Sevdiğim insanlara iş bulma konusunda yardımcı olurum.
Maddi desteğe ihtiyacı olanlara elimden geldiğince yardımcı olurum. İhtiyacı olan çocuk gördüğümde yardımcı olurum Hayvanları aç gördüğümde doyurmaya çalışırım.
Dedemin sözünü hiç unutmam
Sokakta bir dilenci El açmış ise geri genel olarak çevirmem. Meslek edinmişler hariç.
Yardımcı olduklarından birinde bir yanlış gördüğümde ömür boyu mesafe koyarım.
Bir daha yardımın devamını göremez.
Canlılara zarar vermekten kaçırırım.
Buna insan dahil.
Kendi can tehlikem olmadığı sürece başkasına zarar vermekten kaçırırım.
Yaralı bir hayvan gördüğümde ya kendim tedavi etmeye çalışırım ya veterinere götürürüm.
Zararlı Sinek Böcek haşere hariç hiç bir canlıya zarar vermemeye çalışırım.
Kendi çocuklarıma dua ederken dünya daki yardıma muhtaç tüm çocukları duaya her zaman dahil ederim.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Biliyorum, çoğunuz iyi insanlarsınız. bu yüzden hep kötüler kazanıyor zaten. birçok kötü, hatta alçak tanıdım. çoğu neşeli insanlardı. hiçbirinde çekingen bir ruh haline rastlamadım. kötüler atak, iyiler pısırıktır. etrafınıza bakın, en heyecan verici, en eğlenceli insanlar hep sahtekarlardır. hepsi paldır küldür konuşan, ağız dolusu gülen insanlardır. çünkü sahtekar, sempatik olmak zorundadır. iyinin böyle bir mecburiyeti yoktur. iyi, sıkıcıdır. kadınlar “iyiler”e değil, güvenilmez erkeklere aşık olur bu yüzden. zaten aşk denen altüst oluşla ancak bir üçkağıtçı başa çıkabilir. aşkın tadını çıkaramaz iyiler. onlar sarılıp sessiz bir uzanmayı aşk zanneder. tekdüzedirler. yavaştırlar. kadınlar da dertlerini onlarla paylaşır ama gidip bir güvenilmezle sevişirler. tutku kötülerin işidir. “sessiz ve efendi bir insan” cümlesiyle tanımlanan bir iyilik kolaydır. sahtekarlık daha zordur, maharet ister. zeki, hızlı ve atak olmalıdır. enerjiktir.
İyi bir insan mıyım bilmiyorum ama kötü biri olmadığıma eminim, o yüzden ben belki kazanamam ama siz mutlaka kaybedeceksiniz!!! Bu sözü çok beğenirim...😊
Kime göre? Ve neye göre? Ne yaparsak yapalım birilerine göre kötüyüm... Hiç bir şey yapmadığım da dahi, beni nasıl sevmezsin diye " kötü " olarak niteleniyorum... Ne yapabilirim benim sevgi eşiğin biraz yüksek sadece... Sadece yaşama kararı beni kötü olarak nitelemelerine sebep olsa da. Gerçek bu değil. Hepimiz seçtiğimiz hayatı yaşıyoruz. Yalan söylemiyor, boş umut vermiyorum. Tüm bunlar kabul edilerek her ne yaşanıyorsa da yaşanır. Bu ne beni ne karşı tarafı kötü yapmaz... Ancak insan zamanla alışır, sever, sevilmek te isteyebilir. İşte o an karşılıksızlık insanı kötüleştirir... Bağlanma insanı duygusal düşünmeye sevk eder. Bu da bir nevi uçurumdan atlamak artık bana göre... Yalnız özünde ben " iyi " bir adamım. Ve herkesin hak ettiği kadarını almasından yanayım... . . . . #Neşeliadam
Günahlarını ve hatalarını ikrar eden ve iyiliğe gayret eden bir kötüyüm. Bence ben iyi değilim, kötüye meyilli, iyiyi tercih eden biriyim. İyi olmak bu kadar kolay olamaz... Olsaydı mevzu kapanırdı sanırım...
İyi biriyim diyebilirim genel olarak.. Kimseye zarar vermeden hatta çevremdeki insanlara olabildiğince faydalı olmaya çalışarak yaşıyorum hayatımı.. Tabi ki kötü huylarım da var inkar edemem ama zaten kimin yok ki.. Keyifli günler..
İyi miyim, o aslında kişiden kişiden değişir bazen birine çok güzel şeyler yaptığın halde kötü birisi olarak görür veya kötü niyetimin olduğu düşünebilir, bir diğeri ne kadar iyi bir insan der ama kendi düşüncemizse ben hep iyi biri olmaya çalışıyorum
İyimiyim kotumuyum onu Allah bilir Allah karar verir ama Allaha sukur kimseye haksizlik etmedim kimsenin hakkini almadim elinden hakli olan insani haksiza karsi hep korudum haram para yemedim kimsenin malina mulkune goz dikmedim kimseden calmadim hep hakkiyla kazandim.
Yorumlara bakarsak herkes iyi ama sitede kimse birbirine güvenemiyor. Kendi hariç herkesi edepsizlikle suçluyor... Normal bir arkadaş bile bulunamıyor ne kadar üzücü:(
Bunu ben söyleyemem. Dışarıdan bir göz lazım. Herkes kendine göre iyidir. Ama bunu dile getirmek kendini beğenmişliktir. Cevabını beni tanıyanlar verir.
İnanmayan bir insanın iyi olmadığını düşünen bir insanım. İnanan insanlarında doğru olmak yolunda yol alması lazım. Ben prensipliyim. İyi ya da kötüyüm kimine göre ama doğruyum.