Kendinizi nasıl görüyorsunuz?
Fırsatçılar kapınız da mı?
Yalnız kalmaktır. Yalnız kalmak istememek ise çok insanidir. Bu yüzden iyi insan olmak kolay değildir. hatta tam olunamaz, o yolda ölünür.

#ZorundamıyımEfsane ✌️1903✓™
#iyiinsan 🙏🥳🌹
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendinizi nasıl görüyorsunuz?
Fırsatçılar kapınız da mı?
Yalnız kalmaktır. Yalnız kalmak istememek ise çok insanidir. Bu yüzden iyi insan olmak kolay değildir. hatta tam olunamaz, o yolda ölünür.

#ZorundamıyımEfsane ✌️1903✓™
#iyiinsan 🙏🥳🌹
Gerçekten çok iyi bir insanım desem ego olarak algılanacak. Ben şöyle diyorum. İyi olma gayretindeyim ve iyi bir insan olarak tabir edileceğim bir çok özelliği kalbimde, ruhumda ve zihnimde taşıyorum. Ve iyi bir insan olmanın ilk kuralı olan vicdani hareket dairesinden çıkmıyorum.
İnsan kendi hakkında bile bir şey diyemiyor.
Aşırı iyi niyetli, aşırı hoşgörülü, aşırı iyi bir insan olduğumu düşünüyorum. Her şey tadında güzel ama ben galiba iyi insan olmayı biraz abartıyorum. Aman o kırılmasın, aman sözlerim kırıcı olabilir, sözlerimi seçerek konuşayım, karşıdaki insanı incitmeyeyım. Hep böyle diye diye kırılan taraf, paramparça olan taraf ben oldum. Lanet olsun içimdeki bu iyiliğe.
Beni anlattın ✌️👏
Yaa ne kadar güzel 👍
Keşke olmasaydım.
Evet haklısınız. Bunu ben de hep kendime söylüyorum ama yapacak bir şey yok galiba. Biz değişmeden hiçbir şey değişmez
Değişebilecek misin.
Hayır, mümkün değil
Öyle değişmez işte
Kaliteli kişiler değerli gören kendini bilen insan özdür, genelde kaliteli dürüst insan yalnızdır fakat insanlar tarafından sevilen insan çok olur..
Ben kendimi değerli ve iyimser bir insan olduğumu kendimi gurur duyuyorum, birçok sevenlerimin söylediği dilekleri için şaşırdım biraz, neden bilmem. 🙂
Sen çok iyi birisisin 🌹😊🥰
Rica ederim Doğum günüsü kadını 🌹😊
Detayda yazmışsın ne güzel. Ben dahil kimse iyi bir insan değil. Çıkarlarımız var ve çıkarlarımız uğruna yapmayacagimiz hiçbir şey yok. Çünkü insanız. Ve iyi bir insan olmak için çabalıyorum. İyi niyetli güzel ahlaklı bir kadın olarak kalmaya niyet ediyorum her zaman.
Çok güzel anlatmışsın.
Teşekkür ediyorum 🌸
Açıkçası, iyi insan olmak genelde aşırı romantize ediliyor. Bazen iyi olduğunda hakikaten kolay lokma gibi görünüyor, etrafındaki fırsatçılar da bunu hemen fark ediyor. Yalnızlık da biraz bu yolun bedeli gibi... Yani iyi insan olmanın karşılığını çoğu zaman toplumdan filan değil, kendi vicdanında buluyorsun. Dertsiz, tasasız yaşamak isteyenler için çok da parlak bir yol sayılmaz ama huzurlu uyursun, orası kesin. 😊🕊️
Cevap
23Cevap
İyi insan olmakla enayiliği karıştıranlar var 😅
Ben iyi biri olduğumu düşünüyorum ama herkese ve her zaman değil
İyisin zaten öğretmenim ✌️👏
İyi, sevecen, yardımsever biriyim ama kutsal su değilim. Ayarı kaçırana bi' güzel ayar çekerim 😎
Ayarsıza ayar vermek lazım :D
O da bir ayar :D
Hak edene hak ettiği gibiyim.
