Kimseyi aşağılamak için söylemiyorum ama merak ettim saçları görünüyor çünkü.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba,
Öncelikle şunu izâh edeyim; gördüğünüz her kapalıyı tesettürlü sanmayın çünkü örtü, eşarp artık moda amaçlı aksesuar olarak da kullanılıyor.
Bonenin başı sıkması bahaneden ibaret; ipi var istediğiniz genişlikte bırakabilirsiniz.
Önceden bir tel gözükmemesi için uğraşılırken şimdi nasıl bir tel daha gösterebilirim düşüncesine dalmışlar.
Tahkiki iman sahibi böyle bahanelere gerek duymadığı gibi görünmemesi için fazladan bir çaba içerisinde olur.
Tanıdıklarım var mesela; bone yetmezmiş gibi iç tülbent kullanırlar sıcaklık düşünülmüyor, sıkıcılığı düşünülmüyor çünkü bunlar bahane.
Müslümanım demek yetmiyor maalesef bunları yargılamak için demiyorum; olanları daha net ifade etmek isterim.
Bunun önüne geçebilecek birçok yol var ama isteyene..
Esen kalınız...🍃
30.08.21/14:3152 Yorumla- +1 yıl
Sizin görüşleriniz harika tanışmayı çok isterdim
- +1 yıl
Estağfurullah, teşekkür ederim🍃
En İyi Cevaplar
- Moda & Stil konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBone, Fransızca bir kelimeden geliyor, '' bunlar yabancı adetidir '' gibisinden bir safsata duymuştum zamanında. Bilakis, olaya bu açıdan bakmamak lazım. Öncelikle şu mühimdir ki, her ne ise, nereden geliyorsa, eğer ki tesettüre ve giyime '' uygunluk '' getiriyorsa pekala kullanılabilir. Irkçılığa gerek yok, o dönem de bone hususunu araştırmıştım.
Öte yandan, bone neden kullanılır? Saçları toplamak, saçılacak tellerin görünmesini engellemek ve düzgün bir görünüm için değil mi? Hatam var ise tesettürlü hanımlar düzeltebilir. Bunun sanırım çıkış noktası da '' eşarp '' kullanımı. Çünkü eşarp kullanım olarak çok ağır ve olgun bana göre ama yapısı gereği kayabilen de bir materyale sahip. O kaymayı engellemek adına da bone kullanıyorlar. Dikkat çekmeyecek şekilde de kullanımı kişiye bağlı.
Fakat bone takılmamalı mı? Farklı bir durum, eğer ki bugün eşarp dışında kullanılan örtüler kullanılıyorsa, kayma sorunu olmuyorsa, dışarıdan da saçı belli olmuyorsa kullanmayabilir pekala. Elbette tesettürde aslen kıstas dikkat çekmemek ve saçı saklamaktır.
Zihnen üzerinde düşündüğüm bir soru oldu benim de, teşekkürler.20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
0Cevap
Moda & Stil konusunda 588 cevap paylaştı. Taksalar da bilerek ön tarafı açık bırakıyolar , tarz gibi birsey yapiyorlar sanirim 🙂
40 Yorumla
+1 yılBoneyi bırak türban takmaları bile insanlık dışı. Bu saçı başı bana Allah vermiş. Allah'ın verdiği bir şey neden günah, yasak olsun ki?
377 Yorumla- +1 yıl
@SimyaSayar Hiç merak etmediniz mi arkadaşım. Bu Allah, kendisine makbul Müslüman olması için kadından kapanmasını, makyaj yapmasını, sürekli kocaya eşe bağımlı olmasını isteyerek onu bu kadar kısıtlarken erkeğe bu kadar geniş haklar tanımasının sebebini? Bu Allah beni de erkeği yarattığı gibi yaratmadı mı? Ben ondan daha mı aşağıyım? Kimse bana cennet anaların ayaklarının altındadır falan diye nutuk parçalamasın. Allahtan ayaklarının altında. Benim saçımı kapatmam yetmiyor. Saçımı kapatacağım, yüzümü gözümü kapatacağım. Çalışmayacağım. Kocama karşı gelmeyeceğim. Evlenmek zorundayım. Evlendiğimde boşanma hakkım yok. Sadece kocam boşayabilir. Üstelik boşanmamız kocamın ağzından çıkacak 3 lafla oluyor. Ben ömrümün sonuna kadar tek bir adamla geçirmek zorundayım ama kocam 4 karı nikahlayabilir üstüne de sayısız cariye alabilir. Ben adetli olma durumu dışında kocamla seks yapmama hakkım yok. Bunların zıtını yaparsam cezalandırılıyorum. Bu Allah fazla erkekten yana değil mi? Ama diyeceksiniz ki e canım en azından gözlerini oymuyorlar, diri diri gömmelerine izin vermiyor. Teşekkürler İslam (!). Benim bildiğim Allah bir insan değildir. Allah'ın cinsiyeti yoktur. Biz insanlar gibi cinsel nefs onda yoktur. Peki madem neden Allah cinsiyeti erkek gibi kurallar koymuş bu dinlere? Allah her halde erkek. Bir penisi var. Kadınlara da cinsi gözle bakıyor. Yarattığı kadına baktığında kadının memesinden, kalçasından, saçından, sesinden etkileniyor. Allah cinsiyetsiz ise neden kadınları ve eşcinselleri erkekten aşağı görüyor? Eşcinselleri neden yaratıyor? Onu da Allah kendisi yaratmadı mı? Ona o eşcinsellik nefsini veren Allah değil mi? Kendi yarattığını neden lanetliyor? Ben mesela kadın olarak meme, yuvarlak vücut, kalça, kavisli bacak, kılsız vücut istemedim. Kadını da erkek gibi yaratsaydı o zaman. Dümdüz kıllı vücut, önde çıkıtı penis, çırpı gibi dümdüz bacak, yüzde sakallar, geniş omuz böyle olsaydık.
- +1 yıl
- +1 yıl
@SimyaSayar Cinsiyeti erkek olan Allah'ı kabul etmiyorum. Benim aklımdaki Allah cinsiyetsizdir. İnsan değildir. Egosu, kibri yoktur. Kadına da erkeğe de eşit nazar da bakması gerekir. Ben Allah tarafından tıpkı erkeğin yaratıldığı malzemeden, unsurdan yaratıldıysam beni erkekten daha aşağı görmesi saçmadır.
- +1 yıl
@SimyaSayar sorularıma bir Müslüman olarak cevap versene.
- +1 yıl
@SimyaSayar Sizin en büyük probleminiz ne biliyor musunuz? Siz bir şeyleri adam akıllı tartışamıyorsunuz. Ben sana hakaret etmedim. Küfür etmedim. Senin peygamberine dinine de hakaret etmedim küfür etmedim sadece NEDEN? dedim. Sana da dedim ki Müslüman olarak açıkla. Açıklayamıyorsun çünkü sorularım gayet makul. Gerçekten açıklayamıyorsun seninde cevabını bilmediğin şeyler soruyorum. İlahiyatçı gelse o da cevap veremez bunlara. Allah öyle demiş, öyle istemiş olmuş deyip geçecek. Ve gerçekten de aklımı liseden beri kurcalayan şeyler ama hep bastırdım. Zamanla bunun aptalca olduğunu anladım. Sorgulamaktan da korkmuyorum. Ne Müslüman gibiyim ne de Müslümanım. O günü bekle diyorsun. Hangi gün? Dünya 5-6 milyar yaşında. Evren 13 milyar yaşında. Bilim insanlığın yaşının dünyada 200 bin yıl olduğunu söylüyor. İslam 7 bin yıldır varız diyor. Biri bunu kemiklerden, fosillerden çıkarıp söylüyor diğeri neye dayanarak söylüyor?
