Ewet buldum yani kendini mutlu etmemin en etkili yöntemi insanlara güvenmemekle başlamaktır karşımızdaki insanlara umut baglamamak onları hayat güvencemiz olarak görmemektir beklentiyi etrafımızdakilerden beklentilerimiz olmadanda mutlu olabiliriz en çok kendimizi biz mutlu edebiliriz yarına bakış açımız kendimizden beklentilerimiz bizi mutlu eder... is8ne yaramayan seni sadece maddi manevi çıkarları için hayatımda tutan insanlardan uzak olmak kendimize yapabileceğimiz en büyük iyilik bir avuç bize gerçekten değer verdiğini bildiğimiz insanki bu genelde ailemiz olur biraz bizi ileriye adım atmamızı sağlayacak umut ve birazda mavi bir gökyüzü olsa bizi mutlu etmeye yeter... umudunu baskasina degil kendine bağlarsan mutlu olursun...
insanın kendini mutlu etmesi oldukça basit aslında farklı anlamlar yükleyerek bunu zorlaştıran biziz sanırım.. uzun bir zaman çok büyük hayalleri gerçekleştirmek sonucuyla mutlu olacağımı düşünüyordum..
çok büyük hayallerim gerçekleştiğinde o aradığım mutluluğa ulaşamadım hala bir şeyler eksik gibiydi sonra kendime döndüm ve kendimle sohbet ettim biraz ve aslında büyük beklentilerin hayallerin mutlu etmekten ziyade insanı daha fazla yıprattığına karar verdim
Şimdi alıyorum bir damak inci çikolata yerken mutluyum bu kadar basitmiş meğerse..