Başkalarını mutlu etmek güzeldir, fakat bu eğilim sizde kendinizden vazgeçme haline geldiyse buna “dur” demenin zamanı gelmiş olabilir. Çünkü bu takdir toplama ve kendini sevdirme isteği, diğerlerinde “aman canım, nasılsa işim görülüyor” rahatlığına ve hatta iyi niyetinizi sömürmeye yol açabilir.
Ne yazık ki, sıkışınca sarılmayı pek sevdiğimiz “hep iyi niyetimden kaybediyorum” mazereti de kendi kendimize yarattığımız bir illüzyondan başka bir şey değil. İyi niyetli olmak elinizde olduğu gibi, başkalarının çıkarlarını kendinizinkiyle dengelemek de elinizde.
Güncellemeler
+1 yıl
Süper soru teşekkürler herkese 😊
Karşınızdakini kaybetmemek için ya da üzülmesin diye kendinizden taviz verir misiniz?
Beni kaybetmekten korkan insanı ben de kaybetmekten korkarım. Benim için kendinden taviz veren insan için ben de taviz veririm. İlk kimin feda ettiğinin bir önemi yok. Aksi halde ise kendimi kimseye kullandırtmam. Yanındayken kadrimi bilmeyen , arkamı dönünce kıymetimi anlıycak insanın da gözünün yaşına bakmam. Kimse için kendimi paralamam. 🙂
Merhaba öncelikle... Hayır. Hiç öyle tavizci bir yaklaşımım yoktur. Sadece çok yıllarımı alan ilişkilerde elbette, dönem dönem toleranslı kaçışlar olur. Ancak buna üst düzey de müsamaha göstermiyorum...
Derler ya, bana doğru olsun insan olsun net olsun... Nefretim bende, üstü sende kalsın...
Nedense bu bu algıya getirilmek istenir kimi zaman. Bir kadından hoşlanırsın, sana şans tanısın denir. Lütfen tanımasın ya. Tanımak istemiyorsa. Derim ben... Ne mutlu ki benim şans tanıdıklarım sağ olsun... :) Canım benim diye de gülerim... :) Hayat boyu, kendi şansını kendi yaratmış bir insan için bu tür ifadeler oldukça gülümsetici oluyor da... Evet, kasıla kasıla gülüyorum öyle zamanlarda ne de olsa... Bu şeylerin bu tür gerçek anlamda, özgüvenmiş gibi gösterilen egoist tavırların dan da hoşlanmıyorum. Bu bana kalırsa, tam bir güçsüzlük, ve olgunlaşmamışlık abideliğidir... . . . Neşeli pazarlar... 🎈🖖🎈🤸♂️
Sağlıcakla... . . . #Neşeliadam '' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
Eğer Karşımdakini yeni tanımaya başladıysam, tanışma aşamasındaysak kendimden taviz veririm. Ama bunun adı kaybetmemek için olmaz. Birbirimizi tanımamaktan kaynaklı yanlış Anlaşılmalara maruz kaldıysak, görmezden Geldiğim, birdaha olmaması için uyarıda Bulunduğum bir durum olur ancak. ikincisi olmamak şartı ile.
Ama hayatımda olan, çok iyi tanıdığım, tanıştığım birine yapabileğim bir Taviz söz konusu olamaz aynı durum. Kimseyi kaybetmemek için kendimden Taviz vermem. ama üzülmesin diye taviz Verebilirim.
Ben artık kendimden ödün vermiyorum. İsteyen gelir isteyen gider. Umrumda da olmaz gidenler. Ben kendimi kaybetmek istemem sadece. Taviz verdiklerimiz nankör çıkıyor. İyi davrandıklarımız bizi kullanmaya çalışıyor. Ben hiç kimsenin kullanıp atacağı bir kadın değilim. Onlar üzülmesin derken ben kendimi üzeceğim onlara evet derken kendime hayır demek istemiyorum.
Hayır taviz verilmesini yanlış buluyorum hem kendi açımdan sıkıntı olur hemde karşı taraf için sorun yaratır bu durum. İlerleyen zamanlarda tekrarı olursa tekrar o yüzü ister.