- +1 yıl
@sorupgidecegim123 yazık sana
- +1 yıl
@SimyaSayar Allah'a erkek demek neden hakaret? Birine , bir varlığa "erkek" demek hakaretmiş ilginç. Bunu feministler kullanırlar genelde özellikle de şöyle yazarlar "*rkek/erk*k" şeklinde küfür olarak kullanırlar. Ben erkek kelimesini sansürlemeden, küfür olarak görmeden yazdım. Olayı başka yönlere çekme. Allah erkek mi? Bu sorunun neresi küfür? Erkek değilse cinsiyetsizse, vücudu yoksa, doğmamış ve doğrulmamışsa, yerden zamandan muafsa neden o zaman kadının bedeniyle, kadının giyimi kuşamıyla sadece İslam da değil diğer dinleri de katarak soruyorum, bu kadar ilgilenmiş? Ayrıca o gerçek değil dediğin güvenilir bulmadığın bilim sayesinde şu an bu hayatı yaşıyorsun. Şu an elinde telefon varsa, internet varsa radyo dalgalarını biliyorsan, gezegenlerin bilgisine sahipsen atmosfer oksijen bunları biliyorsan bu bilim sayesindedir. O zaman bundan binlerce yıl öncesindeki gibi insanlar Güneş büyük ve ulaşılmaz diye Güneşe tapardı. O zaman tanrı Güneştir. İnsanın bilgisi arttıkça Tanrının da gücü artmıştır. Çünkü insan anlayıp gezegene hükmetmeyi, gezegenin şartlarını kendi lehine geliştirmeyi öğrendikçe eskiden şimşek çakıp yıldırım düşüp orman yangını olduğunda ateşe tapan insan ateş yakmayı öğrenince dedi ki bu tanrı olamaz çünkü ateşi kontrol edebiliyorum. Yağmur şimşek yıldırım olunca dedi ki Olimpos, Poseydon falan bunlar deli saçması. Ben yağmurun neden yağdığını şimşeğin yıldırımın neden düştüğünü biliyorum bunlar tanrı olamaz. Volkan patladığına volkana tapardı. Volkanın patlama sebebini öğrenince dedi ki bu belli aralıklarla patlıyor. Bunu biliyorum anlıyorum. O zaman tanrı volkanik dağ da olamaz. Sonra insan oğlu uzaya çıktı Ay'a çıktı dedi ki Ay'a Güneşe de ulaşabildim. Onu görüp inceleyebiliyorum onlar da Tanrı olamaz. O zaman tanrı o kadar o kadar güçlü ki üfff Evreni her şeyi yaratabilmeli. Ben tüm dünyaya hükmediyorum. Bana da hükmedecek benden daha güçlü bir şey olması lazım. Ve bugünkü Allah/Tanrı tasavvuru ortaya çıktı.
- +1 yıl
@Onlygirl_ denize giriyor musun? Denizde mayo bikini giyiyor musun?
- +1 yıl
@Onlygirl_ olabilir ben giriyorum. G0tümü de Allah verdi. Giyim de kültüreldir. İlkel kabilelerde kadınlar üstsüz gezerler.
- +1 yıl
Beni o bu ilgilendirmez ister gotunu ac ister baska bir yerini. Bir sürü insanın girip okuduğu bir platformda kimsenin inanci icin taktiği bir seye insanlik dışı diyemezsin. Onu takan insan gönül rizasiyla takiyorsa bu seni hiç alakadar etmez. Insanlar giyecekleri takacaklari seyler icin senden izin belgesi almak zorunda degilsi. Bir kere sen kimsin? Haddini bil.
- +1 yıl
@Onlygirl_ Ben insanlık dışı olduğunu düşünüyorum. Ve hiçbiri de gönül rızasıyla takmıyor. Zaten bu kadınların ekserisi aileden böyle görüyorlar. Anne kapalı, ablalar, yengeler, halalar kapalı herkes kapalı. Aile senin de kapanmanı bekliyor. Eğer kapanmazsan kızım artık ergenliğe girdin artık yetişkin bir genç kızsın kapanman icap eder diyorlar kız kapanmak istemezse önce kızı teşvik etmek için paraları varsa pahalı, güzel marka eşarplar kıyafetler alıyorlar kızlar onları takıyor. Yoksa kıza dini yönden beyin yıkama süreci başlıyor. Cennet övülüp, cehennemle korkutuluyor. Allah'ın sevgisinden uzak olunacağını söylüyorlar. İyi de bu Allah beni neden saçım açıkken, ayağımda şortumla, üstümde tişörtümle sevemiyor? Allah'ın bu moda giyim takıntısı neden? Kız yine istemezse anne baba zorluyor. Azarlıyor falan ama bu son dediğime gerek kalmıyor. Çünkü bizler ailemizdeki insanları rol model alırız genelde. Bizim ailede açık kadın da var kapalı kadın da var. Annem açıktır ama namaz kılar. Babam namaz kılar dindardırlar. Erkek kardeşim de öyledir. Beni de zorlamazlar. Ben eskiden kılardım sonra kılmaz oldum.
- +1 yıl
@Onlygirl_ Yurtta kaldım 4 yıl üniversitede kapalı olan kızların yüzde 99'u açık kızlara özeniyorlar. Ve açık kızlarla olan bu eksi durumu örtmek için onlar da makyaj yapıyorlar, topuklu giyiyorlar. Belki saç göstermiyorlar mı saçlarına verecekleri önemi, o şekli vs türbana, şala veriyorlar. Şal veya türban onların saçı oluyor. Açınmak isteyen oluyor aile baskısından açılamıyorlar. O türbanı takmak bağlamak da çok zor. Her sabah uyan dışarı çıkacaksan bone tak, üstüne şal/eşarp iğnele onları bazen kafasına batıran da oluyor acemiler falan. Gün içinde obsesifler gibi sürekli şal/eşarp kaymış mı diye bakıyorlar. Hiçbir şeyi rahat rahat yapamazsın. Bir konsere bile rock konseriyse falan yadırganırım diye gidemezsin. İçki içilir öpüşen olur diye. Bunu yaşadım ünide Teoman konserine istediği halde gidememişti. Yazın sıcakta onu takar pişersin. Yüzün bile eşarbın açık olduğu yer yanar kapalı olduğu yer beyaz kalır bir tuhaf olur yüzün. Her türlü insan hayatını kısıtlayan, insanı yoran bir şey.
- +1 yıl
@SimyaSayar Tamam Allah eşsiz gibi davransın o zaman Ortadoğulu yobaz şişko kıllı bir Arap erkeği gibi davranmasın o zaman.
- +1 yıl
@SimyaSayar 1500 yıl önce dünya yok muydu? İnsanlık ne yapıyordu? İnsan yok muydu?
- +1 yıl
@SimyaSayar hasssiktir by by.
- +1 yıl
@SimyaSayar hz. İbrahim'in bulduğu Allah'la 21. yüzyılın bulduğu Allah aynı Allah değil.
- +1 yıl
Canim başörtü takmak bize Islamim emri ve bizim ninelerimizden, Anadolumuzdan bize gelen bir sey. Sadece bu şal takıp igneleme bunun şehirli ve yeni yuzyillardaki hali. Bizim ninelerimiz Islam kadınıymış ve köyde saçı açık gezmezmiş. Bu saçını acma olayi bize batidan gelme bir şey. Onu da yapan istiyorsa yapar ama kimse basortusunun islamda olan bir sey olduğunu inkar edemez. Allah'in ayetini inkar etmektir bu.