Olabilir evet
Iyiliğe İyilik her kişinin işidir kötülüğe iyilik er kişinin işidir iyiliğe kötülük şer kişinin işidir
Bana göre hayatta iyi bir insan olabilmek için beklentilerimizi tamamen kaldırmamız gerekir
Çünkü zaman beklentileri karşılayacak zaman değil
Beklentim yok kimseden ama sadece birisine yardım yaptığımda bir anda çekip giderler canımı sıkıyor. Durup dururken bir şey söylemeden.
İyi niyetli bir insanım ve bunun zararını çok gördüm
Ne tesadüf bende
Ölene dek bütün derdim bu. Maddi, manevi bunalıma girebilir türlü insanla olayla karşılaşabilirim ama nefsime yenilmek ve çileden çıkmak istemiyorum. Ben çocuğum haykırışımı herkese her durumda o çocuksuluğumla, neşemle, merhametimle yapmak istiyorum. Ki sırf bunun için bile iyi olmak ve iyi kalmak zorundayım karşımdaki ne kadar acımasız olursa olsun. Ama bu konuda pek başarılı olduğumu da düşünmüyorum maalesef
Hayırlısı olsun.
İyilik diye bir şey yok.
Her davranış, bakış açısına göre şekilleniyor. Birisi için iyi olan, diğeri için zararlı olabilir.
Çoğu zaman 'iyilük' dediğimiz şey, içten gelen bir duygudan çok, toplumun beklentilerine uymaktan ibaret. Bu yüzden iyiliğin mutlak varlığına inanmıyorum.
İnsanlar sadece çıkarları, vicdanları ve korkuları doğrultusunda hareket ediyor. Önemli olan 'iyi' olarak yaşamak değil, 'farkında olarak' yaşamaktır.
Peki yaptığın şey karşındakini mutlu etmişse ya da ediyorsa iyilik yapmış sayılmaz mısın. Sana sürekli teşekkür etmişse.
Benim yaptığım bir şey başkasını mutlu etmiş olabilir ama bu, eylemin gerçekten iyi olduğu anlamına gelmez. Çünkü benim o eylemi ne amaçla ve ne niyetle yaptığım önemli. Mutluluk yaratmak, etik anlamda 'iyilik' değildir. Farkında olmadan yapılan davranışlar, ister fayda getirsin ister zarar, beni etik olarak tatmin etmiyor.
Buradaki gevşeklerden, fakirlerden, abazanlardan, gösterip elletmeyenlerden, diplomalı sapıklardan, namuslu geçinip her haltı sessizce yapanlardan, birde göstere göstere yapan ucuz etlerden, her soru görüşte mavi boncuk dağıtanlardan, çok çok iyi görüyorum kendimi.. kimseye kendimi kullandırtacak, maşa olacak kadar da teslim olmam , kullandığını sanana, verdiğim o hissi kat be kat alırım eşekten düşmüşe döner.
Burası için de reel hayatta da. Güzel cevap ✌️👏
İyi insanim öyle de olmayan devam edeceğim hayatım boyunca.. ama iyi olmak birilerine kendimi kullandırmak olarak görmüyorum o aradaki çizgiyi hiç kaldrimadagim sürece her şey kolay.. iyi olmak enayi olmak değil yerine adamına ve duruma göre davranildiginda
İnsanlara yardım ediyorum seviyorum da ama bir bakıyorum yolun yarısında ya da bir anda kaybolup gidiyorlar. Sanki bir şey yapmışım gibi.
Üzülen ben oluyorum. Yaptıklarını kafama takıyorum.
Kadir kıymet bilmiyorlar işte.
İnşallah.
Türküm, doğruyum, çalışkanım!
Yasam; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Valla bize ne öğretildi ise o...
