Evet hatta bildiğim konularda da karşı tarafla sohbet etmemek için hayır ya da bilmiyorum diyebiliyorum. Ama bilmediğim halde bazı durumlarda konuşmak gerekiyor. Karşımda ki kişinin de konu hakkında bilgisi olmadığını anlarsam kelimeleri süsler, raks ettirir öyle böyle şeyler anlatırım ve mest eder giderim. Bu beni bazı iş konularında çok iyi şekilde kurtarıyor. :D Ama sosyal hayatta çok kullandığım kelimelerden ikisidir.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
İnsanin karşısındakileri kırmamak için bir dönem içinde bulunabileceği durum, ama bu durum kötüye kullanılmaya başlandığı andan itibaren, ki kesinlikle bir zamandan sonra kötüye kullanılır, ilişkilerin sorgulanması sonucu bu kişiler artık yokmuş gibi davranma yoluna gidilebilir. Bu süreç içinde etrafta bulunan bir kısım dost, arkadaş, bu kötüye kullanım konusunda sizi uyarmak için uzun konuşmalar yapabilir, bu konuşmaların ilerde 'ben sana söylemiştim' söylevi olarak geri döneceğinin bilincinde olunmalıdır.
Biliyorum tabii ki, bilmemekte beni küçük düşürmez ya da insanların gözünde “cahil” kılmaz. Kendi çapımda araştırmayı seviyorum, dikkatimi çeken konuları özellikle, bunun dışında hayatıma dayanarak ya da yaşadıklarımdan da yola çıkabiliyorum, bir sonuca ulaşmama yardımcı oluyor fakat bilmediğim ya da emin olmadığım bir şey hakkında da konuşmam. Aynı şekilde “hayır” demekte beni kötü biri yapmaz, istemediğim şeyler için bu cevabı vermek en büyük hakkım ve kim bunun için alınıp güceniyorsa kendi bilir…
Çok güzel hayır derim, sırf birisi kırılmasın üzülmesin diye kendimden asla ödün vermem. Başkasını memnun edip niye kendim mutsuz olayım ki? Hayır diyeceğim konularda hep kendimi öncelik olarak görürüm ve cevabımı hazır şekilde veririrm. Bilmediğim konularda da bilmediğimi söylerim bu eksiklik veya komik bir durum değil. Bilmediğim halde konuşup komik duruma düşmekten ise dürüstce neyin ne olduğunu izah etmeyi tercih ederim.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Ne zordu önceden "hayır" demek benim için. Karşı tarafı kırmamak için kendimden çok ödün verdim, çokta üzüldüm ve kırıldım. Ama tecrübeler sonucu "hayır" demeyi öğrendim. Yapmak istemediğim herşey için hayır diyorum artık.
👌👍👏🤝 tum bu ovguler su guzel soruyu soran aklina xd ozellikle bunu erkekler daha cok yapiyor hele de pc alma konusunda arastirma yaparken bunu daha net gormus oldum dkahdkshd bilmemek erkekliginizi azaltmaz concikolar dksjd kadinlar zaten kendini akilli sanan bilmiyorum der her seye is kendine kalmasin diye bi ayari tutturun layn
Elbette biliyorum bunu bilmek önemlidir zaten, bugün bir çok insan bilmiyorum yapamıyorum demeyi gururuna yedirmek yerine biliyorum diyor ☺️ Ama unutmamak gerekir ki çok bilen çok yanılır o yüzden bilmediğim hiç bir konu hakkında biliyorum demem ve bilmediğim bir konuyu sorarak fikir almayı seviyorum.
Bilmiyorsam bilmiyorum derim, ve bilmediğim bir şey beni aciz yapmaz, ama öğrenmek için de çaba gösterir öğrenirim ve bilmiyorken biliyor olurum, zor değil bazı şeyleri öğrenmek, ve ne demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.
Kırılmasın diye hiç hayır demediğim insanlar sırtlarını döndüler bana, dalga geçtiler vs vs. Orada öğrendim işte ''hayır'' demeyi. ''Bilmiyorum'' demeyi de biliyorum çünkü zamanında biliyorum biliyorum diye diye çok rezil oldum :D
iki farklı soru mu yorum mu var anlayamadım. her neyse.. zaman zaman hala hayır diyemediğim anlar oluyor. sanırım bende bu cevap kişilere göre esneklik gösteriyor. bilmiyorum kısmındaki aciziyet kısmını ise hala anlamış değilim.
Diyorum ya ne olacak ki, ama yalnızlığımdan ötürü hayır diyemediğim de oluyor ara sıra ama bu sürekli demediğim anlamına gelmez. Off saçmaladım yoo saçmalamadım :D