- +1 yıl
Öncelikle islam kadını kısıtladığı kadar erkeği de kısıtlamıştır ve aynı şekilde çeşitli özgürlük alanları da vermiştir. İslam dini eşlerin güzelliklerini birbiri için saklamasını emretmiştir. Bu yüzden kadın dışarıda makyaj yapması uygun değildir ama evde istediğini yapabilir. Erkeğin tesettürüde bel ile diz kapakları olucak şekilde dar giyinemez ve harama bakamaz. Aile içerisinde erkeğin de sorumlulukları da vardır ve onlar için o kadar rahat olduklarını söylenemez. İslam dini kadına çalışmasına engellemez her iki cinse de helal boyutlarda çalışabileceklerini söyler fakat erkeğin hem eş ve çocukların hem de evin ihtiyaçlarını karşılaması gerekirken kadının böyle bir şey yapma mecburiyeti yoktur dahası erkeğin yeterince parası varsa ev işlerini eşine değil bir temizlikçi tutarak yaptırması gerekir. Kadınlar hiç bir zaman erkeklerden aşağıda olmadı, erkeklerde kadınlardan; sadece yaratılış itibari ile farklıyızdır ve farklı ihtiyaçlarımız vardır. Evlilik sünnet bir ibadettir islam sana asla bunun için zorlamaz. Fakat senin de boşanma hakkın vardır ve senin de fiziksel ve duygusal olarak ihtiyaçların olduğu için seksi reddedebilirsin. Sadece kocanın gözü dışarıya çevrilecek kadar fazla reddetmemen gerekir ki kocan da seni memnun edip tüm duygusal ihtiyaçlarını da karşılamalı. Kadın boşandıktan sonra tekrar evlenebilir fakat evli bulunduğunuz sürece eşiniz sizin rızanız olmadan 2. Eş alamaz. İnsanlar çok eşli canlılardır bu yüzden bazıları tek eşle yetinemeyebilir fakat sizin rızanız olmadan 2. Eş alamaz.
- +1 yıl
Allah erkek olsaydı bile o zaman evde banyoda bile kapalı olmak zorunda kalırdık fakat kadınlar sadece erkekler hallenmesin diye kapanmaz. Eğer öyle olsaydı evde tek başımıza namaz kılarken kapanmamız gerekmezdi. Ayetteki 'korunma' kelimesi manevî anlamda şeytandan anlamına geldiğini düşünebilirsin ama şimdi evet kapalı kadınlara da şeytan musallat oluyor ama Allah'ın ayetini canı gönülden kabul edip Allah rızası için kapanan birisini mi daha kolay kandırırsın ya da dünya güzelliklerini odaklanan birine mi?
- +1 yıl
@Sorupgideceğim123 sorulmuş ama tekrar soracağım; bedeni de size Allah verdi, neden kıyafet, iç çamaşırı giyiyorsunuz, veya giyiyor musunuz?
Üstelik bu saçı başı bana Allah verdi deyip Allah' ı neden bu kadar ilgilendiriyor demeniz çelişki değil mi?
Telefonlar zaten kaplı iken neden bir kılıf takma gereği duyulur?
(Lütfen doğru üslup kullanın) - +1 yıl
@Rkbk112 İslam'ın, Allah'ın erkekleri kısıtladığı yerleri bir söyler misin? Bir de kadını kısıtladığı yerleri söyler misin? Benim bildiğim kadarıyla erkeği kısıtladığı yer sonsuz tane kadını nikahlayamazın sadece 4 kadını nikahlayabilirsin ama üzülme sevgili erkek 4 kadını nikahına alıp dilediğin kadar cariyeye sahip olabilirsin demiştir. Yine öyle kadının rızası falan yok öyle bir şey. Erkek karım bana yetmiyor dedi mi almaya hakkı vardır. Karının sana yetmemesini ispatla desen bu ispatlanacak bir şey değil son derece muğlak. Keyfi bir şey. Erkeği giyim konusunda da anadan doğma gezme bari seni dal dashak görmeyelim en azından göbek deliği ve diz kapağı arası bölgeyi kapat derken kadını gözlerine kadar kapatıyorlar. Bunun neresi adil? Hani Allah adildi? Bu adil mi? Bir de kadın olarak bunu savunuyorsun. Yine kadın kocası olmadan ya da tek başına dışarı çıkması yasaktır. Bizim dışımızdaki bütün Arap ve İslam ülkeleri bunu uygular. Bizim uygulamamız İslam'da olmadığı anlamına gelmez. Yine evden dışarıya tek başına bile çıkartmayan bir din senin çalışıp, kendi paranı kazanmana izin verir mi? Dedin ki erkeğin sorumlulukları vardır. Karısına bakacak çocuğuna bakacak falan evi geçindirecek falan. Bunlar hem erkeğin hem de kadının görevidir. Sen kadını bu kadar erkeğe bağımlı kılarsan o kadın kocasından şiddet görürken, rızası dışında seks yapmaya zorlanırsa, aşağılanırsa nasıl kocasını boşayacak? Neyine güvenerek yapacak bunu?
- +1 yıl
@Rkbk112 Bunu gidip kadıya anlattı diyelim kadı diyecek ki görmediğim şeye inanmam. Şahit bu getir. 3-4 erkek şahit olacak ya da kadının şahitliği yarım şahitlik olduğu için de hesap et. 4*2=8 kadın ya da 3*2= 6 kadının şahit olması lazım. Ev içindeki aile içindeki şiddeti, cinsel şiddeti, psikolojik şiddeti bu kadar insanın görmesi mümkün mü? Ev işlerine temizlikçi tutması lazım parası varsa dedin. O temizlikçi yardımcı 2. eş ya da cariye oluyor güzelim. Kocanı, erkeğini başka bir kadınla paylaşabilecek misin? Erkeklerin gönlü çoooook geniştir. her birinize bir oda verir. Sen o odalara sığabilecek misin? Ayetteki korunma manevi korunma falan değil erkekler sen sokakta yürürken o anda donunu indirip becermesin diye. Ve senin yüzünden cehenneme gitmek zorunda kalmasın diye. Senin bir önemin yok İslam için. Sen sadece erkeğin zevk nesnesi ve çocuk fabrikasısın. Sorularıma lütfen cevap veri. Afganistan'daki, Suudi Arabistan'daki, Mısır, Tunus, Cezair, Sudan'daki kadının haklarından farklı değilsin İslam'a göre. Onlar gerçek Müslüman değil, Nayır nolamaz gerçek İslam bu olamaz cevabını kabul etmiyorum. Bu kadar ülke böyleyken tek bizim farklı olmamız bu tezi çürütüyor.