Yeni nesilde bu yok evet hocam.
bu anlayış elalem için iyi olma anlayışıdır karşılık bekleme gibi duygular oluşur içinizde. bunu çok samimiyetsiz buluyorum. "of çok iyiyim bu yüzden insanlar beni kullanıyo" gibi cümleleri çok itici buluyorum gerçekten
Düşünceye saygımız sonsuz 🙏
İYİ bir insan olmamız bizi sevdirmiyor, buna kesinlikle katılıyorum ama;
KÖTÜ bir insan olmak da sonunda kaybettiriyor ak😒
Yani kısacası nasıl bir insan olursan ol sonucun er veya geç HER ZAMAN KAYBETMEK‼️
Kesinlikle öyle.
Eğer ki kendime bunu dersem reklamdan başka bir şey olmaz benim için, iyiysem birine iyiyimdir kötüysem de başka birine kötüyümdür, tartışılır bir konudur.
Yine de insan kendini tanır 😊
Ama iyi birisisin
Bazen bile isteye beni kullanmalarına izin veriyorum böylece karşımdaki insanla ilgili soru işareti kalmıyor aklımda. Kötü niyetli ve fırsatçı olduğunu kanıtlamış oluyorlar
Çok dikkat etmek lazım haklısın.
İyi ya da kötü kim olursa oldun iyi ve mütevazi yaklaşıyorum bana kötü yaklaşılsa dahi iyiliğimi saygımı bozmuyorum, çünkü kimse için kendi iyiliğimi, mütevaziliğimi ve saygınlığımı bozamam.
Çok güzel cevap ✌️👏
✌🏻
maalesef iyi insanlara çıkarcılar daha çok yaklaşır iyi insanları ailesi bile kullanır sonrasında ya iyi olmaya devam eder ya da onlardan daha kötü biri olur
Ben hala iyi olmaya devam ediyorum.
Ahaha hiç güleceğim yoktu 🤣
Sevgili ile alakası ne :D
Bir insanın iyi mi, kötü mü olduğunu anlamak zordur
Karakterine göre insan seçmem, kalbi iyi olan her zaman kazanır
İyi olan kazanmıyormuş demek ki baksana.
Allah'a güveniyorsan kazanırsın abi
Valla bana iyi diyorlar 🤔anlamıyorum hiçbir seyde yapmıyorum iyi olmak için 🤣demek ki neymiş bir sey yapmamak iyiliktir 🫣
Mantıklı 🤣
Hz. Ali'ye sormuşlar hiç kötülük gördün mü diye hiç iyilik görmedim ki demiş.
Durduğun yerde de iyi olur insan
Kimseye dokunmadan işte.
Hayır değilim ama olmaya çalışıyorum aslına bakarsan kimse iyi değil o yüzden az insan çok huzur en doğru seçenek 🙌
Galiba öyle.
O kadar iyi bir insanım ki satırlar yetmez o yüzden anlatmıyorum😂😂😂
🤣🤣🤣 seni tanımaktan çok şanslıyım 🤣
Şu sitede en çok sen güldürüyorsun 😂
Çünkü senin tarzını biliyorlar :D
Iyi olmak değil sınırları çizememek kullandirir bence
Öyle ama bazen farketmiyorsun ki
Çok güzel dedin bunu.
Kendime bunun kararını verecek kadar narsist değilim
Ne alaka canım insan kendisini tanır.
Yani öyle olduğumu düşünüyorum. İnsanlar nasıl görüyor bilemiyorum
İyi kişileri kullanım amaçlı görüyorlar.
İyi hi insanım ama aptal yerine konmayi asla tahammül edemem ve rengimi belli ederim
Harika ✌️👏
😇😁
Daima iyi insanımdır, kim bana kötülük ederse karşılığında kötülüğü görür.
Helal olsun sana
Yok degilim o kadar saf ve masum kalamadım sadece iyi olmaya çalışıyorum...
Umarım öyle kalırsın.
