Bazıları hiç iz bırakmazken insanda, bazılarının kaybı acı verir... belli etmesen de... ne olursa olsun; araya mesafe, kırgınlık vs girse bile, bıraktığın yerden devam edebiliyorsa "sağlam" tabir ettiğimiz kalıcı gruptandır ki, böylesi kolay sağlanmaz. anlamak, anlaşılmak, güvenmektir sırrı. adı üstünde, arkanı dönünce kazık yemeyeceğini bildiğindir. ağladığın omuzdur; sırrınla sevincini ve acını paylaştığın, kahkahanı pekiştirip keyfini kadehine tokuşturduğun, düşünce destek bulduğun kişiyle yaşadığındır... sen anlatmayıp sustuğunda bile anlayan, küskünlüklere karşı duranla paylaştığındır. ahbaplıktan farkı da budur. dostluk ise bir sonraki adımdır.
Kalbe giden kan gibidir. Her bir kelimede canına can katar, içine umut aşılar. Bazen dost sandıklarımız en azılı düşmanımız çıkar, bazen de düşman sandıklarımız en samimi dostumuz olur.
~can damarı, yoldaş demektir benim için. Ama silmem için tek bir mimik dahi yeterli olur 🌷
Buna benzer bir soruda yine buna benzer şeyler yazdığımı hatırlıyorum çünkü bu soruyla birlikte hissettiğim kelimeler böyle çıkıyor.
Gerçek arkadaşlık benim için, saat kaç olursa olsun hemen geliyorum diyendir. Bir sorunum olduğunda üzülme hallederiz Diyendir. İyi ya da kötü günümde yanımda yer alandır.
İyi ya da kötü günümde yanımda yer alamıyorsa da varlığını hissettirendir. Çok şükür bu duyguları yaşadığım iki tane arkadaşım var. ALLAH onları yanımdan yöremden eksik etmesin.
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
Gerçek arkadaşlar kardeşten daha da yakın olabilen insanlar. Gerçekten dostluğunu hiç kaybetmek istemediğim iki dostum var, kardeşlerimden daha yakın, daha iyi, daha fazla tanırlar beni. Her türlü derdimi hafifletmek değil, bölüşmek değil, paylaşmak değil de, o derdin beraber üstesinden geldiğim 15 senelik dostluklarım var. Hani iki eli kanda da olsa gelirim diyen cinsten. İyi ki varlar.
Kim üzdü seni dostum yazın içime işledi gerçek arkadaşlık dostluk nedir bilmem ben hiç bir zaman hiç kimseden beklenti içerisiinde olmadım bana arkadaş dost olan insanların benden menfaat beklentileri çıkarları olmasın başka bişi istemem..
Gercek arkadasligi bilmeyen ama ben gercek arkadasim diyen o kadar cok insan varki.. Birine bunaldim dediginizde Karsinizdaki size bende yeterince bunalma var fazlasini hic cekemem dedigiginde.. Bundan arkadas olmaz sadece bos vakitlerde eglenmek zaman gecirmek olur bos kalindiginda.. ArkadaslarimiZi kendimiz seviyoruz hoa goru ve samimiyet olmadigi surece Yanliz kalmaya mecburdur insan..
Gözüm kapalı güvenebileceğim insan... vicdanı olan merhameti olan insan. Allah tan gerçekten korkan insan... Benim arkadaşlık dostluk anlayışım budur.. Ben demeden beni anlayan dostlarimin olması mükemmel ötesi sukurler olsun hepinize nasip olsun onlar gibi dost... Bir insan Allahtan gerçekten korkuyorsa, sana yanlış yapamaz... istese de yapamaz..
Kendin olabildiğin, yadırgamasından korkmadığın, eğlenebildigin, mutlu zamanlarda seninle mutlu olan üzüldüğünde elinden tutup hadi şimdi mutlu olma zamanı dediğin şey arkadaşlık ve dünyanın en kismetli insanlarından biriyim en yakın arkadaşlarım var.
Gerçek arkadaşlik bazen konuşulmadiği hâlde düşünülenin anlaşilmasi demek yani kelimelere gerek duymamak... Bir arkadaşim vardi benim zamaninda. Bir gün hiç konuşmadiğimiz hâlde.2 saat kahkaha ata aya gülmuştük en son gülmemiz bittiğinde neye güldük biz şimdi bu kadar demiştik.
Uzun yıllar konuşmasak bile tekrar karşılaşıldığı zaman , sanki konuşmayı yarıda kesmişiz de ertesi gün kaldığımız yerden muhabbete devam edebildiğim kişidir.