- +1 yıl
@Diğerkâm1i İç çamaşırı olayına gelirsek canım isterse sütyen giymem, geceleri de don giymem. Yatak benim yatağım ev benim evim kime ne? Dışarı çıkarken de hijyenik gerekçelerle kıyafet giymeyi doğru buluyorum. Özellikle iç çamaşırı giymek hijyenik sebeplerden dolayı çok önemlidir. Dışarı çıkıp otobüse, minibüse binip koltuklara oturduğunuzda genital bölgeler açık yapıdadır. Bir kumaşla o mikroplu yüzey arasında bir koruyucu olması lazım. Ve bunu yapan da iç çamaşırı, etek, pantolon, şort. Ben şunu diyorum saçımdan, vücut şeklimden dolayı neden saklanmak, kapatmak, bu dünyada yaşarken bunun cefasını çekmek zorundayım da erkekler canlarının istediği gibi gezebiliyor? Allah onları öyle kabul ediyor da beni niye etmiyor? Ben diyorum ki kadınları da erkeklerle aynı yaratsaydı. Kıllı, dümdüz vücut, penis, dümdüz kıllı bacak. Oldu bitti. Allah isteseydi olmaz mıydı? Yine erkekler çok mu çirkin erkeklerin bu kadar açık saçık gezmesi yakışıklı seksi bir erkek görünce beğenerek nefsi duygularla bakmıyor muyuz adamın yüzüne, gözüne, sırtına, kaslı kollarına göbeğine? Neden beni baştan çıkarıyor o zaman o da saçını başını yüzünü örtsün kaslarını belli etmeyecek şekilde gezsin. Penisini belli edecek şekilde pantolon giymesin.
- +1 yıl
@Diğerkâm1i Ayrıca telefon kılıfıyla kıyaslaman yanlış. Telefon kılıfı telefona erkekleri ya da diğer telefonları azdırmasın diye takılmaz. Telefon eskimesin diye takılır. Ben telefon değilim. İnsanım. Sen telefonsan ona bir şey diyemem.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Sorupgideceğim123 iyi de saçınız için de aynı şeyi düşünün o zaman sizin gibi düşünürsek saçımıza toz falan gelmesin diye kapatalım. Telefon kılıfı korunması için takılır sonuçta ben telefonların bakabileceği kadar basit düşünmem çünkü absürt bir düşünce.
O zaman iç çamaşırı giymeniz yeterlidir veya bir külotlu çorap çekersiniz bitti, ne gerek var eteğe tişörte..
- +1 yıl
@sorupgidecegim123 sen hiç hz yusuf filmini izledin mi erkeklerin kıyafeti de o türden olmalı dar pantolon kasları belli edici kıyafetler bunların da dinde yeri yok onlara serbest değil ki, islamiyet ayrı bir dünya özünde çok farklı şey var araştırınca günümüzde cennetlik tek bir kul çıkmaz bile kadın olsun erkek olsun
- +1 yıl
@Sorupgideceğim123 Erkekler de kadınlar gibidir "mümin erkeklere/kadınlara söyle; gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini muhafaza etsinler." Haram/helâl insan için geçerlidir cinsiyet ayrımı yoktur.
Erkeklerin örtündüğünü düşününce ben absürt buluyorum ama takke/sarık takanlar da var mesela herkes takmıyor diye bunları yok sayamayız di mi?
Ben bir erkeğin saçından etkilenmem ama bir erkek benim saçımdan çok kolayca etkilenebiliyor şöyle bir söz var kadının 7 nefsi 1 aklı, erkeğin 7 aklı 1 nefsi vardır; kadın 1 aklıyla 7 nefsine hakim olabiliyorken erkek 7 aklıyla 1 nefsine hakim olamıyor. İstisnalar kaideyi bozmaz erkeklerin %85 i hakim olamıyor. Kadın olmasa da gizleyebiliyor bunu. (Dediğim var olan bir şey kötü algılanmasın)
- +1 yıl
@Sorupgideceğim123 Mesela erkeklerin de dar değil geniş parçalar tercih etmesi gerekiyor buna kaç kişi uyuyor? (Size hoş gelmeyen bir durum varsa bunda İslâm' ı değil insanları sorumlu tutun çünkü uymayan insanlardır.)
Kadının fıtratına aykırı olurdu ki bu; yapısı gereği narindir kadınlar nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Kadın da kıllıdır, ister alın ister almayın bundan kişi bile rahatsız olmalı bence bu kadar abartılmaz. Üstelik alan erkekler de var bu kadar taraflı düşünmeseniz mi? - +1 yıl
@Sorupgideceğim123 Nefsi duygular işte önemli olan bunu yenebilmek erkeklere söyle iffetlerini muhafaza etsinler ne demek?
Düşünün ki bir kız erkeğe yanaşıyor o erkek kendini korumalı veya git diyebilmeli çoğu erkek bunu yapamıyor diye biz İslâm' da bu yok diyebilir miyiz?
Giymesin vücudunu belli edecek şeyler bu onun tercihi onun günahı bu İslâm' ın suçu değil ki.
- +1 yıl
@Sorupgideceğim123 Düz kadınlar var meselâ size estetik geliyor mu, açıkçası bana gelmiyor veya kaslı kadınları hiç hoş bulmuyorum itici geliyor herkes istediğini yapıyor ki bu onun tercihi onun sorumluluğu ANCAK kişi ben Müslümanım diyorsa neden yaratıldığını, ne yapacağını, neden Müslümanım dediğini, Yaratıcısını, yaratılmaktaki sırları bilmeli ve buna göre yaşamalı çünkü ben Müslümanım diyor; yaşayamıyorsa onun imtihanıdır yargılayamayız. Yok mu Müslüman açıklar var benim öyle arkadaşlarım diğer kapalı arkadaşlarıma göre daha inançlılar mesela bunu görebiliyorum ibadete koşmasından sevgisini anlayabiliyorum. Kapanamaması onun imtihanıdır zamanla belki de kapanır kişi ben kapanamıyorum diye hiçbir şey yapmayacağım dememeli elinden geleni yapmaya koyulabilmeli. Bir artisti ibadet ederken görürseniz ne düşünürsünüz? ... Şimdi de Müslüman düşünün ki imanın şartlarına uymayan... fark kalır mı?
- +1 yıl
@Sorupgideceğim123 siz inançsız olabilirsiniz veya Müslümanım demenize rağmen eksikleriniz de olabilir hangimizin yok ki, önemli olan çabalamak ancak Ben inançlıyım, tesettürlüyüm siz buna insan dışı derseniz beni rahatsız eder ve savunmam gerekir.
- +1 yıl
@Diğerkâm1i İnsanlığın giyinme tarihi 170 bin yıl öncesine dayanıyor. İnsanların onları kesilmelere darbelere karşı koruyacak hayvanlar gibi sert kabukları, vücutlarını saran dikenleri yok ya da soğuk iklimlerde yaşarken ya da kışın soğuktan onları koruyacak kalın bir yağ dokusu yok. İnsanoğlu derisinin vahşi doğaya karşı son derece korumasız olduğunu bildiğinden Önce ağaç yapraklarından, otlardan kıyafet yaptılar. Sonra hayvanların postlarından yaptılar. Zamanla giyim insanlar arası sosyal hayatta bir önem arz etmeye başladı. Belli şeyleri kategorize etmeye başladılar. Geldikleri yeri, ırklarını sembolize etmeye başladılar. Geliştikçe toplumsal olarak örgütlendikçe hiyerarşiler ortaya çıktı. Hiyerarşiyi belli etmek için giyindiler. Güzel olmak için giyinmeye insanlık tarihinde çok yeni başladık. Vahşi doğanın, hayvanların saldırılarından korunmak için giyinmek zamanla insanların birbirlerinin bedenini görmeye görmeye bu mahrem bir hal aldı. Sıra dışı bir hal aldı çıplaklık. Ve insanlığın aynı hayvanlar gibi gezdiği zamanları oldu. Kıllar vücudun kıyafetiydi ama bunlar vahşi doğa koşullarına nazaran yetersizdi.
