Hepimizin iyi ve kötü özellikleri var. Özellikle birini sevince aklımız başımızdan gider ve doğrularımız değişmeye başlar. Hatta ve hatta sevdiğimiz insanı elde etmek için türlü oyunlara bile başvururuz ya da kötülük yaparak önümüzdeki engelleri aşıp asıl amaca ulaşırız. Bu iş hayatında da böyledir. Birinin ayağını kaydırmak ya da onun yerine geçme arzusu, onun önüne geçme arzusu içinde egomuz bizi zorlayıp kirli işler çevirebiliriz. Veyahut bolca küfür ederiz. İnsanlara aşırı soğuk davranırız, ön yargılı yaklaşım içinde bulunuruz. Adaleti sağlayamayız kimi zaman ve haksız düşünceler içinde olabiliriz.
Peki siz iyilik ve kötülük ölçeğinde teraziniz hangi tarafa doğru daha ağır basıyor?
Çok iyiyim
Çok kötüyüm
Yarı yarıya
Şimdi yüzde dilimi mi pizza dilimini bitirdiğim zaman söyleyeceğim usta ninja :D
Ahlakı ve vicdanı temiz olan insan kendi içinde çelişki yaşamaz, çevresine baskı kurarak, kin ve nefret kusarak, diğer insanların hayatlarını kısıtlayarak, yaşam tercihlerine saygısızlık ederek, haddi aşarak kendi içindeki baskıyı yok etmeye çalışmaz. İnandığı cennete hazırlık yapar, nefsini terbiye etmekle meşgul olur ve çevresine güzel ahlâkı ile örnek olarak yaşama özendirir.. Eğer amacın gerçek bir insan olmaksa; içindeki şeytanları öldür, çevrendeki hayatlara müdahale ederek onlara şeytanlık yapma. İnandığın dindeki ilahın bile kendi kuluna iki seçenek sunmuşken kendini Allah'ından yukarıda görüp O'na şirk koşma, dinden çıkma. Bırak isteyen istediğine inansın. Sen inancının hakkını veriyor musun, bunun derdine düş..
Yüzdeliği bilmem lakin kötü yanımın ağır bastığına eminim çünkü kimse birden kötü olmuyor yaşadıkları ona yaşatılanlar kırılması incinmesi kayıpları derken bu liste uzar gider..
uzun bir zamandır iyi bir insan olduğumu düşünerek yaşadım ama sonra baktım ki kötü olmak daha güzel iyi bir insansan sonunda mutlaka kırılan incinen kırılan sen oluyorsun ama kötüler öyle mi kırıyor incitiyor geçip gidiyor umurlarında bile olmuyor..
Böylece bende kötü oldum yüzde illa gerekiyorsa buna yüzde 99 diyelim 1 ihtimal herkeste iyilik olabilir:)
Selam Ben bunu bir yüzdeye vurmak istemiyorum. İllaki kimse ben kötüyüm demez iyilikten yana kullanır oyunu. Çok büyük öz eleştiri gerek bunun için. Öz eleştiriyi yapıp yüksek sesle söylemekte Öz güven ister.
Ben her iyinin içinde bir paça kötü, her kötünün içinde de bir parça iyi olduğunu düşünüyorum. Hangisine öncelik vereceği kişinin kendi seçimi. Bana gelince de bile isteye hiç kötülük yapmadım kimseye. İçimdeki iyiyi korumaya çalışıyorum.
Kendimden başka kimseye zararım yoktur, kalbim temiz kin tutmam o yüzden %90 iyiyim. %10 da arada kibir ego hırs kıskançlık vs duygularına yenilebilirim oraya verdim (ki bu da sadece içimden geçer eyleme dökmem genelde ve onu bile terbiye etmeye çalışırım)
Karşımdaki kişiye göre değişir iyi olup olmamam kötü birisi değilim bilerek kötülük yapmam çok iyi birisiyim diyemem ama kötü birisi de değilim ortalarda bir yerlerde
Ben kendimden başka kimseyi düşünmem ne annemi ne babamı ne de bir hayvani ben aci çekmedikten sonra isterse hitler gibi yaksınlar bunları umurumda değil