Bence Kadınların kendini en mutlu hissetiği yaş 20'li yaşlar çünkü sonuçta o yaşlarda Genç gencecik oluyorlar. Erkeklerdede 30'lu yaşlardır. Aslında her yaşın kendine özgü şeysi var ben gençken mutlu olacaklarını ve olacağımı düşünüyorum Yani 50 yaşına gelince hem çocuk doğurma yaşı geçecek hemde Artık AnneAnne ya da Dede olacaksın yani. Olanlar var bu arada gerçekten o yaşlarda :d Ama tabi torun sevmekte güzel yani başlardada dediğim gibi her yaşın kendine özgü güzellikleri var şimdi o yaşta daha olmadığım için bilemiyorum nasıl bir his olduğunu.
30 dan sonra akıl başına gelir ama iş işten geçmiş olur artık. Hayatına olduğu gibi devam edersin taki ölüme kadar. Sürekli beynini kemirecek ölüm. Ben 23 yaşındayım bu yaşıma geldim geleli hayatımdan doğru düzgün tad alamıyorum daha da almam sanırım.
28+ diyorum ben, her iki cins içinde. Çocukluk kalmıyor, ergenlik bitmiş oluyor, delilik çılgınlık yıllarıda geçiyor. Kafanda her şey yerli yerine oturuyor, boş hayallerin olmuyor. Ulaşabileceğin ve yapabileceğin şeyleri biliyorsun, hayallerin o yönde oluyor vs. :)
Çocukluk, delilik, boş hayaller, ergenlik hataları çılgınlıkları bunlar hep mutlu eden şeyler ya bunlar bittiği için asıl mutluluk azalmıyor mu? :D Öznel bir konu gerçi ama ben bilinç arttıkça mutluluğun azaldığı kanaatindeyim keşke cahil bir çocuk olarak kalabilseydim :)
Bence değil. Kendimizi kaldırdığımız yıllar, hemde bir çok konuda. Ben şu anda çocuk gibi eğlenebiliyorum mesela. Ama aşk için acı çekmenin ne kadar saçma bir şey olduğunun farkındayım. Bir delilik yapacaksam sonucunda ne olacaksa kimse hesap soramaz, sorumluluk bana ait. Değişik açılardan bakıyoruz 😃
Bence 30 ve sonrası, hayata daha olgun bakılıyor bu yaşlarda. Çünkü olgun bir kişi kendi varlığına göre yaşar. insanların ne dediğini, fikirlerinin ne olduğunu umursamaz dolayısı ile daha mutlu olur.
bilmem.. sanırım ben hayatımda daha o yaş aralığına erişen insan olmadım.. ne zaman mutlu olsam kocaman bir mutsuzluk bırakılıyor kucağıma o yaş aralığı yok birkaç ay belki.. hepsi bu
Ben 18 yaşlarımda falan 23 sanıyordum bir an önce 23 olayım nolur 23 olayım hadi hadi diye diye 23 oldum ee bir havası var mı değişiklik var mı? hiiç yok aslında daha kötü daha yorucu olduğunu fark ettim ve anladım ki en mutlu olduğu yaş görüp geçirebildikten sonra ki yaşıdır yani 30 aralığı her şey senin için yeniden başlıyor gibi oluyor sanırım bu seferde otuz otuz diye sayıklayacağım 😀
Mutluluğu yas ile sınırlandırmak yanlış ona söyle diyelim insanın sağlığı el verdiği sürece insan her anında mutludur mutlu olmak belirli yaşam standartlarını yakalamaya bağlı bir durumdur adam 50 yaşındadır hicbisey sahibi değildir diğeri herseyin sahibi olmuştur genç vardır 20 yaşındadır yaşıtları gibi yaşıyordur mutludur diğeri vardır yokluk içindedir yasayamiyordur yani özetle mutlu olmak yas ile ilgili değil sağlık ve belirli yaşam standartlarını yakalamaya bağlı bir durumdur
şimdi şöyle bir tezatlık var gerek sosyal medyada gerek gerçek hayatta herkes mutsuz takılıyor mutluluk varmıymış diycem:) insan her yaşın acemisidir ama hep geçmişte mutlu olduğunu düşünür o sebeble bunun yaşının olduğunu düşünmüyorum tamamen karakterlere ve yasadıkları hayata bakılarak söylenilebilir.
bence hem kadınların hem de erkeklerin en mutlu olduğu yaş aralığı 0-15 yaş aralığıdır. Hayatın zorluklarını bilinmediği yaşlar bence en mutlu yaşlardır. Hayatı görünce her insan soğur
Bence mutluluk bir çeşit yetenektir. Aynı yaşta, aynı imkanlara sahip iki insandan biri mutlu biri mutsuz olabilir. Beklentiler ne kadar küçülürse ve insan kendine tapmayı ne kadar azaltırsa o kadar mutlu oluyor. Reklam sloganlarını yaşam şekli olarak seçenler daha mutsuz. "Daha fazlasını iste, sen buna değersin, daha iyisine layıksın," diye diye verdiler alttan mesajı. İnsanlar doyumsuz oldu.
Özellikle bir yaş yok bence, kişinin hayatına ve etrafındaki kişilere bağlı. Kimi 20 yaşlarında hayatının en güzel zamanlarını geçirirken kimi de en kötü zamanlarını geçirir.
@tekkulanımlıkhesap Ben olgunlaştıkça daha doğru kararlar almaya başladım. Kendim için değil beni sevenler ve ailem içinde yaşamayı öğrendim. Ani ve hırsla aldığım ticari kararları artık ilerisinide düşünüp öğle alıyorum. Herkezi Kendim gibi görmek gibi bi salaklığım vardı. Şimdi herkez ederi kadar. Bana hayat hep bunu gösterdi. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana iyi günler