- +1 yıl
@Diğerkâm1iSoyunmanın çıplaklığın temelini de anlattım. Bu temelle ayıp kavramı gelişti ve bu dinlerden bağımsız bir şekilde gelişti. Yani bizdeki giyinme ihtiyacı postumuz, kabuğumuz olmamasından kaynaklanıyor. Temelde bu var. Bütün kültürlerde insan ırklarında çıplaklık doğru bir şey olarak görülmez. Ben size anadan doğma çırılçıplak gezin demiyorum. Beni alt etmek için akla aykırı örnekler vermeyin. Etek tişört, pantolon, şort, bluz, elbise farklı renkler modeller bunlar ise kıyafete yüklediğimiz manalar oluyor. Etek pantolon şort, tişört, iç çamaşırı giymeyi yanlış buluyorsan sebepsiz yere saç yüz göz örtmeyi de saçma bulman gerekir. Benim itirazım saçma sapan sebeplerle kadınları baskı altına almaları. Size de bir masal uydurmuşlar kandırıyorlar öyle yaşıyorsunuz. Ve sağlık konusunda gelirsek saç derisi kökleri hava almalıdır. Sürekli hava alması engellenen saçlar dökülür.
- +1 yıl
@Diğerkâm1i Kadının 7 nefsi, 1 aklı, Erkeğin 7 aklı, 1 nefsi var da nefsi bastıramıyor falan yok böyle bir şey. 7 akılıyla nefsini bastırmaktan yoksun erkeğe bu din neden bu kadar çok misyon yüklüyor da kadını eve kapatıyor o zaman? O zaman peygamberlik hakkından tut imam olma, hoca olma, şeyhülislam olma, yargıç, hakim olma boşanma, çalışma, mahkemede şahitlik hakkı haklarını erkeklere değil kadınlara versin. İslam'a göre kadının imam, hoca olması yasaktır. Kadının hakim, yargıç olması yasaktır. Kadın şahitliğiyle erkeğin şahitliği eşit değildir. Kadın erkeğe göre yarım akıllıdır. Erkeğin nefsini bastıramamasını din/Allah niye affetdiyor? Allah kadına da erkeğe de akıl vermedi mi? İrade vermedi mi? Nefsini bile bastıramayan bir cinsiye neden peygamberlik veriliyor? Ben hiç kadın peygamber duymadım. Siz duydunuz mu? Neden kadın peygamber yok? Ayrıca sarık, takke yetmez. Saçını başını tamamen örtecek, yüzünü boynunu da örtecek. Erkekler için sadece göbek deliği ve diz kapağını söylüyor. Başka yok. Kadın nasıl kapanıyorsa erkek de öyle kapansın diyorum. Ayrıca kadını cezalandırdıkları gibi kırbaçlayarak, taşlayarak cezalandırdıkları gibi erkeklere de yapsalardı. Kadınları kısıtladıkları gibi erkekleri de kısıtlasalardı o zaman erkekler de cinsel arzularını gizleyebilirdi. Kadınlar gizleyebiliyor diye bir şey yok. Gizlemek zorunda bırakılıyorlar. Erkekler de kadınlar gibi yalnız dışarı çıkması yasaklansın. Bu kadının fıtratı resmen erkeğe köle olmak için yaratılmış. Ben niye o fıtratta değilim? Kadınlar da kılldırı. Canım ister alırım canım istemez almam. Din, İslam kadının giyinmesini kadının tercihine bırakmıyor. Müslümansan, Müslüman olmak zorundaysan böyle giyinmek zorundasın diyor. Sen Müslüman toplumda (Türkiye dışında) ben kapanmayı reddediyorum. Kapanmayacağım, yüzümü gözümü, saçlarımı örtmeyeceğim diyemezsin. Erkeklere iffet konusunda sadece "Erkeklere söyle iffetlerini korusun." demekle kalıyor. Kadınlara uyguladığı cezalar yok erkek için.
- +1 yıl
@HaktangelenMirvari peki kaç tane İslam ülkesinde erkekler dediğin gibi giyiniyor? Giyinmeye zorlanıyor? Giyinmeyi reddettiklerinde kadınlar reddettiğinde olduğu gibi aynı ağırlıkta dini cezalara çarptırılıyor mu? Sen Allah'ın erkeklere de giyim konusunda kısıtlama getirdiğini söylüyorsun ben de öyle olmadığını söylüyorum. Madem senin dediğine göre Allah'ın yasalarına erkekler bu kadar kolay karşı gelebilirken müsaade edilirken kadınlara neden bu kadar sert, kesin ve şiddetli davranılıyor? Neden erkekleri de kadınlarla aynı ölçüde baskılamıyor Allah, din?
- +1 yıl
@HaktangelenMirvari @Diğerkâm1i sorun İslam. İslam, cahile dönemi Arap ülkelerinin gelenek görenekleri için yapılmış bir şey. 2021 yılının gerçekleriyle dünyasıyla uzaktan yakından bağdaştırılamaz.
- +1 yıl
@SorupGideceğim123 benim örneklerim sizin kafanızda oluşturduğunuz tuhaf düşünceyi anlamlandırmak içindi. Benim saçlarım hava alıyor zaten bunun için meydan turlamama gerek yok. La havle Peygmberlik için sıradan biri seçilmez zaten özellikleri farklı ki seçilir, Peygamberliğe layıktır ki seçilir.
- +1 yıl
@sorupgidecegim123 kusura bakmayın da sanki islam kadını ezin dövün kırın diye ayet indirmiş gibi konuşuyorsunuz, kadın peygamberi kim takardı o dönemde, islam kadına değer verirken efendimiz eşiyle ilgilenirken onu baş tacı yaparken kadına eziyet eden islam karşıtlarıydı, gereksiz suçlama yapıyorsunuz
- +1 yıl
@SorupGideceğim123 Dedikleriniz İslâm' ı siz böyle bilin diye sorular yoluyla gençlerin aklını imanını çalmak isteyenlerin düşüncesiyle aynı. İslâm' ı onlardan öğrenemezsiniz. 1 kere yargılamak yerine anlam vermeye çalışarak okuyun, araştırın.
İsterseniz çıplak gezin beni ilgilendirmiyor bu düşünceyle sizi bir yere vardıramam bacağımdaki kıl niye siyah da pembe değil diye düşünecek kadar irdeliyorsunuz.
- +1 yıl
@SorupGideceğim123 Sorun İslâm değil, er ya da geç bunu anlayacaksınız. 2021 yılının insanları haddini bilmediği için Kitaba değil batıya uymak istediği için iradesine değil nefsine uymak istediği için kusuru kendinde değil insanda arıyor. Doğru tektir, İslâm evrenseldir.
Kadının köle sayıldığı, mal olarak görüldüğü bir topluma nasıl kadın Peygamber gönderilebilir?
Gönderildiğinde nasıl ciddiye alınabilir?
Bir sebep inkâr etmeye yetebiliyorsa yine bir sebep iman etmeye yetmiyorsa burada kendinizi sorgulayın.
İslâmiyeti ilk kabul eden bile bir kadındır. İslamiyet adına şehit olan ilk kişi kadındır. Peygamberimizin son vasiyetlerinden biri kadınlara iyi davranılmasıdır. Davranılıyor mu? Peygamber demiş mi demiş, kimi suçlamalıyız?
Peygamberimiz Ey Aişe konuş da ferahlayayım derken ümmeti bir sus be kadın derken kimi suçlamalıyız?