Umarım: ))
İyi insan olsam bile hu sefer enayi diyip açık arayan insanlar çok
Çok güzel söyledin ✌️👏
Bu devirdeki insanlara göre iyi olduğumu düşünüyorum
Ne güzel
Kendimce iyiyim bir zararım dokunmamıştır kimseye ama aslını Allah bilir 🌸
Ne güzel söyledin ✌️👏
Teşekkür ederim abimm🌸🥰
Hakeden insana melek olurum, haketmeyene güle güle derim🙂
Ne güzel ✌️👏
Bunu ben bilemem çevremdekş insanlara sormak lazım yoksa kime sorsak dünyanın en iyi insanı
İnsan kendisini biraz bilir illaki
Kötüyüm ben kötüyüm kötüyüm
İshal yapar kustururum (aklıma Domestos reklamı geldi ) 😂😂😂😂
Bu ne ya :D
Böyle reklam vardı bu da mikropların şarkı sözü 😂
Yeşil yeşil :D
😂😂😂😂
İyi bir insan olduğumu düşünüyorum ve tabii ki olmaya da çalışıyorum.
temiz yurekli insanlar hic bir zaman rahat yasamazlar cünku herkesi kendileri gibi bilirler ve her zaman üzülen kendileri olurlar
Ne kadar güzel söyledin ✌️👏
kişiye göre değişir insan olan iyi insanın kıymetini bilir
Bence de.
İyiye iyi kötüye kötü
Yeterince iyiyim kararında.
Ne güzel ✌️👏
Ben iyi insanım ama aptal değilim👍
Çok güzel ✌️👏
🙂🙂
İyi olduğumu düşünüyorum.
Ne güzel insan kendisini bilir tabi ki.
Kime göre iyi 😏
Kendini bilir insan :)
Ben kendimi o kadar iyi tanımıyorum.
Bence iyi birisisin
İyi kalmaya çalışan biriyim
Doğru kişilere karşı hep iyiyimdir
Doğru kişiler de yanlış yapıyor ama
Çok merhametlıyım gerektıgı kadarından fazla hatta
O zaman bana doğum günü pastası yaparsın artık :D
Evet nasıl geçti :D
Eğlenceli olduysa ne güzel :D
Bende isterim.
ahahha tamam be :D
Merhametliymiş birde :D
Şakacı senin :D
Bence iyi bir insanım
Faydasını görürsün umarım.
Gördüğümü görmedim henüz
İyi biri olmaya çalışıyorum
İzin mi vermiyorlar.
İşime geldiği kadar🫠
En güzeli aslında
Maalesef olmak gibide bir amacım yok.
En iyisi be.
Keşke iyi biri olmasaydım
Bunu bende hep söylüyorum biliyor musun ✌️
Bende söylediğime göre
Belki de ondan yalnızsın burada.
Evet saf insanlar kullanılır ama sonra kullanılmaz
Ben çok mu safım o zaman
Ben kendim için dedim
Hayır değilim
En güzeli
Elimden gelince kötü olmamaya çalışıyorum
Ne güzel ✌️👏
İyi bir insan olduğumu düşünüyorum.
İnsan kendisini bilir zaten.
Daha kötü olmak emelindeyim.
Kötü olan kazanıyor zaten :D
iyi degilim ama kotu hic degilim
Maşallah gizli. Neden gizli olursun acaba
gizli olmayınca sürekli mesaj atıyorlar rahatsız oluyorum
Hımm peki o ayrı dert evet
maalesef değilim. ama olmaya çalıșıyorum
dürüst oluyım mı çok kötü bir insanım
İyi insandan önce insan olmaya çalışıyoruz..
Evet maalesef
Sende mi kaybettin iyilikten
İyi biriydim
Geçmişte mi kaldı.
Yok öldürdüler iyi olan beni
Hayır
Öyle mi diyorsun.
Öyle değilim
Allah bilir
Kişi kendisinden bilirmiş işi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?