Ewet cunki iyi insalar düşünür duygularına da yer verir bir laf ederken acaba kırdım mi murlu mu ettim ven ne dedim diye düşünür başkalarının söylediklerini dikkate alır ama kötü insanlar umursamaz ve bencil olur kimin ne hissettiği ne yaşadığı umrunda olmaz kafaya takmaz düşünmeye gerek duymaz bu tür insanlar neden ve kimin için demişsinki kendini üzen yıpratan düşünmekten delirten hep hep iyi insanlar olur
İnsan neden delilik noktasına gelir. sanırım asıl sorulması gereken soru bu.. Bir insan eğer deliriyorsa iyi olduğu için mi o noktaya geliyor evet hassas olmak ince düşünme karşısında gördüğün kabalık seni delirtebilir Ama bence aynı zamanda çok kötü bir insanında yaptığı kötülüklerin birisinde mesela yaptığı şeyin ne kadar yanlış olduğunu görüp üzerine pişmanlıkla dolu bir delirme akıl kayması yaşayabilir..
Akıl garip bir şey bir anda insandan uçup gidebiliyor.. yaşadığımız yüksek dozda bir olay bunu sağlayabilir
belki daha fazla kötülük yapamadığı için pişman olmuştur bilemiyoruz değil mi her şeyin içinde bir iyilik vardır tezine pek katılmıyorum ben kötü daha kötü olamadığı için pişmanlık yaşar ama bunu aslında iyidir diye yorumlayabilirsin..
İyi insanların farkındalığı daha yüksek oluyor. Bu durum gerçekten bazen insanı delirtecek kıvama getirebiliyor. Kötü insanların böyle dertleri olmuyor. O yüzden kafaları her konuda daha rahat oluyor.
"Delilik, hassas insanların protestosudur" diye bir söz okumuştum. Bundan yola çıkarak delirenlerin ya da delirme noktasına ulaşanların hassas ve minnoş kalpleri olduğu kanısına varabiliriz.
~yani sadece cam kadar 'hassas' kalpliler dellenir 🌷
Selam@Cassie_Robichaud Üç gün önce delirdim. Hesabımı kapattım. Şimdi ben acaba neyim. İyi miyim? Kötü mü? Bilgelikten bile vazgeçecek kadar delirmişim. Neyse. Selam olsun.
Hassas ruhlu insanlar delirmeye mahkumdur, yüzeysel olguların aksine her kavram, duygu, his ve düşüncenin en ince detaylarında yaşamak çok derin bir uçuruma gebe.
Sonradan akıl ruh hastalığına yakalananlarda şunu gördüm birine çok güveniyorlar bütün dayanağı o kişi oluyor ve o güvenilen kişi birden gittimi, her şeyin yalan olduğunu anlıyor sonra kafada gidiyor.