Kafanıza bu düşünceleri sokanlar ne diyor biliyor musunuz? Eskiden Müslümanları öldürürlerdi ama şimdi öldürmeyelim diyorlar onların fikrini alırsak bir adam kazanmış, bir de Müslüman eksiltmiş oluruz diyorlar. Böyle böyle Müslüman eksiltiyorlar daha inanmadan böyle böyle yollarını değiştiriyorlar. - +1 yıl
@Diğerkâm1i Hiçbir soruma mantıklı, akıllıca cevaplar veremiyorsunuz. Bunu anlayabiliyorum çünkü akılla bakınca bu din meselesine akılla cevap verilemiyor. Demişsin ki
"La havle Peygmberlik için sıradan biri seçilmez zaten özellikleri farklı ki seçilir, Peygamberliğe layıktır ki seçilir."
Ben de diyorum ki bu peygamberlik neden sıradan olmayan bir kadına verilmedi hiç? Niye hep tanrı erkekten yana şansını kullandı. 1 tane bile kadın peygamber gelse ve dini o yaysa emin ol İslam toplumlarında ve Hristiyan dini toplumlarında Yahudi toplumlarında kadın daha çok değer görürdü. Allah'ın yaratmak istediği şey erkekti. Kadını da sonradan erkeğin ihtiyacı için yaratmış gibi duruyor. Neden bu din müessesinde kadına sadece yemek yap, çocuk yap, kocana evine çocuğuna bak misyonundan başka bir misyon verilmiyor? Sen şu anki sahip olduğun haklarını Afganistan'da, Sudan'da, Suudi Arabistan'da, Nijer'de, Mısır, Tunus, Cezair, Irak, İran yani kısaca Türkiye dışındaki Arap İslam ülkelerinde sahip olabileceğine inanıyor musun?
- +1 yıl
@Diğerkâm1i Şu an sahip olduğun hakları sana veren İslam değil o yerden yere vurduğun Batı kaynaklı Cumhuriyet. Atatürk'ün Cumhuriyeti. Senin, benim okuma yazma bilmemiz, okula gitmemiz bile bir nimet. Sırf cehennem korkusuyla sadece korku sebebiyle bunları konuşmaya düşünmeye korkuyorsunuz. Ben bütün dinlerin kültürel ve erkek dayatması olduğuna inanıyorum. Eğer Allah, yani evrenin kainatın, her şeyin yaratıcısı olan, doğmamış, doğrulmamış olan, yerden, zamandan, şekilden muaf olan şey bu kadar yüceyse büyükse her şeyin üstündeyse güçlüyse kalkıp da kadın ve erkek arasında bir tercih yapmaz. Tercihini erkekten yana kullanmaz. Gayet eşitlikçi olur. Erkeğe kadına göre bu kadar serbestlik tanıyıp da kadını erkeğe tutsak etmez. Böyle dinler yaratmaz. Yine ibadet meselesini de anlayamıyorum. Ben ibadeti bir çeşit ruhi meditasyon olarak görüyorum. Hint inanışlarındaki doğan güneşe karşı bağdaş kurup beklemeyle aynı şey bana göre. Yapsan da bir şey kazandırmıyor kaybettirmiyor yapmasan da bir şey kazandırmıyor kaybettirmiyor. İlk iman edenin kadın olduğunu söylemişsin.
- +1 yıl
@Diğerkâm1i Doğru evet ilk inanan kadındı. Peygamberin karısıydı. Peki, Allah Hz. Aişe'nin hatrına neden "Ey müminler, ey iman edenler, inanlar kız çocuklarınızı okutun, onlara da tıpkı erkek çocuklarınız gibi meslek edindirin. Kendi paralarını kendileri kazansınlar." gibi bir ayet hadis indirilmedi de Hz. Muhammed'e halka bunu öğütlemesini istemedi. Uymayacak olanları da çok ağır şekilde cezalandıracağını, helak edeceğini falan söylemedi? Hristiyanlıkta Hz. Meryem vardır. İsa'nın annesi. Hristiyanlıkta da böyle bir ayet yok. Neden yok? İslam, Allah her şeye gücü yeten Allah cariyeliği köleliği bitirmeye gücü yetmemiş mi de İslamdan sonra cahiliye adeti olan cariyelik hala devam etmiş. Batıya ne kadar uyduk sence? Bugün bu ülkede kadınlar bir erkeği istemediği için öldürülüyor, tecavüz ediliyor. Çocuk tecavüzleri de var. Git Batıdaki verilere bak. Batının kadını mı daha hür Ortadoğunun İslamın kadını mı daha hür? Senin bir kadın olarak parti kurmak, siyaset yapmak, ülke yönetmek hakkın var. Oy verme hakkın var. Ortadoğudaki İslam ülklerinde İslamla, İslamın kurallarıyla huşu ve huzur içinde yaşayan (!!!) Müslüman kadınların daha tek başına sokağa çıkma hakkı yok. Daha ılımlı olacağız. Kendimizi geliştireceğiz diye çıkıyorlar diyorlar ki artık kadınlar da araba kullanabilir, sokakta yalnız gezebilir. Biz de Batıya uyuyoruz işte. İşte bu kadar Batıya uyuyorlar. İnsanca, insan onuruna göre yaşayabilmek istiyorsan o aşağıladığın Batının kurallarını kabul etmiş bir ülkede yaşamayı tüm beyninle aklınla istemek zorundasın.
- +1 yıl
@HaktangelenMirvari Böyle bir ayetin varlığından haberim vardı ama hangi ayet olduğunu bilmiyorum google yazdım adını ve tam açıklamasını buldum. Nisa suresi 34. ayette diyor ki:
"Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür."
Yani diyor ki kadınlar erkeklerin mallarından harcama yaptığı için farklı yaratılıp özellikleri olduğu için erkekler onların yöneticisidir koruyucusudur. Kardeşim sen İslam olarak ilk indiğin anda kadınlara meslek edinme, eğitim alma gibi hakları erkeklere nasıl tanıyorsan izin veriyorsan kadınlar da verseydin, kadınlar da kendi parasını kazanıp, mal mülk edinseydi. O zaman hiçbir erkek kadının yöneticisi korucusu olmayacaktı. Gerek kalmayacaktı. Allah'a itaatkar kadın salih kadındır diyor. Yanlış. Erkeğe itaatkar kadın salih kadındır olacak o. Bugün kadınlar eğitim alıp paralarını kazanıyorlar çalışıyorlar. Bu kadınlar kocalarından şiddet görüp baskı yaşadıklarında ne yapıyorlar boşanıyorlar. Kendi evine çıkıyorlar çocuklarına bakıyorlar. Ama kocasına itaat eden yani salih kadın olan kadın baskıyı, koca dayağını aldatılmayı çekmeye devam ediyor. İslam'a göre salih kadın budur. - +1 yıl
@HaktangelenMirvari deminki Nisa suresinin kaynağı
kuran.diyanet.gov.tr/.../34-ayet-tefsiri - +1 yıl
@HaktangelenMirvari @Diğerkâm1i Ve size şunu söyleyeyim benim ailemde çevremde bunları düşünen konuşan kimse yok. Kimse bana bunları düşünmeyi öğretmedi. Yaşadığım dünya, hayat, çevremdeki kadınların yaşayışları ama inandıkları şeylerin ne kadar taban tabana zıt olduğunu anlamak için birilerinin etkisi altına girmeye gerek yok. Onu tarikatların peşine takılanlar yapıyor. Ve diyorum ki İslam ve diğer 2 ilahi din de evrensel değildir. Yereldir. İsayla Roma uğraşmasaydı engellemeye çalışmasaydı. Misyonerler köleleri doldurmasaydı Hristiyanlık yayılmayacaktı. İslam'da da Müslümanlar ticaret yolları üzerinde yaşayıp ticaret yapmasaydı, gaza adını verdikleri başka memleketleri sömürmeseydi bunlar orada kalacaktı.
