Ona rağmen kimse anlamıyor yani anneannemle falan çok didisiyoruz onun yanında kalıyorum. Gerçekten bazen anlayışsız olabiliyor her konuda. Yani düşünmesi gerek babasız büyüdü annesinin eşiyle de gecinemedi diyip mahcuplugımu anlaması gerek. Ama sinirlilik konusunda üzerime gelip sonra her gün annemi arayıp “kızın şöyle böyle “ diye şikayet de bulunuyor ama yaptığım tek iyiliği övmüyor. Annemin gözüne de kötülemis oluyor. Herseyi boş veriyorum derslerime bakayım diyorum en azından hayatımdaki insanla problemim olmasın diyorum. Kb ama eskiden geçmişimde hatalar ettim hatasız kul da olmaz varsa helali hoşolsun. Kusursuz halimle herkes sever beni, ben istiyorum ki seven kusurumu da ben kadar sevsin. Yanlış mıyım? .. geçmişi pek anlatmam kimseye ancak onu sever oldum anlattım üstü kapalı. O da “bence daha fazla şey yasadın” dedi. Hayır dedim. Sonradan “anlat çünkü his ediyorum güvenim zedelensin istemiyorum seni kaybetmek istemiyorum beynimde sana karşı şüphe olmasın “ dedi. Bende anlattım. Anlattığımda memnun oldu sıkıntı yoktu. Sonradan bozuk atar gibi oldu ne bileyim.. temiz kız mevzusu açılıyor bazen “bende isterdim tabi ilkin olayım edeyim ama maalesef olsun ya “ diyor. Ya “ilki boş ver iyikin olayım” desene dimi
Ama yok onca şeye rağmen tek hatalı kusurlu pis edepsiz ahlaksız yolsuz gene ben. Ben mi seçtim bu hayatı anlamadım. İsyan hiç etmiyorum ama bu iskence son bulmayacak bi kaosa girdi. Kendimi öldrsem öyle bi cesaretim de yok
Bence bu adam etrafı tarafından yönlendiriliyor seni seviyor ama arkadaşları ya da ailesi başla başka şeyler fısıldıyor senin yaşadıklarınla birleştirince kendince kötü olarak algılıyor olabilir
Gerçekten nerden bildin...
Ailesi zaten kapalı istiyor. Ben açığım, az çok biliyorlar beni. Ayrı şehirdeler ama az çok konumu açmış. Ayrıca “temizlik” kavramı bu tarz insanlar için “kapalı, adaplı, oturaklı” ve benzeri şeylerden ibaret. “Merhamet , kalp “ işten bile sayılmıyor galiba. Elbet tanısalar severler ama, insan gibi tanırlarsa. Kusur arayan göz kusur bulurmuş , kula medet eğlemem kafam dik çeker giderim istemezlerse de. Çünkü öyle yetti ki hayatın bu sillesi, daha yaşım kaç ki ne silleler felekler geçireceğim, şimdiden anladım ben.
Çocukla ayrı şehirden misin yani anlamadım o konuyu
Sevdiğini her fırsatta söyleyen hatta yeri geldiğinde (hiç ağlamaz ağlamayı da sevmez ama yorulduğunda göz yasını cook nadir de olsa belli eden ) ayrıca “kaybetmek” istemediğini sıkça söyleyip cümle kurarken bile “bak böyle dedim diye darılma” diye kalbimi incitmeyen. Böyle insan. Ama çevresinde “bak kadınlar yalancıdır “ diyen birisi olmuş ona bi konuda. O da hani ilk başta geçmişin nasıl dediğinde “yok bir şey” dediydim ya onu beyni “bana yalan” söyledi olarak algılamaya basladı. Halbuki kendi ağzıyla diyor “ilk sorduğumda anlatmamak korkman utanman çok normal “ diyor. Ama bi yandan da etkileniyor dış etkenlerden ve diyor ki “hep düşünüyorum neden öyle yalan dedin diye” diyor. Cevresinden acayip etkilenmese, harika bi gelecek olabilir.
