Bazı insanlar yüzünde çeşit çeşit maskeyle dolaşır. Ve biz o insanların kendi yüzlerini ya bize zararları dokununca ya da menfaatleri bitince görürüz. Ama bu her zaman çabucak olmaz. Aylar, yıllar sonra bile ancak fark edebiliyoruz bazı kişilerin gerçek yüzlerini...Peki ya siz insanların gerçek yüzünü görmede, fark etmede ne kadar başarılısınız?
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Sizinle arası iyiyse eğer, başkalarına nasıl davrandığını gözlemleyerek fark edebilirsiniz.
eğer sizinle arası iyi değilse, size yaranmak için hiç bir sebebi kalmadığında doğrudan size olan davranışlarını ölçerek görebilirsiniz.
aslında genelde çoğu zaman fark ederiz bence insanların gerçek yüzünü, ama herkes kendini bir istisna olarak görmeyi tercih eder. neticede ben onlar gibi değilim, bana bunu asla yapmaz demek gurur okşayıcıdır bi anlamda. ama maalesef öküz ölüp ortaklık bozulduğunda istisna olmadığınızı diyetini ödeterek öğretirler adama. o yüzden başkalarının canını gözünü kırpmadan acıtabilen insanlara karşı ne olursa olsun gardını düşürmemekte fayda vardır. olmaz olmaz demeyin, bi gün piyango size de vurabilir
Hayir hatta insanların gerçek yüzünü hemen görmek konusunda çok tecrübesizim insan sarrafı da değilim maalesef insanların gerçek yüzünü hemen görmeyi çok isterdim çünkü gerçek yüzlerini hemen görebilseydim yani niyetlerini farkedebilseydim belli su anda bu kadar fazla kırılmış ve insanlarla arama değil duvar duvarlar örmüş olmazdım... onların gerçek yüzünü görmediğim için onlara haketmedikleri kadar değer verdim güven verdim güvendim bunları karşılıklı yapmadım ama hani bana bunlara karşılık tepki olarak samimi duygular beslerler sandım kendim gibi sandim onlarida ama hep yanıldım bazı insanlar hiç olmadıkları biri gibi davranır köprüyü geçene kadar o yüzden gerçek yüzlerini hemen görmezdim bu yüzden artık herkesi aynıymış gibi görüyorum...
Ne kadar saklarsa o kadar görüyorum insanların gerçek yüzünü. Ama gördüğüm zaman safa yatıp zamanla ne olacak diye de bakıyorum. Bir de insanları akılsız sanıp kendilerini zeki sanmaları kadar rezalet bir durum yok bu dünyada. Kimse kimseyi böyle görmemeli ne cüret gelde anlat işte.
Hisleri çok kuvvetli bir insanım. Bununla birlikte iyide bir gözlemciyim. Fakat bazen insan neyi görmek isterse onu görüyor. Normalde insan sarrafı diyecek kadar iyiyken bu konuda, görmek istediğimiz şeyler bütün algılarımızı kapatabiliyor.
Bu kapanışla göz önündeki apaçık olan şeyleri bile göremeyebiliyoruz. İnamakta istiyorsun bir yandan... Kişiye karşı nötr olmak gerek gerçek yüzünü görebilmek için. Aksi takdirde hemen göremeyebiliriz gerçek olan yüzünü...
Son demiştik ama Nasipte o sorunun son olmasi yokmuş kardeşim 😄 Bazen hissettiğim oluyor karsimdaki ne yaparsa yapsın içim ısınmıyor haz edemiyorum ki bir süre sonra gerçek yüzlerini gösteriyorlar zaten.. Ama çoğu zaman göremiyorum fazla saf yaklaşıyorum sanırım ancak onlar gerçek yüzünü gösterdiğin de görüyorum ki ozaman da şükür ediyorum daha fazla zaman geçmeden yüzünü gösterdiği için..
Evet, ama kişiden kişiye göre değişir. Bazılarını anlamak için beş saniye yeter. Bazılarını anlamak içinse bir ömür yetmez.
Aslında olay tamamen bakış açımızla ve bizimle alakalı. Ne kadar kendimizi bilir, anlarsak o kadar çok insanın benliğini keşfederiz. Maskelerinin ardındaki kişiliğini görebiliriz.
~yani insandan insana değişiyor. Genelde çok süremeden görüyorum 🎨
Bazı insanları gördüğümde içsel bir his midir bilmiyorum ama bundan beş kuruş çıkmaz, boş zararlı diyorum. Ki öylede çıkıyor. Bazılarında ise melek gibi insan diyorum, g*tümüzden kan alıyor. Anlayacağın belli olmuyo be anam
Hislerime güveniyorum.. Bazı insanların gerçek yüzlerini görmeme rağmen eğer onları hayatımda tutuyorsam yapacağı rezillikleri daha yakından izleyip gülebilmek için yapıyorumdur bunu.. Yanıldığım çok az olmuştur.. Keyifli geceler..
İnsanların iki yüzü vardır. Biri size göstermek istedikleri yüzleri. Diğeri de kendilerine sakladıkları. Bu her zaman kötü bir şey değildir. Yine de size göstermek istemedikleri sürece ikinci yüzlerini göremezsiniz.
Er ya da geç her yalan açığa çıkar. Bazen ilk görüşte sezerim fakat açık vermem, gözlem yapıp öyle yüzüne vururum bazen hiç uğraşmam direkt hayatımdan çıkartırım.
O kadar iyi oynuyorlar ki kestiremiyorum bile. Ama içime kötü bir his düşer ve genellikle yanıltmaz. Saçtığı enerjiden inanılmaz rahatsızlık duyarım. Bu da bir fikir verir.