- +1 yıl
@ballismus Eyvallah :)
- +1 yıl
@SorupGideceğim123 inançsızlığınızı içinizde yaşayın da başkasının da vebalini almayın.
Ben size ne desem anlamsız, anlaşılan o ki; kalbiniz ve kulağınız mühürlenmiş, gözlerinizin üzerinde perde var. Merhametlilerin en merhametlisi size hidayet versin. Gerçekten öğrenmek istiyorsanız profilime girin ve bu konudaki görüşlerimi okuyun açıklamalarıyla belirtiyorum. (Bunu ego vs saçma şeyler olarak algılamayın niyetim sadece yardımcı olmak. Kimin doğru kimin yanlış anlattığını bilmediğimiz bir çağdayız ve emin olun bunların sorumluları peşinden gittiklerinizdir. İslâm evrenseldir bunu şimdi olmasa bile dilerim bir gün anlamak nasip olur. Ben de sizin gibi görünce şaşırdım ama önyargıyla yaklaşmadım sorguladım. Uyandım, yandım ve anıyorum.
Hayırlı geceler.🍃 - +1 yıl
@Diğerkâm1i Yine Türkiye'deki ve diğer İslam/Arap ülkelerinde, Batıya göre bu kadar fazla kadın tecavüz, taciz, şiddet, cinayet olmasının sebebi zaten İslam ve İslam'ın dikte ettikleri. Sen kalkıp da Nisa suresi 34. ayet gibi "Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür." ayetler çıkartırsan erkekleri kadınların yöneticisi, sahibi, koruyucusu addedersen bunların hepsini meşrulaştırmış olursun. Sorun İslam'ın çarpık düşüncelerinde.
- +1 yıl
Bunun sebebi İslâm değil.
Kardeşim siz matematik yapamayınca suçu matematiğe mi atıyorsunuz yoksa bennn anlamıyorummm mu diyorsunuz?
Batı işi diyorum bunlar batı işi o ayetteki kelime dövün değil! Dövün ayetin bağlamına da Kur' an- ın bütünlüğüne de aykırıdır.
Kendim söylüyorum işte İnanıyorum, Müslümanım darabe fiilini dövün diye çevirmek adalete aykırıdır o yüzden o fiil dövün anlamında değildir. Gidin okuyun diyorum neden okumuyorsunuz? İnanmak istemiyorum diyorsanız deyin beni de uğraştırmayın, inanmak istiyorsanız inanmaya çalışın. - +1 yıl
Diğerkam kız o kadar uzun uzun şeyler yazmış açıklasana, tek dediğiniz işte kalbiniz mühürlenmişmiş bilmem ne. Açıklayın kızım savun işte dinini. Hidayet versin bilmem ne. Cami hocasına gidip bu konuları tartıştığımda da böyle şeyler söyledi. Ay inanılır gibi değil ya, hem o inançtalar hem de hiçbir soruya ne cevap verebiliyorlar ne de açıklayabiliyorlar
- +1 yıl
Ben hacca gitmiş biriyim bu yaşıma kadar da hep namaz kılan biriydim, fazlaca allah korkum vardı keyfimden böyle olmadım herhalde. Yoksa allah mı nasip etmedi bana Müslüman olmayı. Tartıştığım insanların haddi hesabı yok konuşmadığım dindar insan kalmamıştır etrafımda ve sosya medyada. Hep aynı şeyleri söylüyorsunuz ya, dönüp dolaşıp aynı şeyleri tekrarlıyorlar şok edici
- +1 yıl
@Diğerkâm1i Ben edebiyat öğretmeniyim. Arapça Farsça kelimelerin nasıl hangi kalıba girerse hangi anlama geldiğini kelimelerin cinsiyetini falan biliyorum. O cümlenin yapısına uygun tercüme edince diyanetin dediği çıkıyor.
- +1 yıl
@Diğerkâm1i İnanmaya çalışın ne demek? Yani düşünme düşüncelerini bastır. Yüreğini beynini sustur sadece inanıyorum de geç diyorsun bana. Bunun adı inanç değil yalnız.
@selenalsancakk selenciğim bir tecavüzün, tacizin işlendiğinde kadının şahit için 3-4 adam ya da 8-6 kadın bulma zorunluluğu getirirseniz tabi ki suç oranı sıfır olur :D :D :D Kimse sonuçta toplum içinde birine tecavüz etmeye çalışmıyor. :) - +1 yıl
@SelenAlsancakk Kamera her yerde var mı? Türkiye'de de kameralar var. Aile içinde olanı nasıl ispatlayacak peki? Kamerayla mı ispatlayacak?
- +1 yıl
Bazı insanlar inanmak istediklerine inanıyor yalnızca. Tabii kide benim dediğim şeylerle hemen fikrin değişmeyecekti. Ben diyorum manevi korunma sen diyorsun ki donun indirilmesin diye. Öncelikle kimden din dersi aldın bilmiyorum veya nereden araştırdığını ama kaynakların islamı kötülemeye çalışan ateist kişilerden başka kişiler değilmişler veya kendi kafasında kurduğu ataerkil zihniyeti islamiyeti bahane ederek dayatmaya çalışarak kadını kölesi yapmak isteyen kişidir. Öncelikle erkeğin 2. Eş için eşinden izin alması zorunlu hz. Ali de almak istemişti ama eşi hz. Fatıma ve hz. Muhammed (s. a. v.) izin vermemişti bu yüzden alamamıştı. Bir erkek kadına tecavüz ettiğinde günahı erkeğin boynuna yazılıyor bu arada o bilgiyi nereden öğrendiysen artık. Diğer ülkelerin öyle olması islamiyeti ilgilendirmiyor, islamiyeti ilgilendiren hz. Muhammed (s. a. v.) o kız çocukları diri diri gömülürken omzunda gezdirdi kızlarını böyle gezdiren peygamberi olan bir din nasıl kadına değer vermez dersin ki? Kalbini islamiyete kapatmış olana ne dersen az. İstediğine inan.
- +1 yıl
@SelenAlsancakk Böyle mahalle karısı gibi yazacaksan seninle konuşacak hiçbir şeyim olamaz s1ktir git önce o ağzını bir çamaşır suyuyla yıka gel. Tuvalet ağızlı.
- +1 yıl
@Rkbk112 yahu bak bütün İslam ülkeleri Kuranı Kerime inandığını ona göre yaşadığını söylüyorlar. Bir bunu söyleyenlerin ülkesindeki insan haklarına, kadın haklarına, eğitim haklarına, refah seviyesine bak bir de Hristiyanlığı da bırakan, seküler Avrupa'ya, ABD'ye, İskandinav ülkelerine bak. O, Müslümanım diyenler, İslam ülkelerinde yaşayanların hepsi kendi ülkelerinde mi kalmak istiyorlar yoksa dinsiz seküler, pozitivist Avrupa'ya, ABD'ye, İskandinav ülkelerine mi gitmek istiyorlar? Kendini ve tüm Türkiye'deki ve Arap, Müslüman coğrafyanın kadınlarının yaşam standartlarıyla bu saydığım Batı ülkelerindeki kadınlarla bir kıyasla. Türk kadını bu ikisinin tam ortasında ama İslam'a doğru kayıyor. Ve kayınca da bizden uzaya çıkan ilk kadın çıkmayacak bundan emin ol.