Evet ayrı sehirdeyiz
Uzak mesafe pek ciddi gibi değil bak bundanda çevresinden laf söyleyen oluyordur ona
Uzak olduğunu ailesine demedi. Dersem zaten sıkıntı iyice doldururlar umutsuz bakarlar dedi. Koruyor iliskiyi ancak kulak astığı oluyo dışarı. Az daha iliskiöiz devan etse ileride beni dinler gibi alışıyor çünkü bana ancak dediği şey “alışıyorum baglanıyorum” ama bazen de geçmişimden mevzu açıldığında “sorun yok kötü his etmiyorum paylaş benimle ve tabi ilkin olmak isterdim” deyince kirli his ediyorum kendimi. Yani o af edersin geçmişi cidden (yanlış anlama) bazı erkeklere göre baya temiz geçmişe sahip. Diyor ki “ben erkek olarak kendime böyle sahip çıkarken bi kadının cıkamayısı garip tabii “ diynce kusurlu his ediyorum
Bu yakın donemde yanıma geldi gitti. Dedi ki “Geçmiş de yaşadığın olayları sorduğumda ilk zaman anlatmaman hadi normal yine de beni kırsa da amma keşke yanına geldiğim gün gözlerime bakarak anlatsaydın tüm güvenimi ful kazanmış olurdun” dedi. “Yaşadığımız olayın değeri bende azaldı bu anlatmaman gizlemen yüzünden” dedi. Galiba tertemiz insanlar daha çok seviliyor :) sevgiyi onlar hak ediyor aslında. erkek arkadasım da geçmişinde kadınlarla hasır neşir olmayan birisi. Ama bana da “kadın olarak kendini tututaman garip ama yargılamıyorum kötü hissetme “ diyor. İyi tamam güzel de mahcup his ettim. Başlamışım dünyanın işine ya. Aile-iş-aşk-eğitim. Hiçbiri yerinde değil. Sahip olduğum değerler ; sevgi-merhamet , o da beş para etmiyor. Sevgi merhamet önemli ama geçmişinde hata kusurun varsa 0 sıfır sayılıyorsun
Kız sen baya dolmuşun ha kitap gibi yazıyorsun o hiç bir kadınla birlikte olmamış mı yani inanmam 😂
Gerçekten fazla dolmuşum :) kusura bakmakafanı sisirdim cidden. . . Evet olmamış, olmadığını söylüyor. Hiç olmadım bunca sene kendimce doğru insanı bekledim dedi. Beni kastediyor yani. Sen oldun dedi. :D bende inanmak istememiştim acaba doğru mu dedim içimden
Sıkıntı yok istediğin kadar yaz ama nasıl diyim umarım mutlu olursunuz
Sağ olasın cidden. Beni mutlu ettin onca kilometreden basardın. Sen nasılsın iyi Misin :)
Onca kilometre derken nerde yaşıyorsun li yurt dışı mı benim standart geçiyor günüm
Senin de anlıyorum ama keşke başta bilseydi herşeyi
Ya gerçekten mahrem şeyleri pat diye paylasmak mümkün değildi çünkü o anın büyüsünüde bozabilirdi... hani gizlemek kimse istemez ama hesap da edemezsin “o an desem acaba bozulur muyuz “ diye. tamam yalan iyi bi şey değil ama siktimin geçmişi de tencit pilavı gibi hep önüne çıkıyorsa ya ölmek istiyorsun ya da geçmişi unutmak.
her şey olacağına varır geçmişin ile kendini sculayip yargikama
Hep önüme çıkıyor engel gibi. Ölürsem anca düzelir diye düşünüyorum artık. Çünkü karşına kim çıkarsa çıksın pişmanlığını anlamıyor.
Şehir değiştir ortam değiştir iş değiştir. Geçmişinden uzaklaş. Ölüm neye çare oldu ki bedenin dünyada kalıp ruhun ebediyete gitmesi dışında