Komünist İmam adlı kitapta bolca yer verilen bir ata sözü olan 'Çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz' sözü direkt olarak dillere yapışıyor, kulaklarda çınlıyor. Çok konuşan insanda tabi ki fark vardır. Konuşuyor ve dinliyorsa ayrıca söylediklerini destekleyecek kesinliği belli olan 2. el ve 3. el kaynaklara başvuruyorsa yalansız olabilir. Ama kahve ağzıyla konuşan her insan bildiğin sallıyordur. Bununda çoğu kişi farkına varır ama belli etmez.
Bir kere birbirinden aşırı bağımsız bir durum. Çok konuşan insan genelde geveze olarak nitelendirilir. Baş şişirmekle üstlerine yoktur veya mantıklı keyfili biri ise sohbetine doyum olmuyor. Çok yalan söyleyen insanlar genelde bir şeyi farklı acıdan anlatıp konuşanlar oluyor. Misal olmayan bir şeyi olmuş gibi anlatıp konuyu benzerleştirip üzerinden farklı giden biri çok yalan söyler ki genelde bu durum hep böyle gitmiştir.
Çok konuşmakla yalanın bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. Bazıları konuşmayı seviyor. Lafı bereketli derler bizim burada, tam da öyle aslında. Sürekli konuşacak bir şeyler bulmak, lafı dolandırmak, bir konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatmak yalandan çok gevezelik içeriyor biraz :)
Kişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı.
Bence yalan konuşmaya daha meyilliler. Çok konuşan insan düşünmeden konuşur, düşünmeyen insan ise çok hata yapar, yanlış konuşur.. basit bir olayı bile çok farklı anlatır, bire on katar..
Yalan söylemek artık çok konuşmaya bakmıyor. Baktınız kim yalan söylüyor bilemediniz, bi kalabalık toplayın başlarına bir kısım onlara iftira atsınlar bir kısım ise onları desteklesin. Destekleyenler sen biri yalan söylerse ve bunu kbul ederse iş bitmiştir. Yalan söyleyenlerden birini de desteklerse o da yalancıdır. Dürüst adamın her işi dürüstür başından sonuna kadar dürüst olmaya çalışır ki kendisi aklansın.
ben özellikle alkollüyken çok konuşurum ama asla yalan söylemem. hatta bazen gerçekleri pat diye söylediğim için patavatsız bile ilan edildiğim oluyor. içten gelene bağlı o biraz da. eskiden ben de çok konuşmanın geneli yalan olduğunu düşünüyordum da her zaman öyle olmuyor.
Gerçekler o kadar çok değil. Çok konuşmak abartıya, yemine ve yalana kapı aralıyor. Acun bile on cümlesinden dördünde abi bak yeminle diyor. Beşinde sıkıntı yok diyor. Kalan bir cümlede de abartılı atıyor.😂 Daha ne olsun?
Bu söylem sadece bazı çok konuşan insanlar için geçerli olabilir ama herkes için geçerli olamaz. Misal ben de çok konuşan biriyim ama ölüm kalım meselesi olmadıkça asla yalana başvurmam.
Eskiden çok severdim ağzı iyi laf yapan insanları ta kii karşıma pez****k in biri çıkana kadar verilmiş sadakat varmış kıl payıyla kurtuldum. az kalsın kötü yola düşüyordum. artık korkuyorum.
Çok konuşmaktan ziyade her konuda bilgiliyim diyen insan yalana davetiye çıkarır. Çok konuşmak her zaman yalan söylemek değildir. Yeri gelir bilgili olduğun konuda saatlerce konuşabilirsin.