- +1 yıl
@Rkbk112 @Rkbk112 @ballismus @haktangelenmirvari @Onlygirl_ @digerkam1i Alın izleyin bu Afganistan'dan kaçmış, Avrupa'da İslam'ın kadınlara verdiği haklardan (!!!) mahrum olarak bu yaşına kadar yaşamış Arap prensesinin röportajı.
https://www.youtube.com/watch?v=edwOf2xQelQ
Bundan sonra atacaklarım da bir ilahiyat profesörü olan Mustafa Öztürk'ün İslamla ilgili sözleri benim bu zamana kadar yaptığım tüm eleştirilerin hepsini bu ilahiyatçı da yapıyor.
Kuran Allah kelamı değildir diyor.
https://www.youtube.com/watch?v=ic9HNQcPFrM&t=138s
https://www.youtube.com/watch?v=f3WI9E3dDX0
Sevgi barış kardeşlik dini (!!!) İslam
https://www.youtube.com/watch?v=zCo3XRwPgcE
İslam'da kadınlara verilen haklar (!!!)
https://www.youtube.com/watch?v=Jwl85m-bSeA
Bunların hepsi tek bir video halinde kesintisiz olarak bu alın izleyin ben izledim. Bu adam da ilahiyat profesörü. İslam Ansiklopedisinde maddeler yazmış bir adam
https://www.youtube.com/watch?v=eRBa7vPgPRA - +1 yıl
Ballı kız bir de sorup gidecek kız sizin beyninizi çok güzel yıkamışlar gidip profilime baksın okusun dedim açıklayamam demedim. İnanmaya çalışın demek bastır anlamında demedim edebiyatçı anlamlandırarak okumak isterseniz daha iyi olur anlamında dedim. Yıkamaya devam edin beyninizi körelmişsiniz yapacak bir şey yok.
- +1 yıl
@Diğerkâm1i Körelen sorgulamayan sizsiniz.
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim, izledim :) inancım tazelendi Kur' an' da bu ayetin ne işi var deyip aklınca Kur' an' ın yalnızca o döneme indiğini söylüyor. Adınıza üzüldüm:) komik ya bir de ilahiyat okumuş lclcld size iyi imtihanlar
- +1 yıl
@SorupGideceğim123 her gün sorguluyorum adım çıktı artık lclxls çok şükür her sorguladığımda daha çok bağlanıyorum☺Hayırlı Geceler 🍃
- +1 yıl
@Diğerkâm1i sorgulasaydın eğer evden dışarı yalnız çıkamamayı, Erkeğin çok eşliliğini, cariyeliği, erkeğin kadının sahibi olduğu kadının eğitimsiz bırakıldığı görüşünü savunmazdın. İyi geceler.
- +1 yıl
@Diğerkâm1i bu adam sadece sizin dediğiniz şeyi demiyor. Kuran Allah lafzı değildir. Peygamberin tercümesidir diyor. Kuran yalnızca o dönem cahiliye Arap kavmine inmiş onların azgınlıklarını dizginlemeye çalışan bir kitaptır. Kuranda geçen hadiselerin çoğu din değildir. O dönem Arap cahile dönemini anlatır diyor.
- +1 yıl
@ballismus sekter et. :D :D :D Al bak izle Kuran'da kadın İslam dayak kölelik.
https://www.youtube.com/watch?v=O3JQ-jbNRkE - +1 yıl
@Memoo1912 Bak kardeşim ben hiç kimseyi bir şeylere zorlamıyorum. Zorlamaya da hakkım yok. Ben sadece düşüncelerimi ifade ettim. Zaman zaman yaptığım iç sorgulamalarımı buraya yazdım. Buradaki kadınlara ve erkeklere yazdım. Eğer vaktin varsa sabrın varsa yaptığım yorumları sorgulamaları eleştirileri şöyle bir okursan ve bana yapılan yorumları da okursan benim yorumlarımın gayet akla mantığa uygun ve haklı yorumlar eleştiriler sorgulamalar olduğunu anlarsın. Ben bütün dinlerin 3 ilahi din de dahil hepsinin kültürel olduğunu o topluma özgü olduğunu düşünüyorum. Ve 3 ilahi dinin de her ne hikmetse peygamberlerinin erkek olmasından mütevellit onların yaymaya çalıştığı din de erkekleri destekleyen dinler, onların tanrı tasavvuru da son derece eril bir tanrı. Ama İslam'daki ve diğer 2 ilahi dinin Allah tasavvurunda Allah'a bir beden, cinsiyet, insanlardaki gibi zayıf ego, cinsel nefs gibi zayıflar tanrı mükemmeliyetine aykırı. Ama 3 ilahi dinin kitabı da biz Allah'ın sözüyüz diye çıkıyor fakat anlattıkları bunlara ters. Din olgusu hangi din olursa olsun insanlığın toplum içinde bir arada görev ve sorumluluklarını düzenleyen, insani ilişkileri düzenlemek için var olduğuna inanıyorum ve zamanın şartları değiştikçe toplumlar değişiyor, insan gerçekleri değişiyor dinin de zamana göre revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben Mustafa Öztürk'le tanışmam youtube videolarıyla ondan haberdar olmam 1 yıl etmez. Ve benim kafama takılan ve içten içe de İslam'a, İslamsal düşüncelere gıcık olmama sebep olan şeyleri bu adam akla mantığa uygun açıklayıp, eleştiriyor.
- +1 yıl
Hepsini okudum yazdıklarının baştan sona dediğim gibi saygı duyuyorum düşüncelerine ve zorlamak derken sen değil kim neye inanıyor neye yapar vs zorlayamayiz onu diyorum ve sadece şuna değinmek istedim zaman değiştikçe Kur'an da ve ya başka bir din de değişiklik olmaz çünkü peygamber zamanın da inen ayetler ve ya dualar vs zaman göre değişmez yani öyle o gelsin bir şey yazsın bu yazsın olmaz yani bana göre o yüzden buna da zaten kimse izin vermez çünkü Kur'an üzerin de bu zamana kadar hiç oynama olmadı eksik sayfalar vs var diye duydum ama oynama yok olamaz da
+1 yılModa deniyor buna sorsan, halbuki ne için kapandiklarini unutmuşlar...
51 Yorumla- +1 yıl
Düz düşünüyorsun, çoğu çevresinde göze batmamak, ayıplanmamak, bazen de ailesinin dine bağlılığı nedeniyle elalem hapisanesinde kilit altında kapanıyor.
Çünkü bazıları tesettürü sorguluyor. Neden erkekler yan gözle bakmasın diye biz kapanmak zorundayız diyorlar? Ayrıca baba, amca, dayı, dede, kardeş dışında tüm erkeklerin yanında kapalı kalmak, diğer tüm erkeklerin sapık olduğunun ön kabulünün kanıtı. Ama her erkeğin kadınlara o gözle bakmadığını biliyoruz. Bu sapıkları cehennemde cezalandırmak yerine maruz kalanların hayatını zindan etmek değil de nedir?
Kuzenim dedi kafasını sıkıyor diye takmıyormuş
22 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı bir açıklama aslında
Gizli Üye(25-29)+1 yılIyice sacmaladilar sorma
30 Yorumlaİstemeyerek başörtü taktıkları için
30 YorumlaModa & Stil konusunda 2,4b cevap paylaştı. Iran tipi başörtü
31 Yorumla- +1 yıl
Yoo halis mulis anadolu kadını tipi. Eskiden bone yoktu.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım