Ne için yaşadığımı bilmiyorum , hiç bir şey mutlu etmiyor , hiç bir hayalim yok , beklenti içerisinde değilim , hayata neden geldiğimi bilmiyorum , kendimi sevemiyorum ve anlayamıyorum , Hayat amacım yok , hiç bir şeyi hayal etmiyorum şurda olsaydım şurda yaşasaydım hiç bir şekilde amacım yok yaşamak için böyle de yaşanır mı , ben öylesine yaşıyorum yani daha fazla görmek bir şeyleri daha fazla yemek için , kendimin hiç canımın istediği bir şey olmaz mı yok işte , çalışmıyorumda okumuyorum , hayata küstüm hiç bir şeye yeteneğim yok , çok yaşamam ben galiba susuz çiçek yaşar mı bende beklentisiz yaşayamayacağım daha fazla.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Hayatın amacı sen yürüdükçe ortaya çıkar. Hayatına renk kat. Bir şeyler öğren. Yolun seni götürdüğü yere git. Mutluluk seni elbet bir gün bulacaktır.
Hayatın hiç içine girmedim , insanlardan hep kaçtım ki hayat amacım ortaya çıksın , kişisel durumlar sebeplerim var , eğlenmesini yaşamasını bilmiyorum bir sürü nedenle kendimi kısıtlıyorum , bu hayatın heyecanı meyecanı yok , olmasına dair korkuyor endişe duyuyorum ben bu muyum hiç içine girmedim kaldıramam gibi , Keşke senin gibi pozitif iyi düşünebilsem ,
Öğrenirsin zamanla hayatına değer kat. Bir bölüm oku bir beceri öğren elbette bir yolunu bulursun. Pozitif olmak zorundayız hayat zorlu bir yer. Sana senden başka kimse yardım edemez. Kendine yardım etmen gerek, değer katman gerek hayatına.
Ne yaşadığımı bilmiyorsun ki , bu ortamda nasıl heyecan değer katabilirim ki , engelli kimliğim damgam var dış görünüşüm kötü boyum kısa dişlerim çürük lise 1 terkim kendimi sevemiyorum insanlardan hep kaçtım , 9,10 senedir hiç okumadım ki , a-sosyalim ben yıllarımı bilgisayarda yemek yiyerek harcıyorum , malesef ben kendimi mutlu edemiyorum bir türlü pozitif olamıyorum senin kadar hayat şartları , Çok güzel doğru söylüyorsunda ben ne istediğimi bilmiyorum yola hedefsiz çıkmışım daha kendimi sevmiyorum boyum kısa bir kaç kusurum daha var diye fakirim üstelik fakiriz hayata ayak uyduramıyoruz diye ölmek zorundayız , kendimi anlamıyorum çok zor istediğim bir şey yok hemende olmuyor istediklerim söylemesi kolay oluyor , 9,10 senedir bokdan bir hayatım var sadece bilgisayar oynayarak yemek yiyerek , hiç dışarı çıkmadım 2012 yılından bu yana , ortamlara girmedim yaşamadım kısaca ,
Ülke şartlarında ne yazık ki hiçbirimiz güzel hayatlar yaşamıyoruz. Ama ülke böyle ailem kötü diyerek de bir şey olmaz. Zararın neresinden dönersen kardır. Fiziksel özelliklerin sandığın gibi aşılmaz değil. Dişlerini yaptırabilirsin, tekrar okula dönebilir üniversite seviyesine kadar ulaşabilirsin.
bunun ülke şartlarıyla alakası yok ki , Kuzenim var amcamın oğlu mükemmel bir hayatı var , Daha kiloyu yok etmem obez midemi durdurmama sürekli evde yemeğe sarmamam ve konfor alanını terk etmem lazım dişlerim para ister ama , boyum uzamaz karizma katamam , vücut çatlaklarım yok olmaz , engelli kimliğimi yok edemem , açık lise nerden başvurulur bunlar imkansız gibi geliyor yani neyin nerde nasıl olduğunu bilmeyerek okul anlamadığım için bırakmıştım zaten , ama şu var özgüvensizlik hiç bir şeye elim gitmiyor ne istediğimi hedefleyip o yolda gidemiyorum karşıma çok engel çıkıyor , hiç gezmedim yaşamadım bile kilo yüzünden öleceğim , çok iyi doğru söylüyorsun * söylemesi kolay gibi sanki biraz
Senin için hayatın amacı farklıdır belki. Kilo ve diğer şeyler hallolur bunlar sana bağlı. Engelli olmak zor elbette ama asıl engel kafamızda. Hayatını değiştirmek bir arzu ile başlar. Seni tam olarak anlamam mümkün değil ama sana kendimi de motive ettiğim şeyleri söylüyorum. Hayat hepimiz için bazı açılardan zor. Biz bu engelleri aştığımız zaman güçlü olabiliriz. Herkesin bu dünyada bir amacı var. Birbirinden farklı olsa bile. Kendimize güvenmek ve tüm zorluklara rağmen devam etmek zorundayız.
Herkesin gibi olmalıydı hayat amacım ama hiç bir zaman olmadı kuramadım ne olacağım diye , benim zaten çok kötü bir engelim yok şaşı gözüm felan elim ayağım tutuyor , zihinsel engelim yok , dediğin gibi asıl benim engelim kafamda , Ne istediğini bilemeyerek , rahatlığı konforu seçerek , kendini salarak , kendini kapatarak , hayata yaşamaya boşvererek , ne ettiysem kendime ettim biraz sırf bir kaç kusurum var liseyi geçemedim zamanında diye eve kapandım , birey , olmaya adam olmaya hep korktum , Engeller çok fazla geliyor ama üzerime hayatı anlamakda güçlük çekiyorum zorlanıyorum ayak uyduramıyorum , gerçekden hayalim yok ama , mesela ben hiç istesemde sevgilim olmayacak evlenemeyeceğim bile bu kesin bir şey çünkü depresyon hali ve yaşam tarzları yüzünden bu zorlukları yendiğin gün hayat daha güzel zaten , 2 kez denedim bu durumdan çıkmayı ama yaptığım küçük adımlardı hepsi tek başıma , devam etmesine ediyorum ama kendime zararım hep
KUZENİM İLE BENİM ARAMDAKİ FARKA BAKAR MISIN https://www.hizliresim.com/rmiih56
Yardım alabilirsin. Bu dünyada yapacak iş çok. Elbette seni de bekleyen birileri veya bir yer vardır. Korkma artık ve mücadele etmeye başla. Cesur ol ve elinden geleni yap. Eğitimini tamamla yeni işler öğren. Hayatın bir yerinden tut ve ilerle. Hayat hepimiz için zor ama bizim payımıza mücadele etmek düşüyor.
Bende çok istiyorum piskologla görüşmek piskoterapi almak ama devlet hastanesi bakmıyor ilgilenmiyor özel de tutamıyorum yani psikolojik destek bile alamıyor , aslında akıl danışacağım bir akrabam var ama ona hep attığım mesajları sildim görmedi çünkü konfor alanının terk edecek olmamdan büyük endişe duydum engel oldu yani , hayat süprizlerle oldu eğer bir şey yapmazsam hiç bir şeyim olacağını sanmıyorum zaten , Ama gerçekden korkuyorum nasıl adam olurum nasıl özel hissederim nasıl sorumluluk alırım nasıl birey gibi olurum ya kaldıramazsam öyle mutlu olamazsam diye , 2 kere denedim bu durumdan çıkmayı gözüm kara olmasına rağmen tek başıma bir yere kadar gidebildim ötesi zor geldi , gerçekden istemem lazım ne istiyorum şu an onu bile bilmiyorum sanki ne istediğim bu hayatmışda fazla kilolar bu hayat senin hayatın değil dermiş gibi , tam bir doku uyuşmazlığı , engeli kimliğimi nasıl yok edebilir ve nasıl kilo verebilirim ki sürekli eve ait hissediyorum ve yol iz bilmeyecek kadar aciz eziğim , Valla söylediklerine yüzde yüz katılıyorum hepsi güzel şeyler fakat nedense bana hepsi kolay hemen olacak ve öyle mutlu olacağımı sandığım gibi gelmiyor , fazla kilo yüzünden öleceğim bile her gün evdeyim kilo yüzünden dengemi kaybettim başım düştü bir çok şey yaşadım buna rağmen öleceğim pahasına rağmen değişmek gelmedi içimden , İşte ne için mücadele edeceğimi bilsem hayat benim için durdu sanki hiç başlamadı
Kendini başkaları ile kıyaslama bu çok yanlış. Herkes aynı değil sonuçta. Okula yeniden başlasan çok iyi olur senin için bence. Ailemizi de biz seçmedik yani onların durumları seni en az etkilemeli. Bir yerlerden başla senin için kolay olabilecek bir yerden. Ve elinden geleni yap.
Kıyas karşılaştırma yapmayayım da ne yapayım çocuk aldı yürüdü bana dünya fark attı tabi babası zengin ve aklını kullandı benim gibi aciz olacak her yeri dökülecek değildi ya , dedim ya önce kendimi yenilemeden 2021 model yapmadan sesim dahil okula mokula başlayamam hele engelli kimliğimi yok etmeden o damgayı istemiyorum ve göbeğimden obezlikden kurtulursam , Ailem fakir 5 erkek kardeşiz 3 ü evlendi ama binbir zorulukla bu fakirliğe rağmen bi şekilde para bulundu düğünleri oldu ama onlar bile zoru zoruna oldu yani düşün ailenin durumu seni en az etkilemeli diyorsun ama günün birinde evlenmeye karar versem gördüğün gibi onu bile kullanamyacağım , En kolayı zayıflıktı ama onu bile beceremedim spor salonuna git sonra yine aynı yere dönüyorum , Açık söyliyim mi bu ortamda mast bağımlısı oldum bilgisayar kola bağımlısı da ve feast food bağımlısı da bunlardan 1 kez olsun kurtulupda kendime bakamadım ki , Sigara gibi bırakması çok zor
bunalıma girmişin sen
Girdim inkar eden mi var 9 yıldır var bu
gelirini nasıl saglıyosun?
Engelli maaşı ve aileden
calısabiliyosan ise gir insanlarla tanısırsın birini sev gez dolas herkesin hayatı genel olarak boyle
Engelim çok küçük şeyler zaten elim ayağım tutuyor , zihinsel engelim de yok ama kafadan engelliyim yani hiç bir şey yapmayarak yaşamak , beni mutlu etmediğini sanıyorum , 25 yaşındayım ama 1 kez bile çalışmadım içimde çalışma aşkı istemi erdemi yok , Raconuma ters karakterime ters bir durum sanki o kadar saat , ben zaten insanlardan kaçtığım için böyleyim , Kimseyi sevemem ki hiç bir kızı , daha kendimi sevemiyorum boyum kısa bir sürü fiziksel bakımsızlıkdan dış görünüşüm kötü , hiç bir zaman sevgilim olmayacak ve evlenmeyeceğim bile bu çok kesin çünkü istediğini veremicem , keşke.. 9 senedir dolaşmadım gezmedim kendi kendimi kısıtlıyorum eksik hissediyorum diğer insanlardan , Herkesin hayatı öyle de benim değil , NE YAPMAK İSTİYORUM BENDE BİLMİYORUM
keşke elimden bi sey gelse.. hayvan alabilirsin belki kedi veya köpek ailen yardımcı olur bakmak icin cok mutlu ederler insanı
Aİlemde takmıyor bu duruma keşke beni düşünen bir kardeşim bir şey olsaydı , göz göre göre kendimi yok etmeme engel olurdu belki , Zaten 20 kedim 1 köpeğim var en başdan onlarda çözüm değil bakıyoruz ama , benim tek sorunum Konfor alanımdan çıkamamak , rahatlığa tembelliğe düşmek erken pes etmek hiç bir zaman özgüvenli azimli olamadım bu işlerden anlayan bir akrabam var kaç defa yazdım ona ama hep görmeden sildim mesajları çünkü rahatlığım gidecek eskisi gibi rahat olmayacak hayatım diye , ama mutlaka onunla konuşup üstümden bari bu ölüm korkusunu atmak istiyorum , Tek sorunum rahatığı salıvermişliği bilgisayarı yemek yemeyi bırakamak , yoksa akrabamla oturur bir çözüm bulurduk sanki